DAMIZLIK KESİMİ YASAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce muhtarlıklara gönderilen bakanlık genelgesinde damızlık gebe hayvan kesimleriyle ilgi uyarıda bulundu.

DAMIZLIK KESİMİ YASAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce muhtarlıklara gönderilen bakanlık genelgesinde damızlık gebe hayvan kesimleriyle ilgi uyarıda bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Şubat 2018 Cuma 10:25
DAMIZLIK KESİMİ YASAK

Damızlık Gebe Hayvan Kesimleri ile ilgili genelgede şöyle deniliyor: “ ülkemizde hayvancılığın arzu edilen düzeye ulaşması Bakanlığımızın en önemli önceliklerinden biridir. Hayvan sayısının artışını temin etmek için gebe veya damızlık değeri taşıyan dişi hayvanların kesilmesini önlemesi gerekmektedir. 19.02 2016 tarih ve 96284370-325.14.016139 sayılı  4.12.2017 tarih ve  bunlarla ilgili  yasa ile Bakanlık yazıları  ile il müdürlüğümüz Piabet talimatlandırılmıştır.
Bu kapsamda 4.12 2017 tarh ve 96284370-325.14.01-E-3065447 sayılı  bakanlık yazısına istinaden  ilimde uygulanmak üzere  04-12-2017 tarihli  ilgili  yasa gereği  Gebe ve damızlık dişi hayvan kesimleri  hakkında  Hayvan sağlığı  ve Zabıtası komisyonunca  şu kararlar alındı:
KESİMHANELERDE SIKI KONTROL
*-Kesilmeye gelen dişi hayvanların kesilmeden önce veteriner hekim tarafından düzenlenmiş damızlık değeri taşımadığına dair raporu ibraz edilmeden hayvan kesimi işleminin yapılmamasın
    *-Kesimhanede görevli resmi veteriner hekimin dişi hayvan kesimini  anlatan rapor olmadan müsaade edilmemesine.
*- Kesimhanede görevli resmi veteriner hekim tarafından hayvanın genel durumunu yeniden kontrol edilmesi hayvanın damızlık değeri taşıdığı  kanaatine varılması halinde  kesimine müsaade edilmemesine.
    *- Kurban bayramında kurbanlık olarak satılmak üzere besicilik yapan üreticilerimizin damızlık değeri taşıyan dişi hayvanların  kurban bayramında kurban satış yerlerine  alınmamasına ve kurban olarak  kesilmesini izin verilmemesine  karar alınmıştır” deniliyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.