AK PARTİ’DEN ‘VARAN 4’ “TUVALET SORUNUNU BİLE ÇÖZEMEDİNİZ!”

‘Edirne AK Parti döneminde gelişti’ tartışmalarına dün ‘Varan 4’ ile yeni bir boyut getiren AK Parti Edirne İl Başkanlığı, söz konusu açıklamada, “Edirne’nin trafik sorununu çözemediniz. Edirne’nin otopark sorununu çözemediniz. Edirne’nin tuvalet sorununu bile çözemediniz. Edirne’mizin temel belediye sorunlarını 27 yıldır çözemediğiniz için, biz buna sizler gibi gülmüyor, ancak üzülüyoruz!” ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ’DEN ‘VARAN 4’ “TUVALET SORUNUNU BİLE ÇÖZEMEDİNİZ!”

‘Edirne AK Parti döneminde gelişti’ tartışmalarına dün ‘Varan 4’ ile yeni bir boyut getiren AK Parti Edirne İl Başkanlığı, söz konusu açıklamada, “Edirne’nin trafik sorununu çözemediniz. Edirne’nin otopark sorununu çözemediniz. Edirne’nin tuvalet sorununu bile çözemediniz. Edirne’mizin temel belediye sorunlarını 27 yıldır çözemediğiniz için, biz buna sizler gibi gülmüyor, ancak üzülüyoruz!” ifadeleri kullanıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ekim 2020 Cuma 10:30
AK PARTİ’DEN ‘VARAN 4’ “TUVALET SORUNUNU BİLE ÇÖZEMEDİNİZ!”

Eski Bakan Veysel Eroğlu’nun “Edirne eskiden köy gibiydi. AK Parti’yle gelişti.” sözlerinin ardından Edirne kamuoyunda başlayan tartışmalara, önceki gün AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından tepki gösterilmiş ve AK Parti’nin Edirne’ye yaptığı yatırımların yazı dizileri halinde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtilmişti. Muhalefet partilerinden de cevapların gelmesiyle tartışmaya dönen konuda, AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından dün ‘Varan 4’ adıyla bir açıklama yayınlandı ve Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Edirne’ye yaptığı yatırımlar aktarıldı. Söz konusu açıklamada Edirne Belediyesi ve CHP Edirne İl Başkanlığı da hedef alındı.
 

AK Parti Edirne İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“BİZ SİZİN GİBİ GÜLMÜYOR, ÜZÜLÜYORUZ”
“Edirne’mizin temel belediye sorunlarını 27 yıldır çözemediğiniz için, biz buna sizler gibi gülmüyor, ancak üzülüyoruz! Edirne’nin trafik sorununu çözemediniz. Edirne’nin otopark sorununu çözemediniz. Edirne’nin tuvalet sorununu bile çözemediniz. Yıl 2020 olmuş hala biz güzelim şehrimiz Edirne’mizin temel belediyecilik sorunlarını konuşuyoruz. En ufak bir yağmurda kentimizin sokakları çamur, çukur içinde kalacak mı, evimizi su basacak mı diye endişe ediyoruz!

Edirne Belediyesi'ne ait, Buçuktepe'nin hemen altında bulunan ve yıllar önce inşaatına başlanan Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nın hala kaba inşaat olduğunu görüyoruz. Dile kolay bunca yıldır kaba inşaatın yüzde kaçı yapıldı? Yılan hikayesine dönen kültür merkezi inşaatı hiç inanmamamıza rağmen bugün bitse, yarın hizmete açılsa bile aradan geçen yılların hesabını vergisini ödeyen vatandaşımıza nasıl vereceksiniz? Yoksa 2024 yılında yine seçim vaadi olarak mı vereceksiniz?

Halkın ödediği vergiler ile eski terminal arazisine yaptığınız Belediye Hizmet binasını yıktınız. Bunun hesabını Edirne halkına verdiniz mi?

Görünen köy kılavuz istemez.

Biz sizin gibi boş laflar etmiyoruz. Bütün konulara sizin gibi ciddiyetsiz yaklaşmıyoruz.

Gayri ciddi açıklamalarda bulunan muhalefet parti yöneticilerine karşı halkımızı bilgilendirmek amacıyla bugünkü yazı dizimize Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün AK Parti dönemimizde ilimize gerçekleştirdiği ve devam eden projeleri anlatarak devam ediyoruz.”

Açıklamanın devamında ‘Varan 4’ denilerek AK Parti döneminde Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilimize yapılan yatırımlar aktarıldı:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız tarafında ilimize 2002-2020 yılları arası destek ve yatırımların toplam maliyeti 242 milyon TL’dir.

