DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ; “ALGI YÖNETİMİ VE İTİBAR SUİKASTI YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ açılış programı bu yıl Edirne Selimiye Camii’nde gerçekleşti. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu milletin değerlerine yabancı çevrelerce üretilen yanlış bilgi ve mesnetsiz yorumlar üzerinden bir algı yönetimi ve itibar suikastı yapılmaya çalışıldığını da maalesef görüyoruz” dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ; “ALGI YÖNETİMİ VE İTİBAR SUİKASTI YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ açılış programı bu yıl Edirne Selimiye Camii’nde gerçekleşti. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu milletin değerlerine yabancı çevrelerce üretilen yanlış bilgi ve mesnetsiz yorumlar üzerinden bir algı yönetimi ve itibar suikastı yapılmaya çalışıldığını da maalesef görüyoruz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2021 Cumartesi 06:59
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ;  “ALGI YÖNETİMİ VE İTİBAR SUİKASTI YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ açılış programı bu yıl Edirne Selimiye Camii’nde gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışını yapmak üzere Selimiye Camii'nde düzenlenen törene katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Medeniyetimizin önemli şehirlerinden, her köşesi ecdat yadigarı eserlerle dolu Edirne’mizdeyiz” diyerek konuşmasına başladı. Camiler ve Din görevlileri haftasının bu yılki temasının “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlendiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu hafta, söz konusu tema çerçevesinde gerçekleştireceğimiz programlarla vefa konusunda bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Yapacağımız faaliyetlerin hayırlara vesile ve istifadeye medar olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.  Öncelikle Başkanlığımızla alakalı, zaman zaman ifade ettiğim önemli bir hususa dikkatlerinizi çekmek istiyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığı, millet ve medeniyet tarihimizin en köklü kurumlarındadır. Anayasal olarak toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli bir teşkilattır. Tarihi boyunca, dinimizin ilke ve emirlerin yerine getirme noktasında. Kurulduğu günden beri dinimizin temel kaynakları olan Kur’an ve sünnetin referansında bilgi ve hizmet üreten Başkanlığımızın her zaman birinci derecede önceliği, insanımızı, dinimiz İslam’ın tevhit, vahdet, güven, samimiyet, hukuk, adalet ve güzel ahlak gibi değerleriyle buluşturmak olmuştur.  En zor şartlarda bile İslam akaidine muhalif hiçbir görüşe ve anlayışa prim vermemiştir. Bunlardan her zaman uzak durmuştur.

BAŞKANLIĞIMIZ,  SAHİH BİLGİLER IŞIĞINDA MİLLETİMİZE REHBERLİK ETMİŞ

Başkanlığımız, milletimizin, nesillerimizin, inancı ve değerleriyle irtibatını güçlendirmek için minber, kürsü, televizyon, diğer vasıtalarla, yayın araçları vasıtasıyla, sahih bilgiler ışığında milletimize rehberlik etmiş; ibadetten eğitime, aileden sosyal hayata kadar pek çok alanda nitelikli hizmetler üretmiştir. Başkanlığımız, bir taraftan milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirmek için azami gayret gösterirken diğer taraftan da fitne ve tefrika odaklarıyla yılmadan her zaman mücadele etmiştir.

TERÖRE KARŞI ADETA BİR SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞTIK

Özellikle yakın geçmişte yaşadığımız 15 Temmuz ihanetine karşı milletimizin direnişine büyük katkı sunmuş ve akabinde inanç ve medeniyet değerlerimizi istismar eden FETÖ, DEAŞ, PKK gibi örgütlere, sapkın anlayışlara ve zararlı alışkanlara karşı milletimizi ve bilhassa gençlerimizi bilinçlendirmek için adeta bir seferberlik ruhuyla çalışmalar yapmıştır. 

Altını çizerek ifade etmeliyim ki, Diyanet İşleri Başkanlığı, devletimiz, milletimiz ve tüm İslam âlemi için kıymetli bir imkândır. Bugün birçok ülkede, özellikle de İslam coğrafyasında din üzerinden yaşanan kavga ve kargaşanın ülkemizde yaşanmamasında, teşkilatımızın varlığı ve mensuplarının azimli, kararlı ve bilinçli bir şekilde yaptığı çalışmaların etkisi ve önemi büyüktür. 

