Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Edirnelilerle Buluştu ERDOĞAN’A SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü Selimiye Meydanı’nda Edirne halkıyla buluştu. Burada yaklaşık 15 bin kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımdan eğitime, bilimden tarihi yapılara kadar birçok alanda Edirne’ye 15 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hızlı Tren, Kanal Edirne Projesi ve Ergene Nehri’yle ilgili de Edirnelilere müjdeler verdi.  Son olarak 2014 yılında Edirne’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitingine, Edirne halkı yoğun katılım ve ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Edirnelilerle Buluştu ERDOĞAN’A SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü Selimiye Meydanı’nda Edirne halkıyla buluştu. Burada yaklaşık 15 bin kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımdan eğitime, bilimden tarihi yapılara kadar birçok alanda Edirne’ye 15 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hızlı Tren, Kanal Edirne Projesi ve Ergene Nehri’yle ilgili de Edirnelilere müjdeler verdi.  Son olarak 2014 yılında Edirne’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitingine, Edirne halkı yoğun katılım ve ilgi gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Şubat 2019 Pazartesi 08:33
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Edirnelilerle Buluştu  ERDOĞAN’A SEVGİ SELİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri kampanyası kapsamında, AK Parti Edirne mitingine katıldı. Selimiye Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 15 bin kişiye seslendi. Edirne’nin bir iftihar tablosu ve Türk Milletinin gözbebeği olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Edirne’ye 15 milyar liralık yatırım yapıldığını da söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“EDİRNE TÜRK MİLLETİNİN İFTİHAR TABLOSU VE GÖZBEBEĞİDİR”

“Edirne öyle bir şehirdir ki; O’na dikkatle bakanlar, milletimizin tarihi serüvenini adeta bir kitap gibi bu şehirden okuyabilir. Edirne’ye bakanlar, Edirne’den bütün Türkiye’yi, Balkanları görebilir. Edirne’ye bakanlar, medeniyetimizin yükseldiği, 3 kıtaya yayılan bütün bir coğrafyayı kavrayabilir. Bu şehrin havasını soluyanlar, milletimizin derin hissiyatını, engin irfanını en berrak şekliyle idrak edebilir. Fatih Sultan Mehmet işte böyle bir şehirde dünyaya geldi. Fakat çok çalışarak Edirne’yi ve ilçelerini Fatih Sultan Mehmet’e layık olanların artık yönetmesi gerekiyor. İstanbul’u fetheden o güzel kumandan ve o güzel ordu, o kutlu yürüyüşü Edirne’den başlattı. Onun için Edirne başka. Türbeleriyle, şehitlikleriyle, köprüleriyle, minareleriyle bu milletin şanlı tarihine ayna tutan Edirne, bu milletin göz bebeği iftihar tablosudur. Edirne Meriç ve Tunca’nın suladığı topraklarıyla bolluktur, berekettir.”

“31 MART’TA SONLARI GELİYOR”

“Yeni nesillere Edirne’de doğmak arzusu kazandırmak için hep çok çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde tevazu, samimiyet ve gayretle, Memleket işi gönül işi diyerek Edirne’nin önünde yeni bir ufuk açacağız. Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart’ta kurtulacaktır. Dişe dokunur tek hizmet getirmeden yıllardır Edirne’nin sırtından inmeyenlerin sonu 31 Mart’ta geliyor.”

“EDİRNE’YE 17 YILDA 15 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”

“Bugüne kadar ülkemizin 80 vilayetiyle birlikte Edirne’yi de kalkındırmak, büyütmek, güçlendirmek için gece gündüz çalıştık. Son 17 yıldır Edirne’ye 15 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 880 yeni derslik inşa ettik. Yükseköğrenim öğrencileri için 4 bin 64 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuk. Bu yıl içinde 2 bin 450 kişi kapasiteli bir yükseköğrenim yurdu, bir sonraki yıl ise toplamda bin 300 kişi kapasiteli 2 yükseköğrenim yurdunu daha şehrimize kazandıracağız. Spor salonları, yüzme havuzları, güreş alanları, Merkez’e, Keşan’a, Uzunköprü’ye gençlik merkezleri yaptık.”

“757 MİLYON LİRA YARDIM YAPTIK”

“İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da gözettik. Sosyal devlet anlayışımız var. Bu ilkeden hareketle, gerçek anlamını bulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’de sosyal devlet ilkesini en yaygın, en başarılı şekilde uygulayan AK Parti olmuştur. Edirneli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize 757 milyon lira tutarında kaynak aktardık. TOKİ vasıtasıyla 5 bin 848 konut projesini hayata geçirdik. 3 Şerefeli Cami, Kazasker Mescidi gibi önemli eserlerin de aralarında bulunduğu 153 Ata yadigarı eserimizi restore ettik. Süleymanpaşa Camii, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı gibi eserlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Sağlıkta 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi’yle birlikte, 9 hastaneden oluşan toplam 29 sağlık tesisini Edirne’mize kazandırdık. Hala 3 sağlık tesisimizin inşası, 13 sağlık tesisimizin de plan, proje ve ihale süreçleri devam ediyor.”

