BALIKLAR YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

   Genellikle Karadeniz’den gelen ve trolle avlanan  balıkçıların yasakları delerek, yaptıkları zamanlı zamansız avlanmalar, Saros Körfezindeki balıkların nesillerini tehdit ediyor.

BALIKLAR YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

   Genellikle Karadeniz’den gelen ve trolle avlanan  balıkçıların yasakları delerek, yaptıkları zamanlı zamansız avlanmalar, Saros Körfezindeki balıkların nesillerini tehdit ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Mayıs 2018 Çarşamba 10:23
BALIKLAR YAŞAM SAVAŞI VERİYOR


            Bundan 20-25 yıl öncesine kadar 20’yi aşkın balık türünün yaşadığı Saros Körfezinin, başta Enez İlçemiz olmak üzere, Sultaniçe, Gülçavuş, Küçükevren, Büyükevren, Karaincirli ve diğer sahillerinde bu sayı azalarak 8’e kadar düştü.

            Balıkların arasında halen kanunsuz avlanmalara her şeye rağmen direnen ve sayıları her geçen gün gitgide azalan, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda, başta akya, lüfer, kolyos, sardalya, zargana,istavrit, tekir, kefal, mırmır, palamut gibi balık türlerinin (uskumru balığında) olduğu gibi neslinin yok olma olasılığı her geçen yıl artıyor.

            GEREKİ ÖNLEMLER

            DERHAL ALINMALI

            Saros sahillerindeki vatandaşlarımızdan dün telefonla aldığımız bilgilere göre, halen bu sahillere gelen trol balık avcı tekneleri, gündüz Enez Limanına ve Sultaniçe Balıkçı Barınağına demirliyorlar. Gece ise saat 10-11.00 gibi Liman ve barınaklardan ayrılan tekneler, Saros’ta denize açılarak balık avına çıkıyorlar. Saros sahili açıklarındaki balıkların nesillerinin yok olmaması için, yetkililerin bu bölgede acilen trol ile balık avlayanlar hakkında işlem başlatmaları ve bu balıkların mevsim gereği  koruma altına alınması bekleniyor. 

            Saros sahillerindeki balıkların nesillerinin korunması için, bu bölgede Edirne Valiliği tarafından en az 3-4 yıl balık avlama yasağı getirilmeli ve bölgeye trol avcıları sokulmamalı. Ve yakalanmaları halinde bunlara büyük para cezaları uygulanmalı. Aksi halde denizini kendi kendine temizleyen ve sahilleri Türkiye’nin en temiz sahilleri olması nedeniyle övündüğümüz, Saros Körfezi Sahillerini turizm açısından kaybetmemiz kaçınılmaz olacak.

            Valimiz Sayın Günay Özdemir’den, bu şirin ve tertemiz Körfezimize sahip çıkılmasını, sahil halkı büyük bir hassasiyetle rica ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.