İTİBAR SUİKASTİ YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR

Ne var ki, görsel, yazılı ve sosyal medya organlarında zaman zaman bunu özellikle ifade etmeliyim ki Başkanlığımızla ilgili asılsız, iftira dolu, art niyetli olduğu aşikar haberlere ve paylaşımlara da şahit oluyoruz. Bu milletin değerlerine yabancı çevrelerce üretilen yanlış bilgi ve mesnetsiz yorumlar üzerinden bir algı yönetimi ve itibar suikastı yapılmaya çalışıldığını da maalesef görüyoruz.

Bilinmelidir ki bu gibi durumlar, milletimizin geleceğine yönelik yapacağımız hizmetlerden bizleri asla alıkoyamayacaktır. Çünkü biz hizmetlerimizi imanî bir mükellefiyetle yapıyoruz. Anayasal bir görev olarak yapıyoruz. İnsanî bir sorumluluk duygusuyla yapıyoruz.

Bu noktada açıkça ifade edeyim ki, din hakkında konuşup yazan herkese önemli bir sorumluluklar düşmektedir. Yazılı, görsel ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna hitap eden herkes, hakikate bağlı kalmak zorundadır. Dinî değerlerin ve dine ait hükümlerin, tahlile ve teyide muhtaç bilgilerle gelişigüzel tartışmalara konu edilmesi, hiç kimseye fayda sağlamayacaktır. Bilakis, bu hususta sorumsuzca ve fütursuzca yapılan açıklamalar, nesillerimizin bilincinde onulmaz yaralara, telafisi mümkün olmayan toplumsal sorunlara yol açacaktır.

Dolayısıyla dini argüman ve söylemlerle kendisini hakikatin merkezinde gibi gösteren fakat usul, esas ve hakikatten yoksun bir şekilde kaynağı belirsiz bilgiler paylaşarak zihinleri bulandıran tavırların Müslüman bilinci ve ciddiyetiyle asla bağdaşmadığını vurgulamak istiyorum. Söz söyleyen herkesin hakka ve hakikate karşı sorumluluğu vardır. Hakikate karşı vefasızlık, hastalıklı bir kalbin ve aklın sonucudur. Nefsine, ihtiraslarına, ön yargılarına teslim olarak hakka, hakkaniyete karşı vefasızlık yapmak, kişinin, vicdanına, kalbine, çevresine, toplumuna ve insanlığa karşı en büyük kötülüktür.”

VALİ CANALP, “İSLAM MEDENİYETİMİZİN EN ŞAHANE ESERİ SELİMİYE KUBBELERİ ALTINDAYIZ”

Edirne Valisi Ekrem Canalp ise yaptığı konuşmada, her medeniyeti temsil eden somut eserlerin var olduğunu hatırlatarak, “Diyanet İçleri Başkanımız camiler ve din görevlileri haftasını Edirne’den başlattı. Edirne’den de aynı şeklide bizim İslam medeniyetimizin en şahane eseri olan ve her zaman için gurur ile ifade edebilmiş olduğumuz zirve bir eser olan Selimiye’ni gölgemside, Selimiye’nin kubbelerin altında açmayı tercih etti. 

Ayette diyor ki, ‘Allah’ın mescitlerini insanlar inşa ederler. Onlar Allah’a inanırlar. Onlar ahiret gününe inanırlar. Onlar namazlarını kılarlar. Zekatlarını verirler. Onlar Allah’tan başka hiçbir kimseden korkmazlar.’ Geçmiş ile elbette ki övünmeliyiz geçmişi unutmamalıyız, geçmişin hatırasını her zaman için hatırlamalıyız. Ancak aynı zamanda geleceği de inşa etmeliyiz. Geleceği de bugünde yakalamamız gerekiyor. Geleceği de bugünden yaşamamız gerekiyor” dedi.

Müftüler adına Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş ve Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Şakir Fetai, Batı Trakya Gümülcine Şeçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal, Sırbistan İslam Birliği Riyaseti Reisul Uleması Sead Nasufoviç ile Bosna Hersek İslam Birliği Riyaseti Reisul Ulema Vekili Enes Lenakoviç takdim etti.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.