8 Mart'ta 'anlamlı sergi'

8 Mart  Dünya Kadınlar Gününde  dezavantajlı kadınların ürünleri sergilendi. Edirne Valisi  Günay Özdemir dezavantajlı mahallelere  yardım ve desteklerinin devam edeceğini söyledi. 

8 Mart'ta 'anlamlı sergi'

8 Mart  Dünya Kadınlar Gününde  dezavantajlı kadınların ürünleri sergilendi. Edirne Valisi  Günay Özdemir dezavantajlı mahallelere  yardım ve desteklerinin devam edeceğini söyledi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mart 2018 Cuma 09:16
8 Mart'ta 'anlamlı sergi'

                  8-Mart  Dünya Kadınları Pashacasino Günün nedeniyle Edirne Aile ve Sosyal Politika İl Müdürlüğünce  Erasta’da bir etkinlik düzenlendi.  Etkinlikte Dezavantajlı  Kadınların ürettikleri el emeği göz nuru sergilendi. Burada törene  Edirne Valisi. Günay Özdemir. Aile ve Sosyal Politika İl Müdürü Bilgin Özbaş,İL Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş,  Kurum ve kuruluş  temsilcileri ile dezavantajlı  kurumlarında çalışan kadınlar katıldı. Dezavantajlı  kadınların ürünleri sergisinin açılışında  konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir,”Bu gün Dünya’daki ve Türkiye’deki kadınlarımızın problemlerini, ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını değerlendirme fırsatı buluyoruz. Bu bizim için de yapacağımız işlerde ve bundan sonraki faaliyetlerimizde önemli bir fırsat. Bu konuda biz gerçekten Edirne olarak hem problemlerin çözümünde hem gelecekle ilgili olan planlarda sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, halkımızla bir bütünlük içerisinde bu işleri yürütüyoruz ve önemli bir başarı da elde ediyoruz.

                "DEZAVANTAJLI MAHALLELERDE  FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK"  

                 Sergi gerçekten çok daha geniş çok daha pazara dönük yapılan işler. Bunlar bu gün buraya küçük bir miktarını getirmişler. Bunların pazarlamasıyla ilgili bazı sıkıntısı var. Bu sıkıntıları da süreç içerisinde çözmeye çalışıyoruz. Şu anda en azından pazarlama konusunda satış konusunda bir nebze olsun rahatlamışlar. Mahallelerimizdeki özellikle dezavantajlı bölgelerde kesinlikle her türlü sosyal kültürel anlamdaki faaliyetlerimizi yapma çabamız devam edecek" dedi.

                Sergi açılışında söz alan  sergiye katılan bayanlardan Çiğdem  Akın, konuşmasında şunları kaydetti;” Yaşam şartlarının zorlaşması , aile ekonomilerine katkı yapmak için   elişi yaparak evine ekonomi katkı  yapmak zorunda kaldığını belirterek; “ Dezavantajlı  mahallelerde açılan kurslarda bizim gibi kadınlar evlerine az da olsa ekmek parası getiriyoruz. Ben 13 yıldır toplum merkezinde her tür faaliyete katılıyorum. İki liraya aldığım kumaşı dikerek 15 liraya satıyorum.

                "KADIN HAKLARIMIZI ÖĞRENDİK"  

                Ben sadece evime ekmek götürmekle kalmadım, bir kadın olarak bazı haklara sahip olduğumu öğrendim. Biz ve bizim gibi kadınlar okulun sadece ilk okuldan  ibaret olduğunu biliyorduk. Şimdi yetişen çocuklarımızın lise, üniversitede okuyup bir meslek sahibi olmaya çalışıyorlar.

                Çocuklarımız en azından bizim gibi olmayacaklar. Benim çocuklarım şu anda lise son sınıfta okuyor. Çocuklarım üniversitede okumayı istiyorlar. Daha önce mahallelerimizde 13-14 yaşında kızlarımızın evlenmek için gelinlik giydiriyorlardı. Kızlarımız erken yaşta evliliğe zorlanıyordu. Valimiz ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz düzenledikleri  kurslarda yaptığımız yardımlar sayesinde çocuklarımızın erken yaşta evlenmelerinin önüne geçtik.

                Çocuklarımıza okulu bitirmeleri teşvik edildi.. Burada bizlerin ürettiği ürünler sergileniyor. Lütfen bizden yardımlarınızı esirgemeyin. Bizlerin her geçen gün imkânlarımız artıyor.

                Kursa giden kadınlarımız çocuklarını kreşe bırakıyor. Belgesi olan gençlerimiz fabrikada çalışıyor. Sizlerden Allah razı olsun . Kadınlar gününü kutluyorum” dedi .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.