”ERGENE'Yİ GÜNDEMDE TUTUYORUZ”

Uzunköprü CHP ilçe Başkanı İnanç Sülüş Uzunköprü ekonomisi ve siyasi çalışmalarla ilgili olarak açıklama yaptı. Uzunköprü'de delege seçimlerinin son haftada yapılacağını toplam 355 delege seçileceğini söyledi

”ERGENE'Yİ GÜNDEMDE TUTUYORUZ”

Uzunköprü CHP ilçe Başkanı İnanç Sülüş Uzunköprü ekonomisi ve siyasi çalışmalarla ilgili olarak açıklama yaptı. Uzunköprü'de delege seçimlerinin son haftada yapılacağını toplam 355 delege seçileceğini söyledi

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Ekim 2017 Pazartesi 09:55
”ERGENE'Yİ GÜNDEMDE TUTUYORUZ”

    CHP İlçe  Başkanı İnanç Sülüş, Uzunköprü ekonomisini tarıma dayalı bir ekonomi olduğunu  belirterek şunları söyledi, “  Üreticilerin bu yıl  buğdayda zarar etti. Çiçek konusuna gelince, bazı üreticiler erken ekim yapıp yüksek fiyatla satmak istedi, onlar da   iklim koşulları nedeniyle kavruldu verimin yanında yağ oranı da çok düşük oldu. Bölgemizde çeltik ekimi diğer yıllara oranla çok daha az oldu. Kuraklı sonucu barajlar ve göletlerde az su olduğundan geçen yıllara oranla verim az oldu. Bölgemiz ekonomisi tarıma dayalı olduğundan bundan olumsuz etkilendik” 
Ergene konusunu Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın sürekli gündemde tuttuğunu belirten Sülüş“ Ergene kirli diye bağırmak başka, bir şey sorun çözüm aramak başka bir şeydir. Milletvekilimiz Çevre Bakanı, Tarım ve Köy İşleri Bakanıyla çok olumlu görüşmeler yaptı. Bakan, Trakya Gezilerine Erdin Bircan'nı da davet etti. Bilindiği gibi Mecidiye'deki taş ocakları konusunda  Bakan yanlış bilgilendirilmişti milletvekilimiz kendisine doğru bilgileri aktardı. Vekilimiz  Bircan, Ergene konusunda kafa karışıklığını gidermek için çaba harcadı.Bu olumlu politikalar sorunların çözümü için yararlı oluyor. Bir ay önce milletvekilimiz Çorlu'da Çevre Bakanı ile  bir görüşme yaptı. Bakan, Ergene sorunun çözümü için 2019'u tarih olarak verdi.
Daha önceleri de tarihler verilmişti 2014 yılında “nehirde balık tutulacağı, Ergene'nin tamamen temizleneceği” sözü verilmişti. Bu gerçekleşmedi. Ergenenin bu durumu ekonomiye büyük zarar veriyor. Onun ötesinde sağlığımızı olumsuz etkiliyor.Nehrin kirliliği havaya, toprağa ve suya karışıyor bu nedenle zararı  yüksek oluyor.Bu konuda muzdaripiz. İşi takip ederek çözüme kavuşulacağı inancındayız. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve tüm CHP'liler olarak bu konunun takipçisi olacağız.” Dedi
ÇAKMAK  BARAJINDA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
Çakmak Barajı konusu için tüm siyasi partilerden odalardan  oluşan bir heyet ile Daha önceki DSİ Müdürüne ziyarette bulunduklarını belirten Sülüş, “ bu ziyaretimiz sırasında yetkililer kapsamlı olarak harita üzerinde bilgi verdiler. Ergeneni dış bölgesinin sulama ihalesi yapıldı. şu anda bir faaliyet görülmüyor. Onu da çok önemsiyoruz.
