CHP’den Grev Yapan İşçilere Büyük Destek “EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

CHP’nin Edirne’deki yöneticileri, 13 gündür grevde olan Amcol Mineral Madencilik işçilerine destek vermek için Enez’e gitti. CHP’li yöneticiler konuşmalarında, “Emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarındayız.” mesajı verdi.

CHP’den Grev Yapan İşçilere Büyük Destek “EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

CHP’nin Edirne’deki yöneticileri, 13 gündür grevde olan Amcol Mineral Madencilik işçilerine destek vermek için Enez’e gitti. CHP’li yöneticiler konuşmalarında, “Emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarındayız.” mesajı verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Kasım 2018 Cumartesi 08:37
CHP’den Grev Yapan İşçilere Büyük Destek “EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”



Enez’de faaliyet gösteren Amcol Mineral Madencilik şirketinin işçileri 13 gündür grevde. Grevin ilk gününden itibaren CHP’nin Enez’deki yöneticileri ve meclis üyeleri emekçilerin mücadelesine destek oluyor. Dün de CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP Enez İlçe Başkanı Vedat Avcu, Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç ve Erol Açık, İpsala İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Özkök ve çok sayıda partili emekçilerin yanında olmak için Enez’e gitti. İşçilerin fabrika önünde yapmış oldukları grev alanına giden CHP’liler, işçilerin bu mücadelesinin haklı bir mücadele olduğunu ve sonuna kadar işçilerin yanlarında olacaklarını belirttiler.
PEKCANLI: “SONUNA KADAR DESTEK OLMAYA SÖZ VERİYORUM”
CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı grev alanında yapmış olduğu konuşmada, “Sizlerin ne kadar ücret aldığı ve ne kadar ücret talep ettiğinizle ilgili bilgileri aldım. Burada yapacağınız hukuksal bütün mücadelelerinizde yanınızdayız. Biz zenginlerin, holdinglerin partisi hiçbir zaman olmadık. Atatürk bu partiyi kurduğundan beri hiçbir zaman öyle bir parti olmadık. Biz sokakta, meydanda işçinin, garibanın yanında olan bir parti olduk. Bu mücadelenizde karşınıza çıkacak olan bütün hukuksal sorumluluklarda bütün örgütümüzle beraber sizlere destek vermeye söz veriyorum. Adliyeyse adliyeye geliriz, avukatsa avukat, bütün ihtiyaçlarınızda bu örgütün il başkanı olarak bunun sözünü veriyorum. Çok haklı bir mücadele içerisindesiniz. Bu mücadeleniz inşallah iyi bir neticeyle sonuçlandırılır.” dedi.

KILIÇ: “DESTEK VERDİK, VERMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”
CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç ise, “ Greve çıktığınız ilk günden itibaren sizlere destek vermeye, sizlerle birlikte olmaya, sizin için bir nefeste biz vermeye gayret ediyoruz. Biz sizlere bu haklı mücadelede sonuna kadar destek vermeye de devam edeceğiz. Az önce il başkanımın da belirttiği gibi, sermaye düşmanı bir parti değiliz. Ama emekten, işçiden yana bir partiyiz. Bu yüzden destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. ” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ: “İNANANLAR VE MÜCADELE EDENLER KAZANIR”
CHP Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de,  “Bu mücadeleler uzun ve zorlu bir mücadeledir. Ama asla ve asla inancınızı ve birlikteliğinizi kaybetmeyin. Bu birlikteliği kaybetmediğiniz sürece kazanacaksınız. Çünkü hızla yükselen hayat pahalılığı ve ekonomik kriz asla işverenlere tesir etmiyor. Onların oturdukları masalarda hiçbir zaman bir tabak yemekleri eksik olmuyor. Ama her enflasyonda emekçilerimizin bir tabak yemeği eksik oluyor. Biz onlardan fabrikalarını, makam araçlarını istemiyoruz. Evlerimizde, ailemizle birlikte yiyeceğimiz bir tabak yemeğin eksilmemesini istiyoruz. Bu haklı mücadelenizde tüm CHP’liler ve İl Genel Meclis Üyesi tüm CHP’li arkadaşlarımla birlikte sonuna kadar yanınızda olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu grevinizde birlik ve beraberlik içerisinde yılmadan mücadelenize devam etmenizi, eski bir sendika başkanı olarak rica ediyorum. İnanın ki, inananlar ve bu mücadeleyi sürdürenler kazanacaktır.” dedi.

AVCU: “İLK GÜNDEN BERİ BURADAYDIK”
CHP Enez İlçe Başkanı Vedat Avcu, “Grevin başladığı ilk günden itibaren işçilerimizin yanındaydık. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Yaptığınız işin ne kadar ciddi olduğunu ve bizlerin de sizin her zaman yanınızda olduğumuzu tekrardan hissettirmek istedik. Biz işçi ve emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanındayız.” şeklinde konuştu.

AKKAYA: “HAKKIMIZI ALANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”
Fabrikanın işçilerinden Grev Sözcüsü Muammer Akkaya, “ Vermiş olduğunuz desteklerden dolayı bütün işçilerimiz adına size teşekkür ediyorum. Bize destek vermek için kilometrelerce yok geldiniz. Biz haklı bir mücadele için buradayız. Bütün arkadaşlarımızla birbirimize destek olarak hakkımızı alana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Kerem Filiz



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.