GÜRKAN'DAN ZÜBEYDE HANIM PARKI AÇIKLAMASI !

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Zübeyde Hanım Parkı'nın yıkım süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. 32 metrekare olması gereken kapalı alanın bin 273 metrekareye ulaştığını ve parkla ilgili şikayet olduğunu aktaran Başkan Gürkan, mahkeme tarafından yıkım kararı verildiğini ve yerine getirdiklerini ifade etti.

GÜRKAN'DAN ZÜBEYDE HANIM PARKI AÇIKLAMASI !

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Zübeyde Hanım Parkı'nın yıkım süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. 32 metrekare olması gereken kapalı alanın bin 273 metrekareye ulaştığını ve parkla ilgili şikayet olduğunu aktaran Başkan Gürkan, mahkeme tarafından yıkım kararı verildiğini ve yerine getirdiklerini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ekim 2017 Cumartesi 05:00
GÜRKAN'DAN ZÜBEYDE  HANIM PARKI AÇIKLAMASI !

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeşil alanlar ve Zübeyde Hanım Parkı'nın yıkım süreciyle ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Gürkan, yeşil alanları 3,5 yıldır kimseye vermediğini söylerken, Zübeyde Hanım Parkı ile ilgili de mahkeme kararını yerine getirdiklerini dile getirdi.  
    “HİÇBİR YEŞİL ALANI VERMEDİM”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeşil alanları yalnızca kamusal anlamda herkesin vicdanının rahat edeceği kişi ya da kurumlara vereceğini söyleyerek; “Göreve geldiğim günden bu yana, 3,5 yıldır hiç kimseye hiçbir yeşil alanı vermedim, vermeyeceğim de. Verirsem de bunu halkın gözü önünde açıklarım. Kime veririm. Kamusal anlamda herkesin vicdanının kabul edeceği kişi ya da kurumlara veririm. Örneğin; Engelliler için veririm. Bunu da çıkar söylerim. Mesela anaokulu için, çocuklar için veririm. Ama onun dışında şu dernek, bu dernek vermedim. Hatta çok sayıda verilmiş olanı da iptal ettim.” şeklinde konuştu. 
    “32 METREKARE OLMASI GEREKEN KAPALI ALAN BİN 273 METREKAREYE ULAŞMIŞTI”
    Zübeyde Hanım Parkı'yla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Gürkan; “Zübeyde Hanım Parkı'yla ilgili bir mahkeme kararı vardı, daha doğrusu bir şikayet vardı Zübeyde Hanım ve bazı yerler için. Ardından şikayete bağlı işlemleri yaptık. Zübeyde Hanım Parkı sözleşmesindeki kapalı mekan büyüklüğü 32 metrekare ama yerinde bin 273 metrekareye çıkmıştı kapalı alan. Yani 32 metrekare kapalı alan olması gereken yerde bin Pashacasino 273 metrekare kapalı alana ulaşılmıştı. Bunun  tespitleri yapıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan mülkiye müfettişleri geldi, savcılık denetledi ve inceledi. Sonuç itibariyle mahkemeye yansıdı, mahkeme yıkım kararı verdi. Biz tebliğ ettik. İlgili kişi gitti, yürütmeyi durdurma kararı aldı. 2 yıl önce yürütmeyi durdurma kararı verildi, biz de bunlara uyduk. Yine mahkeme kararı verildi, yine aynısını yaptık. Mahkeme ne demişse, hukuk ne demişse, Zübeyde Hanım Parkı'nda bir adım dışına çıkmadık.” dedi. 
    “MAHKEME KARARININ GEREĞİNİ YERİNE GETİRDİK”
    Mahkeme kararını yerine getirdiklerini aktaran Başkan Gürkan; “En son tekrar yıkım kararı onaylandı. Kişiye tebliğ ettik, kendiniz yıkın diye, yıkmadı. Şu tarihte biz yıkacağız, boşaltın, dedik. Boşaltmadı. En sonunda biz mahkeme kararının gereğini yerine getirdik. Kişisel bir şey değil. Niye A parkı değil, B parkı değil de Zübeyde Hanım Parkı? Çünkü burasıyla ilgili şikayet geldi. Bakın yakında Saraçlar Caddesi'nde de benzer bir işlem yapacağız. Önce biz mal sahibine ya da işletmeciye diyoruz ki, burada imara aykırı bir durum var bunu giderin diyoruz. Biz kimsenin düşmanı değiliz, esnafın da düşmanı değiliz. Ama hukuk her birimizin uymak zorunda olduğu bir mekanizma, bir sistem. Hukuk kararlarına uyuyoruz, uymaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.