“EDİRNE’DE KRİZ KAPIDA”

Edirne Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Dolar’ın rekor üstüne rekor kıran yükselişini değerlendirirken, 10 – 15 gün sonra gurbetçilerin gitmesiyle birlikte Edirne esnafının da bu krizden etkileneceğini söyledi.

“EDİRNE’DE KRİZ KAPIDA”

Edirne Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Dolar’ın rekor üstüne rekor kıran yükselişini değerlendirirken, 10 – 15 gün sonra gurbetçilerin gitmesiyle birlikte Edirne esnafının da bu krizden etkileneceğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ağustos 2018 Çarşamba 08:30
“EDİRNE’DE KRİZ KAPIDA”

Dolar’ın ekonomik etkilerden dolayı yükselmediğini, siyasi etkilerden dolayı yükseldiğini belirten Edirne Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Dolar Türkiye’nin içinde bulunduğu stratejik konumla ilgilidir. Buna daha detaylı bakmak gerekirse, Amerika’nın İran’a uyguladığı ambargo ile alakalı. Amerika Türkiye’yi ele geçirmeye çalışıyor. Bütün her şeyin altında yatan sebep budur. Bu dünün bu günün sorunu değil. Dünden başlayan, ekonomiyi sağlam temeller üzerine atmamanın getirdiklerini biz bu gün çekiyoruz. Ramazan Bayramı’ndan önce 22 Mayıs’ta ben doların 7,5 lira olacağını söylemiştim. Şimdi Kurban Bayramı geliyor. Arada çok fazla bir zaman olmadı. 2 buçuk ay gibi bir zamanda Dolar, 4 Lira’dan 5.42’yi gördü.” Dedi.

“TÜRKİYE YENİDEN KURTULUŞ SAVAŞI’NDA”

A partisi B partisi demeden birlik olunması gerektiğini çünkü Türkiye’nin yeniden bir Kurtuluş Savaşı içinde olduğunu vurgulayan Sanış, “Ben yaptım, o yapmadı demeden birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Eğer böyle giderse çok daha kötü günler bizleri bekliyor. Bizim birlik halinde olmamız lazım. Bizim tek yürek halinde mücadele etmemiz lazım. İlk önce tasarrufa başlamamız gerekiyor. Biraz makam arabalarını azaltmamız gerekiyor. Bütün her şey tasarrufla başlar. Ondan sonra belki ekonomi biraz rayına oturur ama zor bir kış bizi bekliyor.” Diye konuştu.

“ESAS KRİZLE BİZDE YÜZLEŞMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Edirne’nin sınır kenti olması nedeniyle yaşanan ekonomik krizi şu anlık pek fazla hissetmediğine de değinen Sanış, “Dolar yükseldiği için çevre ülkelerden alışveriş yapmaya gelen insanlar artıyor. Şu anda gurbetçilerin dönüş zamanı. Bu gurbetçiler şu anda piyasayı hareketlendiriyor. Fakat bu bittikten sonra yani 10-15 gün sonra esas krizle bizde yüzleşmeye başlayacağız. Edirne’de de kriz kapıda.” Dedi.

“BİZ MİLLİYETÇİ İNSANLARIZ”

Edirne’deki esnaflar olarak hiçbir zaman döviz yükselsin de Bulgar vatandaşlar gelsin alışveriş yapsın diye bir düşünceleri olmadığının altını çizen Sanış, “Biz milliyetçi insanlarız. Biz ilk önce kendi milletimizi, bayrağımızı düşünüyoruz. Keşke Dolar Türk parasından daha değersiz olsa da o insanlar gelmese. Biz şu anda Edirne ekonomisi ile ilgili başka bir şey anlatmaya çalışıyoruz. Kimse bunun altından başka bir şey çıkartmasın.” Diye konuştu.

“ACAYİP ŞEKİLDE ZAMLAR GELDİ”

Esnafların ürün aldıkları yerlerde Dolar’ın yükselmesinden dolayı acayip şekilde zamlar geldiğini belirten Sanış, “Sezonluk çalışan, yaz ve kışlık ürün satan esnaflar geçen seneki ürünleri bir, bir buçuk katı zamla alarak dükkanlarına daha pahalı ürünler sokmaya başlayacaklar. Bu durumda ister istemez işlerin durmasını neden olacak. İnsanlarda da bir tedirginlik yaratacaktır.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.