BALKAN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla dün Sarayiçi’nde bulunan Balkan Şehitliği’nde düzenlenen törende, Balkan Savaşlarında şehit düşen kahramanlar dualarla anıldı.

BALKAN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla dün Sarayiçi’nde bulunan Balkan Şehitliği’nde düzenlenen törende, Balkan Savaşlarında şehit düşen kahramanlar dualarla anıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mart 2019 Çarşamba 08:54
BALKAN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Balkan Savaşları’nda şehit düşen kahramanlar, Edirne’de düzenlenen törenle anıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yüksel Erdin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ve kurum yetkililerinin katıldığı tören, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi girişinde başladı. Burada toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar kortej oluşturarak Balkan Şehitliği’ne yürüdü. Kurum ve kuruluşların çelenk sunmasının ardından tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından şehitler için dua edildi. Duanın ardından protokol üyeleri 500 şehidin isminin yaşatıldığı Balkan Şehitliği’ni gezerek kırmızı karanfil bıraktılar.

Edirne Valisi Ekrem Canalp burada yaptığı açıklamada, “Bugün Edirne açısından, Balkanlar açısından, Trakya açısından çok anlamlı bir gün. Şehitler Haftamızda her yıl şehitlerimizi anıyoruz. Ancak bizim açımızdan Şehitler Günü kadar, Şehitler Haftası kadar anlamlı bir gündür, bugün. Trakya için, Balkanlar için aynı zamanda şehitlerimizi hatırlamak, anlamak son derece anlamlıdır. Edirne açısından da son derece anlamlıdır. Edirne’de, Edirneliler de her yıl olduğu gibi yine Balkanlarımızın şehitlerini, geçmişimizin acı hatıralarını unutmadılar. Bundan sonra da canlı şekilde yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Törenin ardından 26 Mart Balkan Şehitleri Anma Günü programı, Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine dair konuşmayı Tarih Öğretmeni Fatmanur Aktaş yaptı. Konuşmanın ardından program, Edirne İlhami Ertem Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle devam etti.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.