DENİZ, “İSTANBUL’UN FETHİ’NİN YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!”

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Sertan Deniz, İstanbul’un fethinin 569’uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

DENİZ, “İSTANBUL’UN FETHİ’NİN YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!”

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Sertan Deniz, İstanbul’un fethinin 569’uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Mayıs 2022 Pazartesi 06:05
DENİZ, “İSTANBUL’UN FETHİ’NİN YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!”


Deniz mesajında , Roma İmparatorluğu’nun yıkılmasıyla başlayan uzun Ortaçağ karanlığının İstanbul’un fethi ile sonlandığını hatırlatarak, müteakiben Yeniçağ’ın kapılarını açtığını vurguladı. Fetihle birlikte yeryüzünün çehresinin değiştiğini, Türklüğün muzaffer ruhunun aklın, adaletin ve ahlakın cihanşümul çağrısı haline geldiğini de vurgulayan Deniz, açıklamasına şöyle devam etti:
“Fetih bir istila, bir işgal, bir imha hareketi veya tevarüs edilen bir medeniyet birikimini yağma ve talan harabeliği değildir. Fetih, iman dolu gövdesiyle mücadele eden bir milletin gönül seferi, vicdan seferberliğidir. Çürümeye karşı taptaze ümitlerin dâhiyane sedasıdır.
İstanbul’un fethinin yankıları hala devam etmektedir. Görülüyor ki, fethimizin onuruna fetretin ve nefretin zehrini bulaştırmak isteyenler oldukça faaldir. Bizans’ın köhneliğini rehber ve pusula yapanlar 569 yıldır girdikleri şizofren nöbetinde kabuslarla kıvranmaktadır.
Ortaçağ alışkanlıklarından kurtulamayan, ilkel dürtülerinden arınamayan, ilkesiz ve iradesiz eğilimlerinden uzaklaşamayan iç ve dış odakların İstanbul’un fethine karşı tahammülsüzlükleri hiç kuşkusuz tedavisi imkansız klinik bir vaka, hatta bir zillet hastalığıdır.
Dünyanın en büyük Türk kenti maalesef ehil ve emin olmayan, neye ve kimlere hizmet ettiği meçhul bulunan tehlikeli bir zihniyetin tasallutu altındadır. Kifayetsiz muhterisler İstanbul’un fetih mirasını ileriye taşımayacak kadar takatsiz, yükseltemeyecek kadar da taksirlidir.
İstanbul, fethimizin düşmeyecek şehri, büyük Hakanımız Fatih’in dev emanetidir. Konstantinopolis sayfası şehit kanıyla mühürlenip kapatılalı 568 yıl olmuştur. Bu sayfayı tekrar açmaya heveslenmek tasfiye ve telini vatan evlatları için mecburi olan köksüz Bizans komplosudur.
Bizans devleti tarihten silinmiş olsa da kokuşmuş hayaleti, zulmet hedefleri dolaşımdadır. İstanbul Türk-İslam medeniyetinin yüz akı, boğazın iki yanına tutunmuş incisi ve Türk milletinin iftiharıdır. İstanbul’suz Türkiye yetim, İstanbul’suz Türk-İslam alemi yalnız ve yuvasızdır. 
İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’a, onun kudretli askerlerine ve kutlu fetih için gecesini gündüzüne katan her bir kimseye Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz ruhları şad olsun.”
Yavuz Göktaş
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.