ETSO’DAN ANLAMLI KAMPANYA ‘SENİN DE BİR DİKİLİ AĞACIN OLSUN’

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, EDSİAD, Trakya’da bulunan oda ve borsalar ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle, orman yangınlarında tahrip olan alanların yeniden ağaçlandırılması için ‘Senin de bir dikili ağacın olsun’ isimli kampanya başlatıldı.

ETSO’DAN ANLAMLI KAMPANYA ‘SENİN DE BİR DİKİLİ AĞACIN OLSUN’

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, EDSİAD, Trakya’da bulunan oda ve borsalar ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle, orman yangınlarında tahrip olan alanların yeniden ağaçlandırılması için ‘Senin de bir dikili ağacın olsun’ isimli kampanya başlatıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Ağustos 2019 Perşembe 09:05
ETSO’DAN ANLAMLI KAMPANYA  ‘SENİN DE BİR DİKİLİ AĞACIN OLSUN’

Geçtiğimiz günlerde Edirne’nin Keşan İlçesi’nde yangın çıkmış ve yaklaşık 60 dönüme yakın ormanlık alan tahrip olmuştu. Orman yangınlarına dikkat çekmek ve tahrip olan alanları yeniden ağaçlandırmak için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından anlamlı bir kampanya başlatıldı. EDSİAD, Trakya’da bulunan oda ve borsalar ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiği ‘Senin de bir dikili ağacın olsun’ isimli kampanyanın tanıtımı için dün ETSO konferans salonunda basın toplantısı düzenlendi.

ZIPKINKURT: “UMARIM ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLUR”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt burada yaptığı konuşmada, “Trakya’daki oda ve borsalarla birlikte, son günlerde yaşanan orman yangınlarına duyarlılığımızı gündeme getirmek adına bir kampanya başlatıyoruz. Bildiğiniz gibi ülkemizde son günlerdeki orman yangınları hem çevreye hem de ormanlara ciddi anlamda zarar verdi. Keşan’da meydana gelen yangınlarda 60 dönüme yakın ormanlık alan yandı. Burasının ağaçlandırılmasına sponsor olmak için kampanya başlattık. Tabii ki toplayacağımız miktar çok daha fazla olacaktır. O bölgeyi ağaçlandırdıktan sonra Trakya'da yeni ormanlar oluşturabiliriz. Bildiğimiz gibi; suyun kaynağı da ormanlar. Ülkemizin ve bölgemizin ormana ihtiyacı var. Ağaçlandırma çalışması yapmak için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli oda ve borsalarıyla güzel bir kampanya başlattık. Umarım örnek bir çalışma olur, diğer bölgelerimizde de böyle birliktelikler olur. 1 fidanın tanesi 10 TL, bununla ilgili ETSO bünyesinde ayrı bir hesap açtık. Yapılan yardımları burada toplayacağız. Bu yardımlar belirli bir limite ulaştığında da Tarım ve Orman Bakanlığı’na bu parayı devredeceğiz. Bunun da takipçisi olacağız. İnşallah bir daha yangınlarla karşı karşıya kalmayız.” dedi.

ŞAPÇI: “AĞAÇLANDIRMAYI ARTTIRMAK İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDEYİZ”

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı ise, “Tahrip olan ormanları en kısa sürede ağaçlandıracağız. Yaşanan olay çok acı. Türkiye’nin bu tarz her doğal problemi bizim gibi STK’ları da ilgilendiriyor. Ağaçlandırmayı artırmak için birlik ve beraberlik içindeyiz. Daha yaşanabilir, seviyemizin düştüğü noktada da tekrar rehabilite ederek orman yoğunluğunu artırmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

KAYMAZ: “BİZ DE BU KAMPANYADA VARIZ”

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz da, “Bizlerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden almış olduğu kültürle; devletimizin bugüne kadar her alanda yaşanan sıkıntılarda, doğal afetlerde her zaman oda ve borsalar olarak devletimizin yanında olduğumuzu tekrar dile getirmek için buradayız. Biz de bu kampanyada varız. Yangının çıktığı alan benim doğduğum köyün civarında bulunuyor. 1987 yılında ekilen bir çam orman alanı. İnanın ki o gün bizler bile ağladık. Kolay olmayan, 32 yıl önce ekilen bir orman alanında yangın çok hızlı bir şekilde, havanın da rüzgarlı olması nedeniyle yayıldı fakat daha fazla tahrip olmadan çevrede önlendi.” şeklinde konuştu.

ŞAHİN: “KALKINMA AJANSI OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, birlik ve beraberlik içerisinde yapılan tüm çalışmaların başarıya ulaşacağını belirterek, “Maalesef tüm dünyada olduğu gibi yaz aylarında Türkiye’de de orman yangınları çok fazla oluyor. Bu, dünyanın en önemli sorunlarından. Eğitim sayesinde bu yangınlar azalsa da devam ediyor. Önemli olan bu yaraya merhem olmak. Bu noktada bu toplantı çok önemli, bu kampanya çok önemli. Keşan'da meydana gelen orman yangınındaki alanın ağaçlandırılması ve yeni ormanların kurulması için çok faydalı bir kampanya. Biz de Kalkınma Ajansı olarak tüm Trakya’da bu faaliyetin yaygınlaştırılması ve genişletilmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.