ECZACILAR ODASI’NDA DEVİR TESLİM

1 Aralık’ta Ankara’da yapılan kongrede Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti’ne seçilen Ecz. Cenk Kes, Edirne Eczacılar Odası Başkanlığı görevini Ecz. Fahri Uygar Güler’e devretti.

ECZACILAR ODASI’NDA DEVİR TESLİM

1 Aralık’ta Ankara’da yapılan kongrede Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti’ne seçilen Ecz. Cenk Kes, Edirne Eczacılar Odası Başkanlığı görevini Ecz. Fahri Uygar Güler’e devretti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Aralık 2019 Çarşamba 06:49
ECZACILAR ODASI’NDA DEVİR TESLİM

Türk Eczacılar Birliği 42. olağan kongresini geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirdi. Buradaki seçimde; 2009 yılından beri Edirne Eczacılar Odası Başkanlığı görevini yürüten Ecz. Cenk Kes, Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti’ne seçildi. Oda yönetmeliği gereği Edirne Eczacılar Odası Başkanlığından istifa eden Ecz. Kes, görevi önceki dönem Sayman olarak yönetim kurulunda bulunan Ecz. Fahri Uygar Güler’e devretti.

Yeni Başkan Güler’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Genel Sekreter Ecz. Gürkan Kılıçcıgil, Sayman Ecz. Emine Çebe, Üye Ecz. Ebru Kale ve Üye Ecz. Özlem Ak

KES: “ANKARA’DA TEMSİL EDECEĞİM “

Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyeliğine seçilen Ecz. Cenk Kes, “27 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Türk Eczacıları Birliği 42. olağan büyük kongresini yaptı ve her 2 yılda bir yapılan bu seçimli olağan kongrede ben de Ecz. Erdoğan Çolak'ın listesinde Merkez Heyeti Üyesi adayı olarak yer aldım. 1 Aralık'ta yapılan seçim sonucunda Merkez Heyeti üyeliğine seçildim. Kendi yönetmeliğimiz ve yasamız gereği oda başkanlığından ayrılmak durumundayım. O nedenle Oda Yönetim Kurulu'na istifamı sundum. Oda Yönetim Kurulumuz kendi aralarında yedek üyenin katılımıyla yaptığı toplantıda yeni yönetim kurulu başkanını seçti. Başkanımız eski Saymanımız Ecz. Fahri Uygar Güler oldu. Genel Sekreterliğimizi Ecz. Gürkan Kılıççıgil görevini devam ettiriyor; Saymanlığa da Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Emine Çebe getirildi. Ankara'da yapılan seçimlerde 221 oy aldım bu en yüksek oydu. Bu da delegenin hem Edirne Eczacı Odası'na hem de şahsıma gösterdiği teveccühün bir tezahürü. Bu da işin açıkçası hem Edirne Eczacı Odası olarak hem de şahsım olarak beni sevindirdi. Bugün de devir teslim törenini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra görevi Ankara'da yürüteceğiz. Umarım, tüm Türkiye'deki meslektaşlarımızın sorunlarına çare olacak bir yönetim anlayışı ile birlikte bu süreci doğru bir şekilde sürdürebiliriz. ” dedi.

GÜLER: “AYNI ÇİZGİDE GÖREVİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Edirne Eczacılar Odası’nın Yeni Başkanı Ecz. Fahri Uygar Güler ise, “42’nci olağan büyük kongrede Merkez Heyetimize seçilen Ecz. Cenk Kes başkanımızı tebrik ediyorum. 187 üyemiz bulunan Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak her türlü desteği veriyoruz, arkasındayız. Edirne için ve Türk eczacılığı için çok faydalı işler yapacağından eminiz. Yönetim Kurulu arkadaşlarıma beni bu göreve uygun gördükleri için teşekkür ediyorum. Onların da desteği ve el birliğiyle bundan önce inandığımız doğrular ölçeğinde çalışmalarımız sürecek. Eski başkanlarımız Ecz. Sayın Şükrü Ciravoğlu, Ecz. Sayın Bülent Varel ve Ecz. Sayın Cenk Kes önderliğinde Edirne Eczacı Odası aynı çizgide görevine devam edecek. Umarım hepimiz için hayırlı olur. Yönetim Kurulumuz da üç eczacı kadın meslektaşımız yer alıyor. Siyasette kadın katılımının kritik eşiği yüzde 30 civarındadır biz yüzde 60 oranında kadınla temsil ediliyoruz.  Bu da bizim için ve Edirne için ayrı bir gurur kaynağı.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.