2018'DE 1 ŞEHİTLİK DAHA YAPILACAK !

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Edirne'de 30 şehitlik bulunduğunu ve 2018'de birinin daha yapımına başlayacaklarını söyledi.

2018'DE 1 ŞEHİTLİK DAHA YAPILACAK !

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Edirne'de 30 şehitlik bulunduğunu ve 2018'de birinin daha yapımına başlayacaklarını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ekim 2017 Salı 10:10
2018'DE 1 ŞEHİTLİK  DAHA YAPILACAK !

    Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Edirne'de toplam 30 Şehitlik bulunduğunu ve burada yatan 300 bin şehit olduğunu belirtti. 220 bin şehidin isimlerinin ellerinde olduğunu ifade eden Çiftçi, 2018 yılında bir Şehitliğin daha yapımına başlayacaklarını söyledi. 
    “300 BİN ŞEHİTTEN 220 BİNİNİN İSİMLERİ VAR”
    Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Edirne'de bulunan 30 Şehitlikte toplam 300 bin şehidin yattığını ve 220 bin şehidin isimlerine ulaştıklarını söyleyerek; “Biz 30 Şehitliği gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Edirne'de 30 Şehitlik var ve o 30 şehitlikte yatan 300 bin şehit var. Bunlar Balkan Harbi ile başlayan ve Kurtuluş Savaşı ile nihayetlenen süreçte verilen şehitler. 2018'de yeni bir Şehitliğin yapımına başlayacağız. 220 bin şehidin isimleri elimizde var. Türkiye'de 80 vilayete gittiğinizde ve şehitler hakkında bilgi almak istediğinizde Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı'nı arıyorsunuz. Ama Edirne'de her iki kurum Milosbet bizim derneğimizden bu bilgilere ulaşıyor. Çok teferruatlı bilgiler var elimizde. Bunu Edirne'ye hizmet anlamında, tarihe ve şehitlerimize hizmet anlamında gün yüzüne çıkarmak istiyoruz.” dedi.
    “3 ŞEHİTLİĞİ BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”
    Çiftçi, 3 Şehitliği tamamlayarak üçgen oluşturmayı ve tur imkanı yaratmak istediklerini söyleyerek; “Avarız Köyü'ne yakın bir şehitliğimiz var ve elimizde oradaki 4 bin şehidin ismi var. Orayı 2018'de gün yüzüne çıkarıp hak ettiği seviyeye getirmek istiyoruz. Bir de Arnavutköy dediğimiz bölgede otobanın sağ tarafında bir yer var. Orada da 44 bin şehidimiz var. Yani 3 çok önemli şehitlik var. Askeri Hastane Şehitliği şu an zaten hizmete açıldı. Avarız Köyümüzün oradaki Yassıtepe Şehitliği ve bir de Arnavutköy Şehitliği. Bunlar tamamlandığında bir üçgen oluşacak. Bu 3 Şehitliği gün yüzüne çıkardığımızda onlar arasında da bir tur imkanı olacak. Yani Edirne'ye gelenler ve Şehitliği gezmek isteyenler, Çanakkale gibi sadece şehitlikleri gezmek için 24 saatlerini ayırmak zorunda kalacaklar.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.