Yurtlarda kalan öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek için şehrimizde yatak sayısını arttırmak adına yatırımlar yaptık. Öğrenci şehri Edirne’mizde toplamda 6 bin 690 kişilik, 8 adet yeni yurt binası yapıp hizmete soktuk. Sadece yurt yapmakla kalmayarak gençlerimize, ailelerine yük olmadan üniversite eğitimlerini tamamlayabilmeleri için her türlü desteği verdik. Yıllarca protestolara konu olan üniversite harçlarını AK Parti olarak biz kaldırdık.

3 adet Gençlik Merkezi, 4 adet Spor Salonu, 7 adet Sentetik Saha, 2 adet yüzme havuzu, 6 adet soyunma odası, 2 adet tenis kortu, 1 adet atletizm saha, 1 adet güreş eğitim merkezi, 1 adet havuz idari binası olmakla birlikte Spor kulüplerimiz ve vatandaşlarımız için 27 adet yeni bina ve tesisi hizmete açtık.

1.         Edirne Merkez Aliço Güreş Eğitim Merkezi

2.         Edirne Merkez Şükrüpaşa Atletizm Sahası

3.         Edirne Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu

4.         Edirne Merkez 1 ve 2 Nolu Açık Tenis Kortu

5.         Edirne Merkez Kapalı Tenis Kortu

6.         Edirne Merkez 1000 Kişilik Spor Salonu (Bitme Aşamasındadır. İşin Durumu %95)

7.         Edirne Merkez Yeniimaret Sentetik Futbol Sahası

8.         Edirne Merkez Edirne Olimpik Yüzme Havuzu

9.         Edirne Merkez Edirne Gençlik Merkezi

10.       Edirne Merkez Saraçhane Soyunma Odaları (2 Katlı)

11.       Edirne Merkez Yeniimaret Sentetik Futbol Sahası

12.       Edirne Merkez Yeniimaret Soyunma Odaları

13.       Edirne Merkez Yıldırım Sentetik Futbol Sahası

14.       Uzunköprü Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi

15.       Uzunköprü Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi Sentetik Futbol Sahası

16.       Uzunköprü Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi Futbol Sahası Soyunma Odaları

17.       Keşan Gençlik Merkezi

18.       Keşan Yüzme Havuzu

19.       Keşan Sentetik Futbol Sahası

20.       Keşan Yüzme Havuzu İdari Bina

21.       Süloğlu Spor Salonu

22.       Süloğlu Sentetik Futbol Sahası

23.       Süloğlu Futbol Sahası Soyunma Odaları

24.       Lalapaşa Spor Salonu

25.       İpsala Futbol Sahası Soyunma Odaları

26.       İpsala Sentetik Futbol Sahası

27.       Meriç Soyunma Odaları

Edirne’mizin spor alanında en büyük projesinin birinci etabı olan, Ülkemizin en büyük olimpik yüzme havuzu tesisi Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız tarafından hizmete açıldı.

AK Parti 2023 yılı vizyon projeleri noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızca Edirne ilimize daha çok hizmetlerde bulunacağız. İlimize 1 kapalı spor salonu 1 stadyum kazandıracağız.

Gençlerimizi spora teşvik ederek 2002 yılında lisanlı sporcu sayısı 2.712 iken, 2020 yılında lisanslı sporcu sayısını 32.512’ye çıkarttık.

Bizler Cumhurbaşkanımız liderliğinde milletimize hizmet noktasında durmayacağız.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda Uzunköprü Atıksu Arıtma Tesisi, CHP’li Uzunköprü belediyesi tarafından işletilemediğini ifade etmiştik. CHP’li Özlem Beycan ise bizim söylemediğimiz şekilde kendi ayıplarını örtmek için hemen iftiraya başlaması utanç vericidir. Söylediğimizin dimdik arkasındayız. Yine söylüyoruz; AK Parti hükümetimiz tarafından yapılıp ve hizmete alınıp, CHP’li Uzunköprü Belediyesi’ne devredilen Uzunköprü Atıksu Arıtma Tesisi işletilmemektedir.  Uzunköprü’de ne yazık ki halan Evsel atık suları ve lağım sularınının büyük bölümü Ergene nehrine artırılmadan direkt bırakılmaktadır. Siz ne Edirne’mizi ne de Uzunköprü’müzü yönetemeyeceksiniz. Biz buna CHP’li Fevzi Pekcanlı gibi gülmüyor, şehrimiz adına Uzunköprülü hemşehrilerimiz adına üzülüyoruz.

Dün gönderdiğimiz Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’müzün AK Parti döneminde Edirne’mize yaptığı yatırımları anlattığımız basın bültenimizde kurumun ismi sehven hatalı yazılmıştır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.