AKMEŞE’DEN, BAŞKAN GÜRKAN’A ALTYAPI CEVABI! “HAYVANAT BAHÇESİNE ÇOK MU İHTİYAÇ VARDI?”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, yaşanan sel felaketinin ardından tekrar gündemin birinci maddesi haline gelen altyapı sorunuyla ilgili tartışmalara dahil oldu. Geçtiğimiz ay hizmete giren Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni kasteden Akmeşe, “Hayvanat bahçesi yapacağın o parayı altyapıya ayırsaydın. Çok mu ihtiyacı vardı Edirne’nin hayvanat bahçesine. Şimdi bir tane daha yapacak aynısından. Bir o kadar parayı da oraya aktaracak. Belki bir mahallenin altyapısını bitirmiştin.” dedi.

AKMEŞE’DEN, BAŞKAN GÜRKAN’A ALTYAPI CEVABI! “HAYVANAT BAHÇESİNE ÇOK MU İHTİYAÇ VARDI?”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, yaşanan sel felaketinin ardından tekrar gündemin birinci maddesi haline gelen altyapı sorunuyla ilgili tartışmalara dahil oldu. Geçtiğimiz ay hizmete giren Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni kasteden Akmeşe, “Hayvanat bahçesi yapacağın o parayı altyapıya ayırsaydın. Çok mu ihtiyacı vardı Edirne’nin hayvanat bahçesine. Şimdi bir tane daha yapacak aynısından. Bir o kadar parayı da oraya aktaracak. Belki bir mahallenin altyapısını bitirmiştin.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Aralık 2018 Cumartesi 09:14
AKMEŞE’DEN, BAŞKAN GÜRKAN’A ALTYAPI CEVABI! “HAYVANAT BAHÇESİNE ÇOK MU İHTİYAÇ VARDI?”


AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, tekrar tartışılmaya başlanan altyapı konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dün AK Parti İl Başkanlığı’nda konuşan Akmeşe, hükümet olarak zarar gören vatandaşların her zaman yanlarında olacaklarını dile getirdi. İller Bankası’ndan çıkmayan altyapı kredisi hakkında da konuşan Akmeşe, “Siz alacağınız krediyi ödeyebilir misiniz, diye bir sorun. Karşılığı olmayan bir parayı verirler mi?” dedi.

“HÜKÜMET OLARAK YANLARINDAYIZ”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, sel felaketinin ardından maddi hasar konusunda hükümet olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, “Çok kuvvetli yağan yağış sonucu, metrekareye hiç tahmin edemediğimiz kadar yağış düşmesi sonucu hem Edirne Merkez’de, hem de Oğulpaşa, Sazlıdere gibi köylerimizde gerçekten hem can kaybımız oldu, hem de ciddi maddi hasar meydana geldi. Hayatını kaybeden çok kıymetli hemşehrimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara da Allah kolaylık versin. Ankara’da olduğum süreçte de birebir ben bu işi takip ettim.  Ankara’da Tarım Bakanlığı’nda da görüşmelerimiz oldu bu süreçle ilgili. Tabi orada hakikaten ciddi şekilde kayıplar da var. Gerek hayvan telefleri, gerek arazilerde, bununla ilgili de Tarım Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. İnşallah köylülerimizi mağdur etmeyeceğiz. Onların ne zararı varsa hükümet olarak yanlarındayız. İnşallah bu süreçte onların yanında olacağız.” dedi.

“KARŞILIĞI OLMAYAN BİR PARAYI VERİRLER Mİ?”

İller Bankası’nın krediyi geri ödeme imkanı olan yerlere kredi çıkardığını belirten Başkan Akmeşe, “Dün Belediye Başkanımız siyaset yapmıyorum vs. demiş ama hakikaten bazı hoş olmayan kelimeler de kullanmış. Bizim artık altyapı diye diye dilimizde tüy bitti. Yağmurlar da Sayın Başkanın söylemesine vesile oluyor. Tabi bu birkaç yıllık bir birikim değil, bu bir zihniyet meselesi. Niyetiniz varsa çözmeye, çözersiniz. 30 yıldan beri çözemediler. Sayın Başkan hem referandum yaptı, üzerinden 5 yıl geçti bir kazma dahi vurulmadı. Bunu bütün Edirneliler biliyor. İller Bankası destek vermedi gibi hiç bahane aramasın. Kardeşim bu işi yapmak için talip oldunuz, yapamayacaksınız talip olmayın. İller Bankası senin babanın parasını vermiyor, bu milletin parasını veriyor. Senin krediyi karşılama gücün varsa tabii ki verir. Ondan hiç söz etmiyor Başkan. Siz alacağınız krediyi ödeyebilir misiniz, diye bir sorun. Karşılığı olmayan bir parayı verirler mi? Tüccar, iş adamı ödeme gücü yoksa banka ona kredi verir mi? İller Bankası’ndan kredi kullanamayan bizim belediyelerimiz de var. Aldığı krediler artık dolmuş, bundan sonra aldığı kredileri ödeyemez duruma gelmişler. Edirne Belediyesi’nin durumu maalesef bu arkadaşlar.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’Yİ TANIMIYOR”

