ETSO SÖZÜNÜ TUTTU

Edirne'de turizmin gelişmesi adına yapılan toplantılarda sürekli dile getirilen Yunanca ve Bulgarca Dil Kursları için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası verdiği sözü tutarak kursları başlattı.

ETSO SÖZÜNÜ TUTTU

Edirne'de turizmin gelişmesi adına yapılan toplantılarda sürekli dile getirilen Yunanca ve Bulgarca Dil Kursları için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası verdiği sözü tutarak kursları başlattı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mart 2018 Cuma 09:11
ETSO SÖZÜNÜ TUTTU

                 Edirne Ticaret ve Sanayi Odası İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde açılan Yunanca ve Bulgarca dil kursu sınıfları 80 kişinin katılımı ile ilk eğitimini verdi.

                Açılış konuşmasını gerçekleştiren Zıpkınkurt "Göreve geldiğimizden bu yana çalışmalarımızı üye odaklı ve Edirne ekonomisini geliştirecek alanlara ağırlık vererek yürüttüğümüzü daima dile getiriyoruz. Ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan İlimiz turizminin, dolayısıyla ekonomisinin gelişmesi adına konaklama, gıda, hediyelik eşya ve hizmet sektör temsilcileri ile sık sık toplantılar düzenleyerek bir araya geldik.Toplantılarda İlimiz iş dünyası temsilcileri ile komşu ülkelerden gelen turistlerin iletişim sağlayabilmesi ve iş bağlantıları kurabilmeleri için Yunanca veya Bulgarca dil bilmenin önemi dile getiriliyordu. Biz de Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin komşu ülkelerde ticari faaliyetlerini genişletmesi ve dil kurslarıyla sınırların ötesine geçmelerini hedefleyerek üyelerimize verdiğimiz sözü tuttuk." ifadelerini kullandı.

                Zıpkınkurt "Üyelerimizin mal ve hizmetlerini yeni pazarlara daha rahat ulaştırmaları, Yunanistan ve Bulgaristan pazarı ile ilgili bilgi sahibi olmaları, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunabilmeleri amacıyla son günlerde dış ticaret eğitimlerini arttırdık.Eğitimlerin yanı sıra üyelerimizin İlimize gelen turistlerle iletişim kurabilmeleri böylece ticari potansiyellerini arttırmaları için dil kursları ile eğitimlerin birbirlerini tamamlayarak üyelerimize en etkin faydayı sağlaması ve bunun uzun vadede İlimiz ekonomisine katkı sağlamasını temenni ederim." dedi.

                Toplamda 136 saat sürecek Netspor olan dil kursları haftanın 3 günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda verilmeye devam edecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.