ÇİFTÇİ ‘SAADET’ İKTİDARINI BEKLİYOR

Edirne’nin köylerini ziyaret eden Saadet Partisi Milletvekili adayı Mansur İriş, Çiftçinin sahipsiz kaldığını aktararak köylerde boşalmanın devam ettiğine dikkat çekti.  

ÇİFTÇİ ‘SAADET’ İKTİDARINI BEKLİYOR

Edirne’nin köylerini ziyaret eden Saadet Partisi Milletvekili adayı Mansur İriş, Çiftçinin sahipsiz kaldığını aktararak köylerde boşalmanın devam ettiğine dikkat çekti.  

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Haziran 2018 Salı 19:17
ÇİFTÇİ ‘SAADET’ İKTİDARINI BEKLİYOR

Çiftçinin dertlerini dinleyen Mansur İriş, “Üretime ve istihdama yatırım yok. Tarım ve Hayvancılık sahipsiz. Buğday fiyatları 5 yıldır değişmiyor ama mazot, gübre, ilaç… 5 yılda fiyatları kat kat arttı. Çiftçi bunun altından nasıl kalkacak? Bunun için Köylerimiz boşalıyor, tarım ve hayvancılık sürekli geriliyor. Birçok köylerde nüfus yarıya düşmüş. Bunun nedeni köylü emeğinin karşılığını alamıyor, çünkü köylü sahipsiz” dedi.

İriş devamla, “Fransa ihtiyacı olan pancar şekerinin beş katını üretiyor. Üretiyor da ne yapıyor? Müslüman ülkelere satıyor. Bize de ‘kota’ koydurulup ihtiyacımız olan şeker için bile yeterince pancar ektirilmiyor. O da bir tarafa Şeker fabrikalarımız özelleştirilerek kapatılıyor. Bize de sağlığa zararlı NBŞ (nişasta bazlı şeker) kullandırılıyor. Böyle bir mantıkla Tarım ve Hayvancılık nasıl kalkındırılır? ” sorusunu yöneltti.

Çiftçinin Saadet Partisi iktidarını beklediğini söyleyen Mansur İriş, Saadet iktidarında yapılacak düzenlemelere dikkat çekerek,  “Her şeyden önce Tarım ve hayvancılık stratejik bir sektör olarak ilan edilecek ve şunlar süratle gerçekleştirilecektir” dedi.  İriş devamla;

  • ‘Türkiye Tarım ve Hayvancılık Kurumu’  kurulacaktır. Bu kuruma bağlı bir ‘Tarımsal Destek Fonu’ oluşturulacak ve bu fon vasıtasıyla çiftçiye faizsiz tarım ve hayvancılık kredileri verilecektir.
  • Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı engellenecektir.
  • Üreticiyi ve üretimi güçlendirmenin yolu kooperatifçilikten geçiyor. Tarımsal ürünlerde kooperatifçilik güçlendirilecektir. Bunun için kooperatifçilik kökten yeniden yapılandırılacaktır.
  • Tarım Kredi Kooperatifleri ile tarım ve hayvancılıkla uğraşan kooperatifler desteklenecektir. Tarımda teknoloji kullanımı yaygınlaştırılacaktır.
  • Tohumumuzu kendimiz üreteceğiz.

Böylece çiftçimiz ve hayvan bakıcılarımız da emeğinin karşılığını hakkı ile alacakları gibi, ülkemiz de yeniden Tarım ve Hayvancılıkta kendi kendine yeten ülke olmakla kalmayacak, ihracat yapacaktır. Onun için çiftçimiz de Saadet Partisi iktidarını bekliyor” şeklinde aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.