1021 kişi, kadroya müracaat etti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye'de göreve başladıklarında 980 hizmet alımı personel olduğunu, bugün ise çalışan sayısının 1021 olduğunu ifade etti. Başkan Gürkan, hizmet alımı personelin kadroya geçiş süreciyle ilgili olarak da EDBEL isimli şirketi kuracaklarını ifade etti.

1021 kişi, kadroya müracaat etti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye'de göreve başladıklarında 980 hizmet alımı personel olduğunu, bugün ise çalışan sayısının 1021 olduğunu ifade etti. Başkan Gürkan, hizmet alımı personelin kadroya geçiş süreciyle ilgili olarak da EDBEL isimli şirketi kuracaklarını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Şubat 2018 Çarşamba 10:27
1021 kişi, kadroya müracaat etti

    Edirne Belediye Meclisinin Şubat Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Mecliste 4'ü gündem dışı olmak üzere 15 madde görüşülerek karara bağlandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplanan mecliste, sadece işçi çalıştırılmasına yönelik 400 bin lira sermayeli Maksibet EDBEL şirketinin kurulması oybirliğiyle kabul edildi. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Dilek Özçelik'in isminin Edirne'de bir sokağa verilmesi de oy birliğiyle kabul edilerek Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu'na havalesi sağlandı. 
Toplantı bitiminde konuşan Başkan Gürkan, encümen seçimlerinde AK Parti ve MHP Grubu tarafından açılan davanın sonuçlandığını ve mahkeme tarafından seçimlerde hukuka aykırı bir durum olmadığı şeklinde karar verildiğini ifade etti. Başkan Gürkan, geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan Dr. Tuba Çıkmaz'a da geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, saldırıyı yapanları kınadı ve son olarak Afrin'de sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet diledi. 
“AK PARTİ VE MHP, CHP İLE KARŞI KARŞIYA GELDİ”
    Meclis gündeminin 2. maddesinde, 'Kent Ormanı Kahvaltı Salonunda satılan ürünlere uygulanacak olan tarifeler için Belediye Encümenine yetki verilmesi' konusu görüşüldü. Söz konusu maddeye AK Parti ve MHP grup üyelerinin itirazı oldu. Ak Parti Grup Sözcüsü Turgut Terzi encümene değil Plan ve Bütçe Komisyonu'na giderek çalışma yapılmasını önerdi. Terzi, “Sadece Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bu fiyatları belirleyip uygulamasını istiyoruz.” dedi. MHP Grup Sözcüsü Ahmet Karagülle de, aynı şekilde öneride bulununca Belediye Başkanı Recep Gürkan maddeyi encümenin plan ve bütçe komisyonundan görüş aldıktan sonra karar vermesi için yetkilendirilmesi şeklinde oylamaya açtı. MHP ve Ak Parti grubu maddenin söz konusu şekline tekrar itiraz edince Başkan Gürkan maddeyi gündemde olduğu şekilde oylamaya sundu ve oy çokluğuyla söz konusu madde kabul edildi.
    “EDBEL ŞİRKETİ KURULUYOR”
    Diğer bir önemli konu ise meclis gündeminin 8. maddesinde görüşüldü. Madde kapsamında 400 bin lira sermayeli EDBEL şirketinin kurulması oy birliğiyle kabul edildi. 
    'Personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri yürütmek ve/veya bu kapsamda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak için yeni bir şirket kurulmasını' kapsayan madde kapsamında konuşan Başkan Gürkan, taşeron işçilerin kadroya geçmesinde emeği olanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  “Belediye'de göreve başladığımızda 2014 yılında 980 hizmet alımı arkadaşımız vardı. 4'üncü yılın içerisinde bizim 696 sayılı KHK ile başvurusunu aldığımız çalışan arkadaşımız 1021 kişi. Yani 4 yıl içerisinde sadece 41 kişi artmıştır. Bankamatiklerden boşalan yerlere aldıklarımızın sayısı bu kadar artmış. Bunlar yalan söylenecek konular da değil, evraklarla sabit. Şimdi komisyonumuz kanun kapsamında çalışmalarını yapıyor ve o arkadaşlarımızın da süreç içerisinde takiplerini sürdürüyoruz. Yine bu bağlamda yine İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi gereği bu arkadaşlarımızın doğrudan belediyenin bir şirketi vasıtasıyla çalıştırılması ön görülüyor. Belediyemizde bu anlamda bir şirketi yok. İçişleri Bakanlığı'nın da emirleri gereği 15 Şubat'a kadar bu şirketin kuruluş kararını alıp valiliğe bildireceğiz. Yaptığımız çalışmalarla bu şirket sadece işçi çalıştırılmasına yönelik bir şirket olacak, başka bir faaliyet söz konusu olmayacak bu şirketin. Ekmek vermek dünyanın en güzel işlerden birisi. Devraldığımız 980 personeli 4 yılda 1021'e çıkarmışız. Gerçekten Edirne Belediyesi'nde bu kadar personele ihtiyaç var mı? Yok. Ama şunu da görmek lazım belediyeler görev yaptıkları bölgede, yörede, ilde sosyal dengeyi de sağlıyor. İnsanlara iş verirseniz insanlar karnını, çoluk çoğunun rızkını illegal yollardan çıkarmaz. Toplumdaki suç oranlarının düşmesinde insanların aş ve iş sahibi olmasının çok büyük etkisi vardır. Biz işte bu yüzden bankamatik olanlar ve çalışmayanlar dışında bu sayılarla oynamadık.” ifadelerini kullandı. 
