149 KÖYDE YANGIN VANASI YOK!

Edirne İl Genel Meclisi Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu tarafından yapılan incelemelere göre; Edirne iline bağlı 254 köyün 149’unda yangın vanası olmadığı tespit edildi.

149 KÖYDE YANGIN VANASI YOK!

Edirne İl Genel Meclisi Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu tarafından yapılan incelemelere göre; Edirne iline bağlı 254 köyün 149’unda yangın vanası olmadığı tespit edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Ağustos 2019 Salı 09:37
149 KÖYDE YANGIN VANASI YOK!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları devam ediyor. Dün İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Mehmet Geçmiş Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri tarafından ‘Köylerimizdeki Su Ayırıcıları ve Yangın Vanaları’ hakkındaki rapor meclise sunuldu. Raporda; Edirne iline bağlı 254 köyün 149’unda yangın vanası olmadığı ifade edildi.

Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyon Başkanı Serdar Çığla tarafından meclise sunulan rapor şu şekilde:

“Merkez ilçe ve köylerimizdeki yangın vanası dökümü şöyledir:

Edirne Merkez İlçe Köyleri: 37 köyün hepsinde yangın vanası var.

Havsa Köyleri: 22 köyün 3’ünde yangın vanası var; 19 köyde yok.

Enez Köyleri: 19 köyün 3’ünde yangın vanası var; 16 köyde yok.

Süloğlu Köyleri: 10 köyün 1’inde yangın vanası var; 9 köyde yok.

Meriç Köyleri: 21 köyün 8’inde yangın vanası var; 13 köyde yok.

İpsala Köyleri: 19 köyün 7’sinde yangın vanası var; 12 köyde yok.

Keşan Köyleri: 45 köyün 20’sinde yangın vanası var; 25 köyde yok.

Uzunköprü Köyleri: 53 köyün 5’inde yangın vanası var; 48 köyde yok.

Lalapaşa Köyleri: 27 köyün 20’sinde yangın vanası var; 7 köyde yok.

Genel toplamda 149 köyümüzde yangın vanası yoktur. 104 köyde yangın vanası vardır ve bunların bazılarının bakımı yapılmalıdır.

Uzun yıllar önce Köy Hizmetleri Müdürlüğü döneminde yapılan yangın vanaları kullanma özelliğini yitirmiş, ekonomik ömrü bittiği komisyonumuzca tespit edilmiştir.

Yangın vanaları can-mal ve doğa açısından çok önemlidir, sahil ve ormanlara yakın olan köylerimizde yangın vanası yoktur. Köylerimizde aciliyet açısından yangın vanaları mutlaka çalışır duruma getirilmeli, çalışmayanların da bakımı yapılmalıdır.

Köylerimizdeki su dağıtım vanalarının köy yaşamı için çok önemli olduğu tespit edilmiştir. Su dağıtımında depolardaki vananın dışında köylerde ayırıcı vanalar yüzde 80 eksiktir.

Bütün köylerde depo köyün güneyindeyse, kuzeyindeki su patlağından dolayı tüm köyün suyunun kesildiği, bu açıdan da mağduriyet yaşandığı için köylerde iki-üç ayırıcı vananın gerekli olduğu kanısındayız.

Yangın ve dağıtım vanalarının acil olarak incelenerek, öncelik sırasına göre temin edilerek çalışır hale getirilmesi önem arz etmektedir.”

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.