EDİRNE  TEMAD’IN YENİ YÖNETİMİ  BELLİ OLDU

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği”TEMAD” Edirne Şubesi yapılan olağanüstü  genel kurulla yeni yönetimi belirledi.Üyeler  Bildiş yönetimi ile  göreve  devam dedi. Dernek Başkanı Aydın Bildiş, Genel kurlu sonrası yaptığı açıklamada deneklerine  üye sayısının her geçen gün arttığını belirtti

EDİRNE  TEMAD’IN YENİ YÖNETİMİ  BELLİ OLDU

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği”TEMAD” Edirne Şubesi yapılan olağanüstü  genel kurulla yeni yönetimi belirledi.Üyeler  Bildiş yönetimi ile  göreve  devam dedi. Dernek Başkanı Aydın Bildiş, Genel kurlu sonrası yaptığı açıklamada deneklerine  üye sayısının her geçen gün arttığını belirtti

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2019 Perşembe 08:29
EDİRNE  TEMAD’IN YENİ YÖNETİMİ  BELLİ OLDU

Dernek çalışmaları hakkında açıklama yapan Bildiş, şunları söyledi:” 14 Mayıs 2017 tarihinde  yapılan genel kurulla görevi devraldık. Tüzük gereği üç yılda bir genel kurul yapıyoruz. Bazı ihtiyaçlar nedeniyle genel kurulumuzu erken yapmak zorunda kaldık.

    30 Aralıkta olağanüstü genel kurula gittik.  Genel kurulda çoğunluk sağladık, katılım yüksek oldu. Seçime giren üyelerimizin tam oyunu alarak yeni yönetimde beni yine başkan seçtiler.2020 yılında olağan genel kurulumuzu yapacağız.

    Yeni yönetimde Gökhan Çalışkan Başkan yardımcısı oldu. sekreterliği Kamil Güvenbaş, Muhasip saymanlık görevini  Ali Osman Çakın,üstlendi  Efkan Fidan ve  Emre Aksöz  de yönetim kurulunda görev aldı” dedi

 GENEL MERKEZİN BELİRLEDİĞİ FAALİYETLERİMİZ OLACAK

       Kendi yapacağı görevlerin dışında genel merkezce belirlenen faaliyetlerinin de olduğunu belirten Bildiş: “ İlk hedefimiz iki yüze ulaşan üye sayımızı daha da yükseltmek. Edirne’de bütün Ast Subay ailelerine ulaşıldı üye kazanımı yaptık. Derneğimize üye olmak isteyen arkadaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Derneğimiz sosyal ve kültürel etkinlikleri ön planda tutacak.

    Biz kamu yararına bir derneğiz. Her zaman kamu yararına olan etkinliklerde diğer derneklerle orta projeler üretme çabamız olacak. 25 ile 27 aralık tarihleri arasında Afyon Sandıklıda  Genel Merkezimizin koordinesinde  ülke genelinde tüm başkanların katıldığı  ikinci temsilciler kurulu toplantımız gerçekleşti.

   Orada alınan  kararlar doğrultusunda yeni faaliyetlerimizi planlayacağız.

     Burada alınan karlarlardan biri .Yıllardır mücadelesini verdiğimiz  haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu taleplerimizi yasalar kapsamında aramayı sürdüreceğiz. Bütün yüksek okulu mezunu devlet memurları dokuzun ikisinden göreve başlamasına  rağmen Türkiye’de  tek yüksek okul mezunu olup  dokuzun birinden göreve başlayan astsubaylardır.

   Bu sorun bir türlü çözümlenmedi. Ast subayların yüzde doksanı lisans seviyesinde eğitimini tamamladı. Bu konunun düzeltilmesi için Cumhurbaşkanımızın vaadi var. Sorunun giderileceği konusunda haberler alıyoruz.

   İkince talebimiz ise halen verilmeyen tazminatlarımız var.” dedi

AST SUBAYLAR MAAŞININ %45’İ İLE EMEKLİ OLUYOR

    Orduda subaylar aldığı maaşlarının %85’i ile emekli olduğu halde ast subaylar maaşının %45’i ile emekli olduğunu belirten Bildiş, “. Bizim makam ve mevkie göre maaşların aynı düzeyde olsun diye bir talebimiz yok. Biz sadece aldığımız maaşın %85’i ile emekli olmak istiyoruz.Genel merkezimiz bu konuda  gereken girişimde bulunuyor. Biz sevil toplum kuruluşu olmanın bilinci içindeyiz. Bir diğer talebimiz emekli ast subaylara yönelik bir huzurevi açılması.

   Bu konuda komisyon kurulacak. Zamanımızda ataerkil aile düzeni zayıfladı. Yaşlanan emeklilerimiz bakıma muhtaç kalıyor. Biz de kendi  arkadaşlarımıza  sahip çıkmak düşüncesindeyiz.

    Bu konuda komisyon kurulması kararı alındı. Eşlerimizin diğer derneklerin aktivitelerine katılması için kadın komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

     En kısa zamanda kadın komisyonumuzu oluşturacağız.  Türk toplumunda en çok şehit ve gazi veren kurum Türk Silahlı Kuvvetleridir.O nedenle şehit yakınları ve gazilerimizle komisyon kurulması kararı aldık. Derneğimiz onların faaliyet  alanlarına girmeden sadece onların etkinliklerini  destekleme konumunda olacak.Bizim için şehidin hangi kesimden olması önemli değil. Adı şehit olan  hepimizin şehididir.Biz şehit yakınları ve  gazilerimizin her zaman yanında olacağız.” Dedi

  Emekli Ast Subaylar Derneğine kayıt olmak için gelen İbrahim Gedik. TEMAB’a üye olmasının nedeninin derneğin sosyal faaliyetlerinin olması ve dernek başkanının bu konuda başarılı bulduğu için derneğe üye olduğunu söyledi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.