“HIZLI TRENİN İNŞASI BU YIL BAŞLIYOR”

“Edirne’ye 2002 yılına kadar 70 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 16 yılda 189 kilometre daha buna ilave ettik ve Edirne’nin bölünmüş yol uzunluğunu 259 kilometreye ulaştırdık. Bunu biz yaptık. Yapımı devam eden Edirne-Karaağaç bağlantı yolunu bu yıl, Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunu da seneye tamamlıyoruz. Edirne il sınırları içerisindeki demir yollarını komple yeniledik. Yaklaşık 7,5 milyar liralık maliyeti olan İpek Demir Yolu güzergahının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını sağlayacak Halkalı- Kapıkule hızlı tren projemizle ilgili çalışmalar da sürüyor. Yıllık yaklaşık 3,5 milyon yolcu ve 9,6 milyon ton yük taşınacak hızlı tren hattının bitmesiyle birlikte Halkalı- Kapıkule arası 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2 saat 20 dakikaya inecek. Onlar konuşur, biz yaparız. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizin altyapı hazırlıklarını tamamladık. Bu yıl inşası için gerekli adımları atıyoruz.”

“CHP BELEDİYESİ NEDEN MÜDAHALE ETMEDİ?”

“Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri’nin hayata döndürülmesi için havzada büyük dönüşümü başlattık. Bu nehrin kenarında hangi belediye var? CHP belediyesi var. Bütün bu atık sular nereden geliyor? Oralardaki fabrikalardan geliyor. Peki Bay Kemal senin bu belediyelerin, bunlara bugüne kadar neden müdahale etmedi? Neden bunların önünü kesmedi? Yürüttüğümüz çalışmalarla Ergene Nehri’nin su kalitesinde ciddi seviyelerde iyileşme sağladık. Ergene havzasında son teknolojiye sahip 13 ileri biyolojik su arıtma tesisi inşa ettik. Hepsini de hizmete aldık, bekleyemeyiz. Çünkü CHP’ye kalırsa bu iş bitmez. Bu 13 tesisten 2’sini Edirne’de inşa ettik.”

“EDİRNE’NİN İÇME SUYU PROBLEMİNİ BİZ ÇÖZDÜK”

“Edirne’nin içme suyu problemini çözdük. Biz çözdük, biz yaptık. Edirne’ye 6 baraj, 31 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 2 göletin inşası da devam ediyor. Yaptığımız sulama tesisleriyle 454 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Edirne’yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içerisinde devreye alacağımız projeyle, Edirne Meriç Nehri taşkınlarından korunacak.”

“ÇİFTÇİLERİMİZE 2,6 MİLYAR LİRA TARIMSAL DESTEK VERDİK”

“Edirneli çiftçilerimize 2,6 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Bay Kemal, çiftçi aç diyor. Çiftçinin topraklarına el konuldu, diyor. Eline dizine dursun. Hangi topraklara el koyduk? 2,6 milyar lira çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Bunlar resmi hesaplar. Sen neye göre konuşuyorsun?”

“DOĞALGAZI GETİRDİK”

“Merkez, Keşan, İpsala, Süloğlu, Uzunköprü, Havsa ve Meriç’e doğalgazı getirdik. Artık benim kardeşlerim kömürlüğe inerek kömür almıyor. Hemen düğmeye basıyor, evin her yerinde sıcak su. Bunları biz çözdük. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz, anlatmaya da devam edeceğiz. Ama bu alanda bulunan 15 bin kişi de anlatmaya devam edecek. Anlatacaksınız ki, bir yerlere varalım. Bu yıl içerisinde Enez ve Lalapaşa’yı da doğalgaza kavuşturuyoruz.”

“TEKNOPARK KURDUK”

“Edirne’de bir teknopark kurduk. Gıda ihtisas organize bölgesinde arsa tahsisleri başladı. Edirne’deki iş insanlarımıza, girişimcilerimize 1,7 milyar lira yatırım teşviki verdik. Sağladığımız teşviklerle 5 bin kişilik yeni istihdam oluşturduk. Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45’ti, şimdi bu oran yüzde 60 oldu. Sadece 2018 yılında devreye aldığımız 4 bin 25 megawattlık kurulu gücün yüzde 93’ü yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalıdır. Geçtiğimiz hafta biliyorsunuz Trakya’da mevcut doğalgaz üretimimizi 2 katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Buradan üreteceğimiz doğalgazın cari açığımıza olumlu etkisi 5 milyar lira olacak.”

“EDİRNE’Yİ BİRLİKTE KURTARALIM”

“Şehirlerimiz çöpten, çukurdan, çamurdan CHP iktidarlarında geçemiyordu. Onu da bize iftira ettiler. İstanbul'da çöp dağları vardı biliyorsunuz değil mi? Hava kirliliğini biliyorsunuz. Gaz maskesi dağıtıyordu gazeteler ve Ümraniye çöplüğü patladı 39 vatandaşım orada öldü, CHP vardı. Şimdi ben diyorum ki, aynı şey Edirne'de de olmasın, Edirne'nin ilçelerinde de olmasın. Edirne bizim Serhat şehrimiz, Fatih'in doğduğu yer. Burayı gelin kurtaralım, pırıl pırıl yapalım. İçim yanıyor, canım yanıyor. Artık burayı gerçek, hakikaten modern bir şehir haline getirecek bir yönetime teslim edelim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından il, ilçe ve belde belediye başkan adayları sahneye davet edildi. Burada birlikte şarkı söylenirken, vatandaşlarla kenevirden üretilmiş doğa dostu bez torbalarla çay ikram edildi.

Kerem Filiz




 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.