DAMIZLIK BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Kongresinde Hayvancılık sektöründe başarılı çalışmalara imza atan Edirne’nin sevilen ismi Tuncay Tunca ve ekibi üyelerin tam desteği ile seçimi kazanan taraf oldu. 

DAMIZLIK BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Kongresinde Hayvancılık sektöründe başarılı çalışmalara imza atan Edirne’nin sevilen ismi Tuncay Tunca ve ekibi üyelerin tam desteği ile seçimi kazanan taraf oldu. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Mayıs 2022 Salı 06:03
DAMIZLIK BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM



Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede Divan heyeti oluşturuldu. Ardından Gündem maddeleri okunarak üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Ardından Adayların tanıtımı gerçekleşti ve oy verme işlemi başladı. Geçtiğimiz dönem Birliğin Başkanlığını yürüten Oğuz Akkuzu ve yeni Başkan Tuncay Tunca’nın aday olduğu seçimde üyeler değişim kararı aldı.
Birliğe kayıtlı  414 üyeden 171 üyenin oy kullandığı seçimi 113 oyla ( beyaz liste)  Tuncay Tunca kazanarak Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yeni başkanı oldu.  Secime pembe liste ile giren önceki dönem Başkan Oğuz Akkuzu ise 58 oy aldı.  
Kongre ile ilgili değerlendirme yapan Yeni Başkan Tuncay Tunca; “Bundan sonra Tüm üyelerimizle bir olup birliğimizi daha etkin hale getireceğiz. Birliğimizin ve üyelerimizin zor günler yaşadığını biliyor bu görevin bana ve ekibime yüklediği sorumlulukların farkındayız. Biz önceki dönem Oğuz beyin yönetiminde vardık. Yapmak istediklerimizi gerçekleştiremediğimiz için ben ve ekibim bu göreve talip olduk. Geçtiğimiz Hafta sonu gerçekleşen Kongremizde de üyelerimiz bu kutsal görevi bize layık gördü. Buradan tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi Birlik ve Beraberlik zamanı. Bugünden itibaren çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan üyelerimize her türlü desteği ve hizmeti büyük bir titizlikle vereceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Damızlık Birliğimiz eski günlerine en kısa sürede dönecektir.” dedi.
Hayvan üreticilerinin ve üyelerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da vurgu yapan Tunca; “Bizim burada belimizi büken artan girdi maliyetleridir. Bugün üreticimiz yem almakta güçlük çekiyor. Traktörüne mazot koyamaz hale geldi. Tarlasını işleyemez duruma gelen üreticimiz Hayvancılıkta da bakım maliyetleri içinde boğuşmakta ve her geçen gün dibe doğru sürüklenmektedir. Bizim devletimizden acilen Hayvancılık sektörüne destek vermesini, Yem ve mazot gibi girdi ihtiyaçlarının düşürülmesini ve hayvancılığın desteklenmesini bekliyor ve talep ediyoruz.  Bakın üreticilerimiz hayvancılıktan artık uzaklaşıyor. Trakya’daki ve ilimizdeki hayvan sayısı her geçen gün hızla düşmektedir.”dedi.
Bundan 4-5 sene öncesine kadar Birliğin 2 bin civarında üye sayısına sahip olduğunu, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle üye sayısının bugün itibarıyla  400'e kadar düştüğünü ifade eden yeni Başkan Tunca; “Üye sayımız büyük oranda düştü. İnsanlar artık geçim derdinde. Hayvancılığa sıcak bakılmıyor. Yine birliğimizin insanların gözünde güveni kalmadı. Üyelerimiz küstürülmüş durumda. Biz üyelerimizin güvenini kazanmak ve tekrar birliğimizin üye sayısını arttırmak için bu göreve geldik.” dedi.
Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.
Başkan: Tuncay Tunca, Yönetim  kurulu: Levent Sar, Erdi Yavuz, Dilaver Kayan, Ergün Yavaş, Metin Yılmaz, Emre Çetin 
Denetim Kurulu: Gökhan işi, Enes Kezer, Ali Yıldırım,
Merkez Delege Listesi: Tuncay Tunca, Levent Sar, Erdi Yavuz, Dilaver Kayan, Recep Sar
Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.