Gönüllüler Madalyalarını Aldı

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Türk Kızılayı Edirne Kan Bağış Merkezi düzenli bağışçılarını onurlandırmak için, düzenlediği törenle bağışçılara madalyalarını takdim etti.

Gönüllüler Madalyalarını Aldı

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Türk Kızılayı Edirne Kan Bağış Merkezi düzenli bağışçılarını onurlandırmak için, düzenlediği törenle bağışçılara madalyalarını takdim etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Temmuz 2018 Çarşamba 02:38
Gönüllüler Madalyalarını Aldı

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla Türk Kızılayı Edirne Kan Bağış Merkezi düzenli bağışçılarını onurlandırmak için, düzenlediği törenle bağışçılara madalyalarını takdim etti. 14 Haziran’ın Ramazan Bayramı arifesine denk gelmesi dolayısıyla etkinlikler 3 Temmuz günü gerçekleştirildi.
Törende konuşan Edirne Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Faruk Önder, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü çeşitli etkinliklerle Türk Kızılayı tarafından kutlanmaktadır. Türk Kızılayı olarak gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu törende, yıl içerisinde belirli sayıda kan bağışına ulaşmış bağışçılarımıza madalya takdim etmekteyiz. Edirne Kan Bağışı Merkezi olarak gerçekleştireceğimiz törende 45 kez kan bağışında bulunan 15 kişiye plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 9 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 31 kişiye gümüş madalya, 10 kez kan bağışında bulunan 260 kişiye bronz madalya verilecektir. Türk Kızılayı’na gönül vermiş, hiçbir karşılık beklemeksizin hayat kurtaran gönüllü ve düzenli kan bağışçılarımızı ağırladığımız bu törende, tüm bağışçılarımıza insanlık adına yaptıkları fayda ve kurtardıkları hayatlardan dolayı teşekkürlerimizi sunarız.” Dedi.
“KAN BEKLEYEN ÇOK HASTA VAR”
Edirne’nin kan bağışı konusunda gayet iyi olduğuna da değinen Önder, “Ancak daha iyi olmasını bekliyoruz çünkü kan bekleyen çok hasta var. Kan acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Kana ihtiyacı olan hastaların sürekli belli periyotlarla kana ihtiyacı oluyor. Bunun dışında acil durumlarda da kana ihtiyaç oluyor. Türk Kızılayı Edirne Şubesi Kan Bağış Merkezi olarak çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Düzenli kan bağışçısı oranlarını yükseltmek istiyoruz. Şu anda Edirne’de düzenli kan bağışçısı oranı yüzde 42 civarında. Bizim hedefimiz bunu yüzde 60’ların üzerine çıkarabilmek.” Diye konuştu.
46 kere kan bağışında bulunan 54 yaşındaki Özcan Ceylan kan bağışını sağlıklı bir vücudun fitresi ve zekatı olarak gördüğünü belirtirken, “Bundan daha kutsal bir şey olmayacağını düşünüyorum. Kan bağışından daha da önemli bir bağışımız var. Oda organ bağışıdır. Organ bağışını Türkiye’de çok az yapıyoruz. Organ bağışıyla bir kişi 16 organıyla 16 farklı kişinin hayatını kurtarabilir.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.