BAŞKAN ADAYLARI PROJELERİNİ ANLATTI

Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Edirne Belediye Başkan Adayları Konuşuyor’ isimli toplantıda, Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Adayı Recep Gürkan, Cumhur İttifakı’nın Adayı Av. Koray Uymaz, Saadet Partisi’nin Adayı Mansur İriş ve Bağımsız Türkiye Partisi’nin Adayı Hamdi Sedefçi işadamlarına projelerini aktardılar.

BAŞKAN ADAYLARI PROJELERİNİ ANLATTI

Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Edirne Belediye Başkan Adayları Konuşuyor’ isimli toplantıda, Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Adayı Recep Gürkan, Cumhur İttifakı’nın Adayı Av. Koray Uymaz, Saadet Partisi’nin Adayı Mansur İriş ve Bağımsız Türkiye Partisi’nin Adayı Hamdi Sedefçi işadamlarına projelerini aktardılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mart 2019 Cuma 09:38
BAŞKAN ADAYLARI PROJELERİNİ ANLATTI

Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından ‘Edirne Belediye Başkan Adayları Konuşuyor’ isimli toplantı, Çarşamba akşamı kentte bulunan bir tesiste gerçekleştirildi. İşadamlarının katıldığı toplantıda konuşmalar yapan Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Adayı Recep Gürkan, Cumhur İttifakı’nın Adayı Av. Koray Uymaz, Saadet Partisi’nin Adayı Mansur İriş ve Bağımsız Türkiye Partisi’nin Adayı Hamdi Sedefçi seçilmeleri halinde yapacakları projelerden bahsettiler.

AV. KORAY UYMAZ: “ÇAĞRI MERKEZİ TARZINDA, YENİ İŞ OLANAKLARI YARATILMALI”

Programda ilk konuşmayı Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz yaptı. Av. Koray Uymaz, Edirne’de öncelikle insanların hayatına kısa vadede etki edecek sorunlara çözüm bulacağını belirtti. Özellikle otopark, Pazar yerleri, yeşil alanlar ve otogar konusu üzerinde duran Av. Uymaz, turizm anlamında da Edirne’de çeşitli projeler yapacaklarını söyledi. İşsizliğin çözülmesi konusunda da yapılacak projelerden bahseden Av. Uymaz, özellikle Edirne’deki çağrı merkezinin öneminden bahsederek, “Edirne'de iş olanaklarının oluşturulması anlamında ben çağrı merkezinin Edirne'ye yapılmış olmasını çok fazla önemsiyorum. Eğer Edirne bu şekliyle çağrı merkezi tarzındaki yerlerle iş olanaklarını ortaya koyarsa başarılı sonuç alır.” dedi.

HAMDİ SEDEFÇİ: “BERABER YÖNETECEĞİZ”

Uymaz’ın ardından Edirne’de 20 yıl belediye başkanlığı yapmış olan ve bu dönem Bağımsız Türkiye Partisi’nden Edirne Belediye Başkan Adayı olan Hamdi Sedefçi konuşma yaptı. Sedefçi, son 5 yıl daha Edirne’ye hizmet etmek istediğini söyledi. Bunun için de hem kendisinin, hem belediye meclis üyelerinin hem de iş adamlarının taşın altına ellerlini koymalarının gerekliliğinden bahseden Sedefçi, Edirne’yi, ‘Beraber Yöneteceğiz’ dedi.

MANSUR İRİŞ: “BELEDİYEYİ, HİZMET ÜRETEN BİR MARKA YAPACAĞIZ”

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Mansur İriş ise, “Şeffaf belediyecilik yapmak istiyorsanız belediyenin kasasını internete açarsınız o gün kaç para gelmiş, kaç para gitmiş belediyenin kime borcu var yayınlarız. Her gün buradan gelen ve çıkan takip edilirken yanlış bir işin yapılması söz konusu olabilir mi? Bence olamaz.  Genel başkanımız bize cepsiz ceket giydirdi bundan kastımız bizim arkada hiçbir hesabımız kitabımız yok, kimseye de borcumuz yok tek borcumuz bizi desteleyen veya desteklemeyen bizde hizmet bekleyen halkımıza. Bu söylediğim şeyler inanın çok basit şeyler, çok kolay şeyler milyonlarca lira harcanılacak işler değil. Belediyeyi hizmet üreten bir marka yapacağız. Gelen misafirlerimize Edirne ile alakalı broşürler hazırlayacağız ve nasıl bir şehre geldiklerini o broşürlerde görecekler. Bunu yapabilmemiz için çok ciddi bir tabela ihtiyacımız var onu da elden geçireceğiz.  Bununla birlikte 150 tane rehber yetiştireceğiz bu rehberler bize misafirimizin Edirne’de geçireceği süreyi arttıracak. Turizm olarak dedelerimiz bize muazzam bir miras bırakmış biz torunları olarak bu mirası yemeyi bilmiyoruz. Adam buraya cebinde 500 lirayla geliyorsa o para bizim onun cebinden almamız geren bir para. Bizimde Edirne’mizde tüketicilerin tercihlerine göre bazı şeyleri ortaya koymamız gerekiyor. Edirne’ye gelenlerin telefonlarına bir mesaj gelecek Edirne’ye hoş geldiniz diye. Akıllı telefonlara bir program yaptıracağız bu program öncelikle Edirne’yi gezdirmek için bir rota belirleyecek. Bununla birlikte gelen insanlardan bazı veriler toplayacağız ve bu verileri yorumlayacağız bunun sonucunda ekonomimizi canlandıracağız. Kaleiçi’nde konaklarımızın hepsini gezilip görülür yerler haline getireceğiz. Edirne’nin turizmini arttıracak yapılar yapacağız. Bir çiftimiz evlendiyse balayı olarak da Edirne de tercihlerden biri olacak. Edirne belediyemize ve turizme bakışımız budur.” dedi.

