“ÇEVRE İÇİN ÇALIŞACAKLAR”

AK Parti, Dünya Çevre Gününde ‘81 ilde 1000 cemre çevre için çalışacak’ projesini hayata geçirdi. AK Parti İl Başkan yardımcısı Ezgi Yetkiner, “Cemre nasıl havaya, suya ve toprağa düşerse işte çevre gönüllüleri hareketimiz de böyle içimize düştü. Bugünden sonra Cemreler tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek” dedi.

“ÇEVRE İÇİN ÇALIŞACAKLAR”

AK Parti, Dünya Çevre Gününde ‘81 ilde 1000 cemre çevre için çalışacak’ projesini hayata geçirdi. AK Parti İl Başkan yardımcısı Ezgi Yetkiner, “Cemre nasıl havaya, suya ve toprağa düşerse işte çevre gönüllüleri hareketimiz de böyle içimize düştü. Bugünden sonra Cemreler tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Haziran 2021 Pazartesi 06:27
“ÇEVRE İÇİN ÇALIŞACAKLAR”

Meriç Nehri Kenarında basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ezgi Yetkiner, Bugün Edirne’de 2002 yılından bugüne yani 2002-2020 yılları arasında Çevre ve Şehircilik alanında toplamda 3,5 milyar TL’lik yatırımın yapıldığını bildirdi.  Edirne’de 2002 yılında atıksu arıtma tesisi bulunmadığına işaret eden Yetkiner, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bugün 11 adet atıksu arıtma tesisini kurduk. Çevre katkı paylarından yerel yönetimlere ayrılan parayı arttırdık. Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yatırımlar kapsamında 2003-2020 yılları arasında şehrimize yaklaşık 11 milyon TL ödenek ayırdık.

81 ilimizde Millet Bahçesi yapmak üzere yer seçimi, proje ve yapım çalışmalarına başladık. Bu kapsam Edirne Merkez, Keşan ve Havsa ilçelerimize yapılmak suretiyle 3 millet bahçesini projelendirdik.

Hazine taşınmazları ile daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre oluşturduk. 2003-2020 döneminde ağaçlandırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 332 bin m² yüzölçümlü, 6 adet taşınmazı kiraya verdik. Tarım ve Orman Bakanlığına ağaçlandırma ve orman olarak kullanmak üzere 274 milyon m² yüzölçümlü taşınmazı tahsis ettik.  

Kırsal nüfusumuza daha kaliteli bir hayat sunmak amacıyla, Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal hamlesini başlattık. 2005 yılında hayata geçirdiğimiz KÖYDES Projesi kapsamında içme suyu, altyapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak ve köylerimizin hayat standartlarını yükselmek için yatırım seferberliği başlattık. Bu kapsamda 2005-2020 yılları arasında KÖYDES Destekleri kapsamında Edirne ilimize 128 milyar TL yatırım yaptık. 

Köylerde daha verimli zirai üretimin önünü açmak için Köydes kapsamında yeni sulama alanları açıktı. Yine bu kapsamda İlimizde 1.075 ailenin kullanımına sunmak üzere yaklaşık 1.600 hektar alanı suya kavuşturduk.

2003 yılında 2020 yılına kadar Edirnemize 65 milyon TL toplu konut ve sosyal donatı yatırımı yaptık. Dev projelerle ilimizin çehresini değiştirdik. TOKİ öncülüğünde yürüttüğümüz Planlı Kentleşme Konut Seferberliği projesi kapsamında 2003-2020 yılları arasında 6.009 konutu şehrimize kazandırdık.

Gördüğünüz gibi çevreyi korumak ve yaşatmak konusunda güçlü bir iddianın sahibiyiz. Bugüne kadar ortaya koyduğu hedefleri bir bir gerçekleştiren AK Parti’miz dün olduğu gibi bugün de sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla yoluna devam etmektedir.

Bugün dünyamız, çok ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıyadır ve bizler, yarın daha geç olmadan bu gidişatı tersine çevirebilecek, yarınlarımız için bugünden inisiyatif alacak son nesiliz. Bu nedenle AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak “Cemre” ismini verdiğimiz çevre gönüllüleri hareketini 81 ilimizde 1000 gencin katılımıyla başlattık. Cemre nasıl havaya, suya ve toprağa düşerse işte çevre gönüllüleri hareketimiz de böyle içimize düştü. Bugünden sonra Cemreler tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek.

İklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması, kuraklık, aşırı hava olayları, kirlilik gibi küresel çevre sorunları karşısında Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla adımlar atmaya devam ediyoruz.

İklim değişikliği bir süredir mücadele ve uyum çalışmalarının ulusal çapta ve uluslararası platformda ele alındığı en önemli gündem maddelerindendir. Sn. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülkemizin küresel meselelerdeki liderliği ve öncü rolü çok önemli olmakla birlikte biliyoruz ki bu mücadele için tüm dünyanın, şehirlerimizin ve her bir vatandaşımızın ortak çabası gereklidir.

İşte bugün, yüreklerimizde hissettiğimiz bu sorumlulukla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre gönüllüsü Cemrelerle birlikte buradan çok güçlü bir mesaj veriyoruz: Doğanın sahibi değil, bir parçası olduğumuz bilinciyle gelecek nesillerimize; yeşiliyle mavisiyle daha temiz bir çevre bırakmak, farkındalık ve duyarlılık sahibi bireyler yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.