“AKTARMA ÜCRETLERİ KALDIRILSIN”

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, ETUS’ta uygulanan aktarma ücretlerinin kaldırılması için meclise önerge verdiklerini fakat verdikleri önergenin kabul edilmediğini bildirdiler.

“AKTARMA ÜCRETLERİ KALDIRILSIN”

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, ETUS’ta uygulanan aktarma ücretlerinin kaldırılması için meclise önerge verdiklerini fakat verdikleri önergenin kabul edilmediğini bildirdiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Haziran 2022 Cumartesi 06:05
“AKTARMA ÜCRETLERİ KALDIRILSIN”



AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ezgi Yetkiner, Edirne Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, Edirne Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Ulusoy ve Edirne Belediyesi Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili İsmail Demirhan,  AK Parti İl binası toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Haziran ayı Meclisinde sundukları önerge hakkında bilgi verdiler. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Meclis Üyesi Bahattin Ulusoy, Haziran ayı meclisinde ETUS hakkında bir önerge verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“Haziran Ayı meclis toplantısında bir önergemiz vardı. Aslında Edirnemizi ilgilendiren bir çalışmaydı. Maalesef kabul görmedi. Ulaşımla ilgili minibüslerin destek dilekçesi vardı. Daha önce Mart, Nisan Mayıs ayları için destek vermiştik. Hem pandemiden, hem savaştan dolayı, benzin fiyatlarının artması, esnafımızın zor durumda olması nedeniyle Mart, Nisan Mayıs ayı için devletimizin vermiş olduğu 65 yaş üstü ve ücretsiz taşımayla ilgili kalan kısmın belediyemizin tarafından verilmesini kabul etmiştik. Yine aynı dilekçe geldi. Haziran, Temmuz, Ağustos ayıyla ilgili desteğin devam etmesini istedi minibüsçülerimiz bizde buna olumlu baktık. Gerçekten hem ülkemiz hem dünyamızda bir sıkıntı var. Ancak bizi şehrimiz ilgilendiriyor. Parti grubumuzla olumlu bir destek vermeyi karar vererek parti grubum adına söz aldım bunları aktardım. Ayrıca minibüsçülerimize destek verelim ama Edirne’de kanayan bir yara taşıma sistemine gerekli denetimin yapılmasını da teklif ettik yani bir komisyon kurulmasını istedik. 1 saate kadar beklemeler, 50-60 kadar yolcu alınması gibi. 
İlk belediye meclis üyesi olduğumuzda. Başkanımızın hazırlattığı rapor önümüze gelmişti. Bu raporda Edirne taşımacılığının 220 araçla yapılması gerektiğini İstanbul’dan gelen profesörler tarafından bildirilmişti. Bizde memnun olmuştuk. 220 aracın Edirne’ye yettiğini ve taşımacılığın çok modern şekilde yapılacağını söylemişti. Ama bugün görüyoruz ki Mart ve Nisan ayında elimize geçen raporlarda Edirne taşımacılığı 70 araçla yapılıyor. 220 araç nerede, 70 araç nerede. Saatte bir yolculuk, gece araçlarının çıkmaması, insanların üst üste binmesi. Minibüsçülerimize desteği verelim bunda sorun yok. Ama biz Edirne Halkı’nı da düşünmek zorundayız. Edirne Halkı’na bu çileyi çektirtemeyiz. Sabah saatlerinde özellikle servislerin 5-10 dakikaya indirilmesi konusunda belediyede yetki var. Belediyeye bununla ilgili komisyon kurup inceleyelim dedik. Bence çok daha önemli olan bir şey, bundan 3 ay öncesine kadar aktarma yolculuğu yapan yolcularımızda 45 dakika içinde yolcularımız sıfır ücret ödüyordu. Geçtiğimiz 3 ay içinde arkadaşlar teklif getirdi biz o zaman hayır dedik. Aktarma yolcularından yüzde 50 ücret alınıyor. Sabah işe gitmek isteyen insanlarımız aktarma yapılan mahallelerindeki evlerinden minibüse biniyor, buradaki insanlar zaten fakir. Bu insanlar ikinci bir aktarma minibüse niye yüzde 50 ücret versin. Teklif getirdik, daha önce bu ücret verilmiyordu. Hiç değilse minibüse destek verirken bunu kaldıralım vatandaşa da katkımız olsun dedik. Ama ne yazık ki bu iki önergemizde kabul görmedi.”
Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.