DEV PROJENİN TEMELİ ATILIYOR!

Halkalı-Kapıkule Demiyolu Projesi Kesim İnşası Temel Atma Töreni,  18 Temmuz Perşembe günü Kapıkule Tren Garı’nda gerçekleştirilecek.

DEV PROJENİN TEMELİ ATILIYOR!

Halkalı-Kapıkule Demiyolu Projesi Kesim İnşası Temel Atma Töreni,  18 Temmuz Perşembe günü Kapıkule Tren Garı’nda gerçekleştirilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Temmuz 2019 Salı 09:12
DEV PROJENİN TEMELİ ATILIYOR!

Edirne AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Halkalı -Kapıkule Demiyolu Projesi Çerkezköy-Kapıkule ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akmeşe söz konusu projenin, Edirne’nin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını söyleyerek; projenin kesim inşası temel atma töreninin ise 18 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 11.30’da Kapıkule Tren Garı’nda yapılacağını ifade etti.

“EDİRNE EKONOMİSİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, projenin Edirne ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını söyleyerek, “Gerçekleştirilen Proje Uluslararası ticaret için çok önemli bir projedir.Demiryolu Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi Yapım Sözleşmesi için imzalar atılmıştı. Proje Türkiye’yi Avrupa Birliği ülkelerine bağlayarak;  Avrupa fonlarından kullanılarak yapılmış projedir. Edirne-Çerkezköy arası 155 kilometredir. Bunun 76 kilometresi TCDD, yani milli bütçeden ayrılan bütçeyle yapılmıştır.  Proje 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin inşası Avrupa Birliği ve Türkiye’nin ortak finansmanıyla gerçekleştirilmektedir. Halkalı -Kapıkule arasında 231 kilometrelik güzergahta çift hatlı, saatte 200 kilometre hızıyla yolcu ve yük taşınmasına imkan tanıyan bir projedir. Bu proje ile Edirne de, uluslararası ticaretin önemli bir noktası haline gelecektir. Bunun yanında Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy- Kapıkule kesiminden sonra uluslararası ticarette yük taşıma kapasitesi artacağı gibi her bir yükün Türkiye ve Edirne Ekonomisine katkı sağlayacaktır. Projenin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine de katlı sağlayacağına inanıyorum.  Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Büyükelçi Christian Berger’in katılımıyla Halkalı-Kapıkule Demiyolu Projesi Kesim İnşası Temel Atma Töreni;  18 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 11.30 Kapıkule Tren Garı’nda gerçekleşecektir. Tüm Edirneli hemşerilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.