Çakmak Barajı, Meriç nehrinden su elektrik gücünden yararlanıp bir kanalla baraja aktarılacak.Buradan cazibe ve elektrik yardımı ile  Sulama kanallarına dağıtılacak.Bugün için şeytanın avukatlığını yapmaya gerek yok.Bu baraj için bir sulama kooperatifi kurulacak.Barajı bu kooperatif işletecek,bu Polobet barajın yüksek oranda elektrik sarfiyatı olacak.Bu sarfiyatı suyu kullanan üreticilerimiz karşılayacak.Ben tarlamı suluyorsam bu parası vereceğim.Üreticilerin para vererek işlettiği bir barajdan organize sanayi bölgesine veya  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin  buradan su alması ancak para karşılığı olacaktır. Bu koşullarda sulama kooperatif birliği nasıl hareket eder bilmiyoruz. Benim cebimden para çıkmış, ben çakmak barajını doldurmuşum.kimseye sormadan Çerkezköy'deki sanayi bölgelerine su verilecek fikri bana mantıklı gelmiyor. Oradaki insanlar da bizim insanlarımız. Biz kanallar vasıtasıyla çakmak Barajına su çekiyoruz.
 Organize Sanayi bölgesi veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi devletten izin alır bizim yakınımızdan onlar da  kanalla su alabilirler. Buradaki suyu İstanbul'a kadar götürebilirler. Bu baraj suyunun bizden alınarak başka yörelere akıtılacak şeklinde üretilen komplo teorilerini doğru bulmuyorum.” 
    UZUNKÖPRÜ  DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜSÜ DEĞİL
    Uzunköprü nün, iddia edildiği gibi dünyanın en uzun köprüsü olmadığını Çin'de bulunan  köprünün ardından ikinci uzun köprü olduğunu belirten Sülüş, “  UNESCO, geçici tarih listesinden her yıl  bir tane alıyormuş. Biz sanırım 8 veya 9. Sırada bulunuyoruz.Biz yıllardır, Uzunköprü'nün dünyanın en uzun taş köprüsü olduğunu biliyorduk,bu doğru değilmiş.Bu da belediye başkanımızın yaptığı çalışmalar sonunda ortaya çıktı. Köprü konusu Uzunköprü'ye turizmin gelmesi açısından çok önemli.” dedi 
    FESTİVAL ÇOK YARARLI OLDU
    Bu yıl ikincisi yapılan Uzunköprü  Kültür ve   Turizm Festivalinin çok yararlı olduğunu ifade eden Sülüş. “ Biz bölgemizde diğer festivaller olduğu için  sonraki haftaya bıraktık.Böylece Pehlivanköy Panayırı ile çakışmak zorunda kaldık. Eğer daha sonraki haftaya bırakmış olsaydık, hava muhalefeti bunu engelleyecekti.
    Biz de CHP olarak festivalde stant açtık.Bugüne kadar partilerin stant açtığı olmadı, ilk kez biz açtık.orada Genel Başkanımız Kılıçdaroğlunun Maltepe Mitingi'nde ve Adalet Kurultayı'nda okuduğu  dilekçe örneğini çoğaltıp vatandaşlarımıza dağıttık. Festivalin Son günündeki Ferhat Göçer konseri büyük ilgi gördü” 
     EDİRNE'DE  EN SON DELEGE SEÇİMİNİ  BİZ YAPACAĞIZ
    Edirne'de delege seçimlerini en son Uzunköprü'nün yapacağını belirten inanç Sülüş,” Genel Merkezimiz üç kez delege seçimleri konusunda takvim açıkladı.En son olarak Gelibolu'da yapılan Adalet Kurultay'ı tam delege seçimleri süresine geldiği için 15 gün daha erteleme yapıldı.Biz de  bunu 15 Temmuz olarak belirledik.Bunu neden yaptık; yaz aylarında üyelerimizin bir bölümü denizde olduğu için  oy vermek için gelemiyordu.  Son baharda yapılmayı uygun gördük, bu durum bize değil muhalefetteki arkadaşlar için yararlı olacak,daha çok çalışacaklar. Biz muhalefetteki  arkadaşlarımızla da diyalog halindeyiz, seçimlerin en sağlıklı yapılması için uyum içinde çalışıyoruz..Bizler düşman değil aynı partiye hizmet veren kişileriz.
 Bizim ,köyler ile Kırcasalih beldemiz dahil 73 köy ve mahallede toplam 338 delege seçilecek. Ayrıca  15 yönetim kurulu doğal delege  oluyor Kırcasalih ile  birlikte  iki tane belediye başkanımız var. toplam 355 delege oy kullanacak.10-14 ekim arasında merkeze bağlı bulunmayan köy ve mahallelerde seçim yapılacak. 15 Ekimde ise merkezde seçim var” dedi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.