“DİLEK ÖZÇELİK, ADIYLA YAŞAYACAK”
    Belediye Meclisinin gündem dışı 4. maddesinde geçtiğimiz ay hayatını kaybeden lenf kanseri hastası Dilek Özçelik'in adının Edirne'deki bir sokağa verilmesi görüşüldü. Madde hakkında söz alan Başkan Gürkan, “Vatandaş Recep Gürkan olarak Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nde eğitimini sürdürürken yakalandığı hastalık sonrasında hayatını kaybeden Dilek Özçelik'in ismini Edirne'de bir sokağa verilmesini talep ettim Edirne Belediyesi'nden. Şimdide Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu havalesini oylarınıza sunuyorum.” ifadelerini kullandı.  Söz konusu madde Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu'na havale edilmek üzere oy birliğiyle kabul edildi.
    “ENCÜMEN SEÇİMİ DAVASI SONUÇLANDI”
    Toplantının bitmesinin ardından meclis üyelerine duyuru yapan Başkan Gürkan, CHP Grubu ile diğer grupların davalık olduğu belediye encümeni konusunda mahkemenin kararını verdiğini söyledi. Başkan Gürkan mahkeme tarafından gönderilen yazıyı meclis üyeleriyle paylaştı. Başkan Gürkan, söz konusu kararda, “12 meclis üyemizin geçtiğimiz yıl yapılan belediye encümen seçimleriyle ilgili itirazıydı, davalarıydı. Onunla ilgili de 2017 Nisan ayında yapılan belediye meclis encümen üyeleri seçiminde yapılan işlemin hukuka uygun olduğuna karar vermiş mahkeme.” denildiğini aktardı. 
“ALÇAK SALDIRIYI KINADILAR”
    Geçtiğimiz hafta Edirne'de Dr. Tuba Çıkmaz'ın hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki gösteren Gürkan, “Geçtiğimiz hafta Edirne'mizde, Edirne'ye yakışmayan nahoş bir olay oldu. Son yıllarda zaman zaman ülkemizin farklı yerlerinde karşımıza çıkıyor, sağlık çalışanlarına karşı şiddet. Bununla ilgili birçok tedbir alınmaya çalışılmasına rağmen zaman zaman sağlık çalışanları şiddete uğruyor. Oysa gerek hekimler gerek diğer yardımcı sağlık personeli gerçekten bu ülkenin insanlarının sağlığı için canla başla, gece gündüz mücadele eden insanlar. Edirne Devlet Hastanesi'nde Doktor Tuba Çıkmaz arkadaşımıza görevini yaptığı sırada maalesef söylenene göre 2 kadın tarafından fiziki şiddette bulunuluyor. Bilmiyorum yakalandılar mı, yakalanmadılar mı ama bunu Edirne Belediyesi ve meclisi olarak kınadığımızı belirtmek istiyorum.” dedi.
“ŞEHİTLERİ UNUTMADILAR”
Afrin'de kahraman Türk Askeri tarafından sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' hakkında da konuşan Başkan Gürkan, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi vatanın bölünmez bütünlüğü ve Misakı Milli sınırlarının korunması için ülkemizi terör örgütlerinden korumak için Afrin'de yürütmekte olduğumuz 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan bütün Mehmetçiklerimize ki bir tanesi de Tekirdağ'dan, bütün şehitlerimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Onlar bu vatan için gözlerini kırpmadan şehit oldular. Yine Afrin'de mücadele eden bütün kahraman askerlerimize de Allah'tan yardımcı olmasını diliyorum.”  ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.