2018’DE KÖYLER İÇİN 21 PROJE

AKP Edirne İl Başkanı Nesim İba köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantı da açıklamalarda bulunan İba “2018 yılında merkez köyler için planlanan proje sayısı 21 adettir. Bu projelerin 14 tanesi yol, 2 tanesi gölet, 3 tanesi kanalizasyon ve 2 tanesi de köy üs yapı işlerinden oluşmakta olup, toplam proje bedeli 3 milyon liradır.” Dedi.

2018’DE KÖYLER İÇİN 21 PROJE

AKP Edirne İl Başkanı Nesim İba köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantı da açıklamalarda bulunan İba “2018 yılında merkez köyler için planlanan proje sayısı 21 adettir. Bu projelerin 14 tanesi yol, 2 tanesi gölet, 3 tanesi kanalizasyon ve 2 tanesi de köy üs yapı işlerinden oluşmakta olup, toplam proje bedeli 3 milyon liradır.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:03
2018’DE KÖYLER İÇİN 21 PROJE

AKP Edirne İl Başkanı Nesim İba köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Sözlerine Filistin’deki şehitlere rahmet dileyerek başlayan AKP Edirne İl Başkanı Nesim İba “İsrail’in Amerika’yla birlikte Filistin’de başlattığı soykırımda 1700’ün üstünde Filistinli yaralandı, 37 Filistinli de şehit oldu. Biz yaralılara acil şifa, şehit olmuşlara da Allah’tan rahmet diliyoruz. Önceki dönem birlikte çalıştığımız İl başkanı arkadaşımız İlyas Akmeşe ve merkez ilçe başkanımız Çağrı bey ve il genel meclisi üyelerimizle birlikte bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışma köylerimizin ve muhtarlarımızın sorunlarıdır. Bunun birincisini yapmıştık şimdi ikincisini yapıyoruz. İkincisini yapma sebebimiz birincisinde gelen talepler, bizden istenenlerle ilgili basına kapalı bir müzakere yapacağız. Birde bundan sonra ne yapabiliriz, birlikte ne yapabiliriz diye bir istişare edeceğiz. Köy muhtarlarımız burada mahalle muhtarları neden yok diye sorabilirsiniz. Biz bunu iki gurup halinde yapmayı uygun gördük. Çünkü mahalleler ve köylerdeki sorunlar farklı olduğu için ilk önce köylerimizin durumunu ele alalım dedik. İkinci aşamada da mahallelerimizdeki durumu ele alacağız. Buna çok önem veriyoruz. Gelen talepleri dinleyeceğiz. Yapabildiklerimizi yapıp, yapamadıklarımızla ilgili de geri dönüş yapacağız.” Dedi.

“KÖYLERİN YOLLARININ SICAK ASFALT YAPILMASINA KADAR OLAYI GÖTÜRDÜK”

 Bilindiği üzere merkeze bağlı 37 köyün olduğunu belirten İba “2018 yılında merkez köyler için planlanan proje sayısı 21 adettir. Bu projelerin 14 tanesi yol, 2 tanesi gölet, 3 tanesi kanalizasyon ve 2 tanesi de köy üs yapı işlerinden oluşmakta olup toplam proje bedeli 3 milyon liradır. Bunların dışında hava koşulları yüzünden bozulan yolların yapımı için il özel idaresi tarafından program oluşturulmuştur. Merkez köylerinin tarla yolları için 7 Nisan tarihine kadar başlayan program 37 köy için 30 Mayıs tarihinde tamamlanacaktır. Diğer ilçelerde olduğu gibi merkez ilçeye bağlı ilçelerde de köy yollarına girilmesi kararlaştırılmıştır. Daha önceden 500 metre yapılan stabilize yolla bile insanlar övünüp duruyordu. Biz artık bu aşamaları geçtik artık köylerin yollarının sıcak asfalt yapılmasına kadar olayı götürdük.” Diye konuştu.

“ARTIK KÖY İÇLERİNE GİRİLSİN DİYE BASTIRIYORUZ”

Son olarak da KÖYDES programından bahsetmek istiyorum diyen İba “KÖYDES programı kapsamında ilimize tahsis edilen 16 milyon 580 bin 885 Liranın 2 milyon 317 bin lirası merkez ilçeye ayrılmıştır. Kalanı da diğer ilçelere yönlendirilecektir. Ayrılan bu ödenek tutarıyla toplam 6 adet proje alınmıştır. Bu projelerin 5 adedi içme suyu bir adedi ise yol projesidir. Yol projesi Karakasım, Orhaniye, Elçili arasındaki 6 kilometrelik yolun beton yol projesidir. Sayın cumhurbaşkanımız bundan sonra yapılacak köy yollarının statik kaplama, soğuk asfalt dediğimiz yollar bunların hepsi kaldırılacak. Önceden köy içlerine girmeyi bizde çok doğru bulmuyorduk çünkü işin içinden çıkılmıyordu. Artık köy içlerine girilsin diye bastırıyoruz.” Dedi.

Buğday fiyatında bir karışıklık olduğunu dile getiren İba “Ton başına 950 liradan 1050 liraya çıktı ama bunu sanki tavan fiyatmış gibi yansıtmaya çalışanlar var. Bu yanlış arkadaşlar bunun taban fiyatı tavan değil taban fiyatı 950 liradan 1050 liraya çıktı. Buğdayın kalitesine göre bu fiyatta da artışlar olacaktır.” Diye konuştu.

“İCRAAT KISMINDA EDİRNE OLARAK SINIFTA KALDIK”

Konu dışı olarak Kakava Şenliklerine de değinen İba “Edirne Adına gurur verici bir şenlikti. Tanıtımı zamanında doğru yapılmış. Her şey güzel ama icraat kısmında Edirne olarak sınıfta kaldık. Böyle sonu düşünülmeden yapılmış bir programdı. Müthiş bir kampanya başlatıldı ama gelen misafirleri doğru ağırlayamadık. Bunu iyi yönde bir eleştiri olarak söylüyorum. Sorumlu kişi kimse otopark sorununu çözmeleri lazımdı. İnsanlar tuvalet ihtiyaçlarını bile gideremez durumu gelmişti.” Dedi.

Basın açıklamasının ardından İba köy muhtarlarıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.