"CUMHURİYET'İN MİRASI SATILAMAZ"

İYİ Partililer, Genel Başkan Meral Akşener öncülüğünde Atatürk’ün mirası Alpullu Şeker Fabrikası önünde şeker fabrikaları için meydanlara indi.Burada konuşan Akşener," Kendilerine milli ve yerli diyenler, Cumhuriyet'in tüm fabrikalarını sattı. Bu satışa dur demek için buradayız" dedi.

"CUMHURİYET'İN MİRASI SATILAMAZ"

İYİ Partililer, Genel Başkan Meral Akşener öncülüğünde Atatürk’ün mirası Alpullu Şeker Fabrikası önünde şeker fabrikaları için meydanlara indi.Burada konuşan Akşener," Kendilerine milli ve yerli diyenler, Cumhuriyet'in tüm fabrikalarını sattı. Bu satışa dur demek için buradayız" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Nisan 2018 Pazar 17:42
"CUMHURİYET'İN MİRASI SATILAMAZ"

İyi Partililer, Genel Başkanları Meral Akşener Öncülüğünde Alpullu’da Şeker Fabrikaları için meydana indiler. Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Kırklareli Alpullu Şeker Fabrikasının önünde vatandaşlarla buluşan Akşener “Şeker Fabrikalarını sattırmayacağız” sloganıyla buraya geldiklerini belirtti.

7 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı mitingde şeker fabrikalarının satılmasını istemeyen herkes sert bir şekilde iktidar partisini eleştirdi. 

Biz özelleştirmeye karşı değiliz peşkeşe karşıyız diyen Meral Akşener  “Önce içini boşalttınız sonra teker teker sattınız. Sadece şeker fabrikaları için demiyoruz. Ne oldu tekel fabrikalarına?  Milli ve yerli diyorlar kendilerine. 16  yılda Cumhuriyet tarihinin her fabrikasını sattınız. Cumhuriyet tarihinin bütün miraslarını sattınız. O paralarla köprü yaptınız köprüyü de yandaşlara verdiniz. Telekomu sattınız ve içini boşalttınız.  Bu ülkeye en büyük kötülüğü Telekomu satarak yaptınız.” Dedi. 

 “BU FABRİKALAR MİLLETİN FABRİKALARIDIR”

Bu fabrikaların Cumhuriyet yıllarında vatandaşlardan toplanan yumurta paralarıyla yapıldığını yani milletin fabrikaları olduğunu belirten Akşener  "Bütün fabrikalarımızın önemi var ama bu fabrikalar, Cumhuriyet'in vatandaştan borç para toplayarak yaptığı ilk fabrikalardır. Devlet yönetmesin kabul. O zaman sendikalara pancar yetiştiricisine verin. Biz buna varız. Şöyle bir dümen yapıyor bunlar. Tekel’de de öyle yaptılar. Fabrikayı, çalışanı eskitiyorlar sonra da "bu fabrikalar iyi çalışmıyor" diyorlar. Diyorlar ki fabrikalar zarar ediyor. Saray'ın 13 günlük Lunabet masrafı bütün şeker fabrikalarının zararına denk. Buradan sesleniyorum Sayın Erdoğan sadece 13 günle şekerin zararını karşılıyorsun. Hani diyorsun ya ‘Dünya 5’ten büyük’ bütün şeker emekçileri de birden büyüktür." İfadelerinde bulundu.

“ADLİYE SARAYLARI YAPTIN İÇİNDE ADALET YOK ADALET!”

İktidar partisinin bu ülkede bir tane bile fabrika açmadığını ve sadece her şeyi sattığına değinen Akşener “Her ile bir üniversite açtın ama üniversiteli işsizliğe çözüm bulabildin mi? Sen bu gençlere yarın önemli görevleri yapacak yollar açmak yerine gecekondu üniversiteleri açtın. İçinde öğretmen yok çocuklar zaman geçirmeye gidiyor. Devasa binalar yaptınız. Adliye sarayları yaptın içinde adalet yok adalet. Diyorlar ki “Pancar pahalıya mal ediyor” peki mısır ithal ettiğin Amerika’daki çiftçi ürünü nasıl ucuza mal ediyor? Çünkü onlar çok daha ucuza mazot alıyor. Türkiye kendine yeten ülke olmaktan çıktı. İç Anadolu buğday ambarıydı bitti. Ayçiçeği bitti, tütün bitti tütün. Benim ailem tütüncüydü. Bunlar tütün nedir bilmez emek nedir nasıl yapılır bilmez. Sadece bir şey bilir bunlar, tüccar oldukları için alıp satmayı biliyorlar. Ellerimize bakın. Bu eller çocukluğunda tütün dikti, buğday attı saman balyaladı, bir de onların ellerine bakın. Bunlar köylüyü, çiftçiyi bilmez, saygı duymaz. Onun için sizleri sevmiyor." Dedi.

“ÇİFTLİK BANK + TOSUN= AKP”

AK Partiyi Çiftlik Bank ve insanları dolandırarak mağdur ettiği “Tosun” lakaplı Mehmet Aydın’a benzeten Akşener “Çiftlik Bank yok mu? Bir de tosun var hani. Çiftlik Bank vardı hani bunların arkadaşlarını da çarpmıştı. Çiftlik Bank demek tosun demek. Tosun demek AK Parti demek. Çiftlik Bank + Tosun= AKP” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.