EDİRNE, TURİZM ROTASINDA

Avrupa Bisiklet Federasyonu gözetiminde başlatılan ve 20 ülkeden geçen Demir Perde Bisiklet Rotası'na Edirne ve Kırklareli güzergahı da dahil edildi.

EDİRNE, TURİZM ROTASINDA

Avrupa Bisiklet Federasyonu gözetiminde başlatılan ve 20 ülkeden geçen Demir Perde Bisiklet Rotası'na Edirne ve Kırklareli güzergahı da dahil edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mayıs 2018 Perşembe 09:12
EDİRNE, TURİZM ROTASINDA

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) tarafından Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nde Avrupa Parlementosu Milletvekili Turizm ve Ulaşım Komisyonu Başkanı Michael Cramer’in katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cramer "30 yıl önce ’çılgınca’ olarak nitelendirilen bu fikir şu anda 10 bin kilometreyi aşkın 20 ülkeden geçen bir bisiklet yoluna dönüştü. Bir rüyanın gerçek oluşudur bu. Bisiklet turizmi son yıllarda çok yükseldi. Bisiklet turizminde son 20 yıla baktığınızda yüzde 20’nin üzerinde bir artış var. Bisiklet turizmi aynı zamanda doğa dostudur. Bisiklet kullanmayanlar kullananlara oranla 3 kat daha hasta olma imkanına sahip. Ayrıca bisikletliler bisiklet kullanmayanlara nazaran 5 yıl daha fazla yaşıyor. Yani ben şu anda aslında 5 yıl daha gencim. Dolayısıyla bisiklet çok sağlıklı bir spor" Dedi.

“BİSİKLET TURİZMİNİN MALİYETLERİ ÇOK DÜŞÜKKEN GETİRİSİ ÇOK YÜKSEKTİR”

Bisiklet sürmenin ekonomik etkilerine de değinen Cramer,"Ekonomik etkileri de çok önemli ama görmezden geliniyor. Bisiklet sektöründe, diğer sektörlere nazaran daha fazla iş imkanı var. Örneğin Avrupa’da bisiklet sektöründe 700 binin üzerinde iş sahibi var. Bisiklet turizminde elde edilen gelir yaklaşık 44 milyar Euro’dur. Aynı şey tur gemileriyle karşılaştırıldığında 39 milyar Euro’dur. Aynı şekilde bisiklet turizmi yerel ekonomi için de çok önemli. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için büyük bir destektir. 20 yıl önce bisiklet sürenler öğrenciler, parası olmayanlardı. Oysaki şimdi durum değişti. Garajında bir lüks arabası olup da yine bisiklet sürenler tanıyorum. Dolayısıyla bisiklet turizminin yatırım maliyetleri çok çok düşükken gelir getirisi çok yüksektir." Dedi.

Basın toplantısında konuşan EDOSK Başkanı Orkun Akman ise "Cramer ile bizim aslında geçmişimiz 4-5 yıl öncesine dayanıyor. Kendisi  aynı zamanda Demir Perde Bisiklet Yolu Projesi’nin tasarımcısıdır. Biz de EDOSK olarak Edirne ve Kırklareli’nin de bu Demir Perde Bisiklet Yolu rotasına girmesi için yaklaşık 4-5 yıldır uğraş veriyoruz. Özellikle Ergun Gözet bey çok uğraş gösterdi. Bu çabalarımızın karşılığını sonunda aldık ve Edirne ile Kırklareli’yi kapsayan 128 kilometrelik yol Demir Perde Bisiklet Yolu Rotası’na girdi. Bay Cramer de bugün toplantıdan sonra EDOSK’lu bisikletli arkadaşlarımızla o rotada bisiklet sürecek.” Diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.