Akmeşe, yağan her yağmurda Kocasinan Mahallesi’ndeki bodrum katlarını su bastığını belirterek,  “Söylemeyeyim, siyaset yapmayalım dedik ama o zaman bizde onun dilinden konuşalım. Daha önce de demiştim. Hayvanat bahçesi yapacağına o parayı altyapıya ayırsaydın. Şimdi bir tane daha yapacak aynısından. Bir o kadar parayı da oraya aktaracak. Arkadaş madem en önemli ihtiyacımız altyapı, o zaman başla, yap. 12 milyon para yapar, belki bir mahallenin altyapısını bitirmiştin. Bir de enteresan bir laf söylüyor. 40 yıldır Kocasinan Mahallesi’nde hiç su baskını olmamış. Siz Edirne’yi tanımıyorsunuz, ben size söyleyeyim. Her yağmur yağdığında Kocasinan Mahallesi’nde bodrum katları mutlaka su basıyor. Bunu bütün Edirne biliyor ama maalesef herhalde Recep Başkan bilmiyor. Bu da Edirne’yi tanımadığı anlamına geliyor. Ben Başkandan rica ediyorum, halkın arasına girsin. O mahalleleri sadece yağmur yağdığında değil, diğer zamanlarda da gezsin. Zaten bu şikayetleri alacaktır.” şeklinde konuştu.

“SADECE ALTYAPIYLA ALAKASI YOK”

Yağmurun beklentilerin çok üzerinde olduğunu da belirten Akmeşe, “Ama şunu da belirteyim; geçen gün yağan yağmur gerçekten beklentilerin çok üzerinde. Sadece altyapıyla da ilgisi yok, üstyapıyla da ilgisi var. Maalesef yollar yapmışız, binalar yapmışız, plansız bir şekilde. Suyun akacağı yeri bentlerle kapatmışız, bu sefer Kocasinan Mahallesi su içinde kalmış. Tabi bunlar çalışmayla olur, bilgiyle olur, niyetle olur. Niyetiniz varsa bu işleri çözmeye çözersiniz. Dediğim gibi 30 seneden beri bu zihniyet bu işi çözemedi. Burada ajitasyon da yapmıyoruz. İnşallah 31 Mart’ta AK Parti Belediyesi gelsin bu işi çözer. Çünkü bizim niyetimiz Edirnelilere hizmet etmek, yan gelip yatmak değil. Biz bu işi çözeriz.  ” dedi.

“BAŞKAN GÜRKAN, İLLER BANKASI’NA ‘HAYIR’ DEDİ”

İller Bankası’nın ‘ihaleyi biz yapalım’ dediğini ancak Başkan Gürkan’ın buna karşı çıktığını iddia eden Akmeşe, “Yok öyle şey de demesin, yok bizim partiye geçseymiş kredi verecekmişler gibi. Kime demiş kardeşim, kim demiş onu Recep Gürkan’a. Böyle bir şey olabilir mi? Edirne’nin başka yapılacak işleri yok mu ki, altyapısıyla uğraşmıyor, gidip park bahçe yapıyor. Ben sadece bunu söylüyorum. Başka bir şey söylemeye de gerek yok. Edirne’nin bütçesi bu yıl 200 kusur milyon. Altyapıya hiç ayrılmış mı, bakın bakalım. 230 milyon kadar altyapıya kaynak arıyor, bunun hepsi altyapı için değil bunu da bilin. Bunun 70-80 milyonunu park bahçe için ayırmış. İller Bankası dedi ki, bu ihaleyi ben yapayım, ben takip edeyim, bitireyim. Sayın Recep Gürkan, hayır dedi, ‘ben yapacağım, sen bana parayı gönder.’ Bunları da bilsin Edirneliler.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’NİN HAYVANAT BAHÇESİNE ÇOK MU İHTİYACI VARDI?”

AK Parti’nin belediyeyi alması halinde altyapıyı kendi imkanlarıyla yapacağını belirten Akmeşe, “Har vurup harman savurmazsanız çözersiniz. 12 milyon sadece bir ayda harcanan para. Çok mu ihtiyacı vardı Edirne’nin hayvanat bahçesine. Bu yağmur her zaman yağıyor. Bunu biliyoruz. Üstelik kendisi yaptı, 5 yıl önce referandum yaptı. Bunun başına geleceğini biliyordu. Edirneliler de biliyordu, neden bir çözüm üretmedi? Şimdi bahanesi de İller Bankası bana para vermiyor. Kardeşim bunu yapmak için geldin sen göreve. Bir şekilde çözüm bulacaksın.” dedi.

Kerem Filiz

Son Güncelleme: 03.12.2018 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.