DAMIZLIK BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 9. Genel Kurulu Ticaret Borsası  Toplantı salonunda yapıldı. Genel Kurulda üç liste mücadele ederken, seçimin kazananı 345 oy alan Ahmet Turgay ve ekibi oldu.

DAMIZLIK BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 9. Genel Kurulu Ticaret Borsası  Toplantı salonunda yapıldı. Genel Kurulda üç liste mücadele ederken, seçimin kazananı 345 oy alan Ahmet Turgay ve ekibi oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mart 2018 Pazar 20:31
DAMIZLIK BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Edirne Damızlık sığır Yetiştiricileri  Birliğinin. 9. Genel Kurulu Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı  Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, İL Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP İl Başkanı  Fevzi Pekcanlı, KÖY-KOOP Başkanı Ahmet Erken, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üst yöneticileri  birlik Başkanı Tuncay Aytın ve yönetim kurulu üyeleriyle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik üyeleri katıldı.  Divan Başkanlığına Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün Getirildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gükran, “Üreticilerin insanlığın gözbebeği olmazsa olmazısınız.  Birlik beraberliğimizi korumamız lazım. Her şeyden vazgeçilir fakat iki şeyden vazgeçilmez Bunlardan biri beslenmek diğeri ise su bunlar hayatımızda olmazsa olmazdır. Bilindiği gibi bölgemizin en büyük hayvan pazarı Havsa ilçemizde” dedi

“HALKA UCUZ ET YEDİRECEĞİZ”

Havsa Belediye Başkanına söz verdiğini belirten  Gürkan, “Şu anda hayvan pazarı projesi yapılıyor. Bu Pazar Trakya’nın en büyük pazarı. Belediye Başkanı arkadaşım pazarın projesini hazırlıyor. Bu pazarı tüm üreticilere yakışır duruma getireceğiz. Bu arada Tuncay Başkan ile konuşuyoruz. Bir ara Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlunun bir projesini öğrendim bu proje ile Aresbet et üreticiden tüketiciye daha ucuza mal oluyordu. Bu uygulamayı başkanla birlikte Edirne’de de uygulayacağız. Halkımıza eti daha ucuza satacağız. Bir de Edirne’de damızlık düve merkezi açacağız. Bunun yerini tahsis ettim. Birliklerden üye kaçışlarından çok üzüldüm. Bölündükçe birlikler güçsüzleşir. Bir olun diri olun birliğinize sahip çıkın” dedi

 Daha sonra söz alan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, şu anda köylünün çok zorda olduğunu belirterek, “Eğer birlik olmazsak tarlalarınız holdinglerin eline geçecek. Bugün Çanakkale zaferinin 103. Yıldönümü. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ben bizim neden bir yerli ırkımız yok diye merak ediyorum. Genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Ardından konuşa Edirne CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferinin yıldönümü olduğunu belirterek, “10  yıl önce  on milyar lira borcu olan çiftçilerin  borcu 90 milyarı aşmıştır.  Çiftçilerin cebinde birkaç tane kredi kartı var . Çiftçilerimizin tarlaları ipotekli ve üreticiler borç içinde . Çiftçilerimiz devletten alması gereken desteğin ancak yarısını alabiliyor. Bunun sonucunda  on yıl içinde  3 milyon çiftçimiz mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Damızlık birliklerin kuruluşunu çok iyi biliyorum. Bu  birlikler bir ihtiyaçtan doğdu.. Dünya deli dana hastalığından kırılırken Türkiye Damızlık birliklerini devreye soktu. Bu birliklerin desteklenmesi lazım hayvan ithalatında gümrük vergileri sıfırlandı. 6 milyar dolarlık havan ve et ithalatı yapıldı. bu şartlarda hayvancılık gelişir mi? Buna rağmen kıyma fiyatları azalmıyor, artıyor. Bunda başka ülkelerin çiftçileri karlı çıkıyor. Bizden başka yem sanayini özelleştirip  başka ülkelerden saman ithal etmek zorunda kalan bir başka ülke yoktur” dedi

Gündemin diğer maddelerinin görüşülmesinden sonra Genel Kurulda üç başkan adayı söz aldı. İlk olarak söz alan pembe listeyle seçime katılan Oğuz  Akkuzu  birliğin iyi yönetilmediğini  borç batağında olduğunu,  o nedenle yönetimin değişmesi gerektiğini arkadaşlarıyla birlikte  yönetime hazır olduğunu söyledi.

Seçime  beyaz listeyle katılan yönetim kurulu üyesi  Ahmet Turgay,  Yönetim kurulunda görev almasına rağmen yönetimin yanlışlıklarına müdahale edemediğini  o nedenle  yönetime talip olduğunu ifade ederek damızlık Birliğinin üye sayısının azaldığını  ifade etti.

Seçime sarı liste ile  katılan Tuncay Aytın  konuşmasında  bazı güçlükleri, bürokratik engelleri  aşmada zorlandıklarını  üyelerin aidatlarını ödememesi nedeniyle kurumun zor duruma düştüğünü belirterek  bugüne kadar yasa dışı bir iş yapmadıklarını  tüm hesaplarının denetime açık olduğunu kaydederek,  kim göreve gelirse gelsin  bu kuruma sahip çıkması gerektiğini birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Konuşmalarının sonunda başkan adayları ile yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı yapıldı. Gündemin diğer maddelerinin görüşülmesi sırasında söz verilmemesi nedeniyle divan heyeti ile tartışmalar yaşandı. Daha sonra  yapılan seçim sonunda 345 oy alan  Ahmet Turgay Başkan seçildi. Tuncay Aytın 254 oy, diğer aday Oğuz Akkuzu ise 192 oy aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.