RECEP GÜRKAN: “YERLİ TOHUM KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”

Edirne Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan ise, öncelikle bu dönem yapmış olduğu projelerden bahsetti. Sonrasında yeni projeleri hakkında bilgi veren Başkan Gürkan, birçok projesi olduğunu ancak süre kısıtlamasından dolayı birkaç tanesini aktaracağını ifade etti. Başkan Gürkan, insan yaşamının devam edebilmesi için temiz içme suyu ve sağlıklı gıdaya ihtiyaç olduğunu belirtti. İçme suyu anlamında bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalarla bir sıkıntı kalmadığını belirten Başkan Gürkan, sağlıklı gıda konusunda ise, “Aslında bu Türkiye’nin de sorunu. Patlıcan 15 lira, biber 14 liraysa bu, Türkiye’de üretimin yetmediğini gösterir. Yoksa, dış güçlerin falan patlıcanla işi yok, onların derdi başka. Türkiye’nin temel sorunu, üretememek. Yerli tohum konusu çok önemli. Bugüne kadar her şeye direnmiş olan yerli tohum. Hibrit konusunda ise çok bir deneyimimiz yok. Üretenlerin de yok. Önümüzdeki süreçte bir salgın hastalık, doğal afet yaşandığında insanlar aç kalır. Türkiye’nin en büyük sorunu bu. O yüzden gelecek dönem en büyük projelerimizden birisi yerli tohum konusudur.”  dedi.

RECEP GÜRKAN: “NEVİZADE, KUMKAPI GİBİ BİR ALAN YARATMAMIZ LAZIM”

Başkan Gürkan, Edirne’de eğlence anlamında eksiklikler olduğunu söyleyerek, “İnsanları Edirne’ye getirmeyi başardık. Şu anda en büyük sorunumuz, insanları burada tutmak. Edirne’de en büyük eksikliğimiz eğlence. İnsanlar geliyorlar, geziyorlar ve akşam saati olunca bitiyor. Şimdi biz o insanları eğlendirebilsek, bir gece daha kalacak. Birkaç yerimiz var. O zaman, tıpkı Taksim’deki Nevizade gibi, Kumkapı gibi bir alan yaratmamız lazım. 2 yıldır söylüyorum bunu. Zamanım olsa kendim yapacağım. Bunu yaptığımızda bu insanlar burada kalacaklar. Kakava’da insanlar Edirne’ye akın ediyor. 5 Mayıs akşamı Edirne’yi bir dolaşın. İnsanlar şaşkın bir şekilde geziyorlar. Nereye gidebiliriz, eğlenebiliriz, diye bakıyorlar.” ifadelerini kullandı.

RECEP GÜRKAN: “FATİH’LE, BAYEZİD BULUŞACAK”

Başkan Gürkan, Fatih Sultan Mehmet hakkında yapmayı düşündükleri projeden de bahsederek, “Televizyonlarda dün akşama kadar reklamı da döndü. ‘Edirneli Fatih’in Düşünü Görmeye Hazır mısınız?’ diye. Fatih biliyorsunuz Edirne’de doğuyor, büyüyor, kılıç kuşanıyor. Bu yüzden Fatih hakkında bir proje yapmayı düşündük. 2. Bayezid Külliyesi’nin hemen yanında kullanılmayan bir otopark alanı var. Oraya yapacağız. Neden oraya yapacağız? 2. Bayezid, Fatih’in oğlu. Turizmde hikayesi olmayan hiçbir şey, satmıyor. Ya bir hikayesi olacak ya da siz bir hikaye yazacaksınız. Ben 5 yıl önce bir hikaye yazdım Edirne’de. Bir konuşmada, ‘Edirne, metrekareye düşen tarihi eser sayısı bakımından Dünyada Floransa’dan sonra ikinci kent’ dedim. Böyle bir ölçüm, böyle bir bilgi yok. Ben salladım, tuttu. Şimdi herkes söylüyor, bende gerçekten öyle diyorum. Şimdi burada yine bir hikaye yazacağız. Diyeceğiz ki, Osmanlı’nın en güçlü padişahlarından biri, oğluyla buluşuyor. Muhteşem bir eser, muhteşem bir tanıtım. İçeri girildiğinde, bir Osmanlı Otağı çıkıyor karşınıza. Günümüzün teknolojisini de kullanarak, Haliç’te gemilerin yürütülmesi yaşatılacak insanlara. Sonrasında, Fatih’in Mutfağı çıkıyor karşınıza. Burada Fatih’in sevdiği yemeklerin birebir aynısı yapılıyor. İnsanlar gidip parasını ödeyerek alıyor ve yemeklerini yiyor. Üçüncü çadırda, hediyelik eşyalar olacak. Fatih’in kılıçı, miğferi vs. En önemli kısmı, sadece hafta sonları tur operatörleriyle kontak halinde olarak 2 saatte bir Şehzade Mehmet’in kılıç kuşanma töreni yapılacak. Bu gösteri ayrıca biletli olacak. Yaptığımız fizibiliteler sonucunda, buraya gelecek turist sayısının yılda 1,5-2 milyon olarak gözüküyor.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

 

Son Güncelleme: 21.03.2019 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.