GELENEK BOZULMADI

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali; her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar Davul-Zurna Ekibinin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’i ziyaret etmesiyle başladı.

GELENEK BOZULMADI

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali; her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar Davul-Zurna Ekibinin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’i ziyaret etmesiyle başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Temmuz 2019 Salı 08:25
GELENEK BOZULMADI

658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nde gelenek bozulmadı. 41 kişiden oluşan Tarihi Kırkpınar Davul-Zurna Ekibi, Kırkpınar haftasının başlaması nedeniyle sabah saatlerinde Edirne Belediyesi önüne geldi. Tarihi Kırkpınar Davul-Zurna ekibi daha sonra belediyeye gelen Başkan Gürkan’ı ezgiler eşliğinde karşıladı. Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi’nin şefi Fahrettin Zurnacı, Başkan Gürkan’a çiçek takdim ederek, 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hayırlı-uğurlu olmasını diledi. Buradan Edirne Valiliğe gelen davul-zurna ekibi Edirne Valisi Ekrem Canalp’e de güzel ezgiler eşliğinde, çiçek takdim etti. Davul-zurna ekibine Kırkpınar Marşı’nın Yazarı Beyazıt Sansı da eşlik etti.

GÜRKAN: “YİNE ECDADIMIZA LAYIK BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan davul-zurna ekibine teşekkür ederek, “Tarihi Kırkpınar’ın tarihi davul-zurnacıları 658’inci Kırkpınar’ımız Edirne’mize, ata sporumuz yağlı güreşe ve büyük Türk Milleti’ne hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah 657 yıldır başarıyla yaptığımız Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 658.’sini de bu yıl yine hep beraber Edirne’den Ardahan’a; Hatay’dan Sinop’a gelen bütün pehlivanlarımızla, bütün misafirlerimizle cazgırlarımızla, hakemlerimizle ve ebetteki davul-zurnamızla yine en güzel şekilde, layık olduğu şekilde, atalarımıza, ecdadımıza layık olduğu şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok. Edirne’de Kırkpınar’ı düzenleyen kurum olarak; Edirne Belediyesi, Valiliğimiz, Sayın Valimiz ve diğer tüm kamu kurumlarının desteğiyle yine eksiksiz; hem ata sporumuza hem de gelen misafirlerimize ve televizyonlarından canlı yayınlanıyor olması nedeniyle bütün Türkiye’ye ve bütün dünyaya Kırkpınar’ın en güzel şekilde yapıldığını tekrar göstereceğiz. Bu yıl 658.sini yapmaktan onur ve gurur duyduğumuz, büyük Türk Milleti’nin ata sporu olan yağlı güreşler hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

VALİ CANALP: “KIRKPINAR’IN HER TÜRLÜ GELENEĞİNİ YAŞATMALIYIZ”

Ardından davul-zurna ekibi Edirne Valiliği’ne gitti. Vali Canalp, Valilik bahçesinde marşlar çalan davul-zurna ekibinin yanına geldi ve burada yaptığı konuşmada, “Kırkpınar Edirne’nin, Türkiye’nin bir geleneği. Aslında insanlığın da ortak kültürel mirasın da bir parçası. Bu gelenek aynı zamanda, davul-zurnacılarla beraber yapılan bir etkinlik. Bu gerek hazırlık aşamalarında olsun, gerekse de güreşler sırasında olsun davul-zurnanın sesine Milletimiz aşinadır. Bu sesi duyduğu zaman da ayrı bir heyecan duyuyor. Bu heyecanla beraber güreşlerin de kendisinde var olan heyecan daha da arttırılmış oluyor. Arkadaşlarımız Valilik ziyaretini yaparak, bir geleneği de tekrar yaşatmış oluyor. Kırkpınar’ın her türlü geleneğini yaşatmalıyız ve devam ettirmeliyiz. O geleneği de canlı ve diri bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor, çünkü bu geleneği yaşatmış olmak sadece Edirne’nin görevi değil, sadece Türkiye’nin görevi değil, bu Kırkpınar aynı zamanda insanlığın ortak kültürel mirasının da bir parçası. Dolayısıyla da biz burada bu gelenekleri yaşatmak suretiyle hem Edirne’ye, hem Türkiye’ye karşı sorumluluğumuzu ama aynı zamanda da insanlığa karşı ortak bir sorumluluğu da yerine getirmiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.