HAYAL DEĞİL GERÇEK 110 SAYFALIK HİZMET!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5 yıllık görev süresince yapılmış olan hizmetleri 110 sayfalık bir kitapçık haline getirdi. Kitapçığı kamuoyuna tanıtan Başkan Gürkan, “Yapılacaklar değil, hayal edilenler değil, yapılmış ve uygulamaya konulmuş projeler bunlar.” dedi.

HAYAL DEĞİL GERÇEK 110 SAYFALIK HİZMET!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5 yıllık görev süresince yapılmış olan hizmetleri 110 sayfalık bir kitapçık haline getirdi. Kitapçığı kamuoyuna tanıtan Başkan Gürkan, “Yapılacaklar değil, hayal edilenler değil, yapılmış ve uygulamaya konulmuş projeler bunlar.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Şubat 2019 Perşembe 08:39
HAYAL DEĞİL GERÇEK 110 SAYFALIK HİZMET!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan dün Belediye Meclis Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Gürkan toplantıda, 5 yıllık görev süreleri boyunca yapılan hizmetlerden oluşan kitapçığı tanıttı. Başkan Gürkan kitapçığın en kısa zamanda Edirnelilere dağıtılacağını ifade etti.

“HAYAL EDİLENLER DEĞİL, YAPILMIŞ OLAN PROJELER VAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yapmış olduğu konuşmada, “Edirne Belediye Başkanlığı olarak 5 yılda neler yaptık? 5 yılda Edirne nereden nereye geldi? Unutulanlar, hafızamızdan silinenler, yapılmış olan aslında kent yaşamının konforunu arttıran, kentlinin yaşamını kolaylaştıran ama pek kimsenin de farkında olmadığı, sadece dokunulanların farkında olduğu projelerimizi çok kısa anlatacağım. Arkadaşlarım uzun süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyorlardı. Bir kitapçıktan bahsediyorduk. Bu 5 yılda yaptığımız hizmetlerin, tamamını olmasa da önemli bir kısmını bir kitapçık haline getirip halkımızın, kamuoyunun takdirine sunma çabamız vardı. Süreç teknik nedenlerle biraz uzadı. Aslında Ocak başı gibi bitirmeyi hedefliyorduk. Ama neredeyse Şubat'ın ortasına geldik ve bugün itibariyle kitapçıklarımız geldi. Baktığımızda kitapçıktan çok kitap haline gelmiş. Toplamda kapağıyla beraber 110 sayfa. Bugüne kadar yapılacaklar değil, hayal edilenler değil, yapılmış olanlar var.” dedi.

“ALTYAPI 10 GÜN İÇİNDE BAŞLAYACAK”

Başkan Gürkan kitapçıkta belirtilen altyapı konusuna toplantı başında açıklık getirerek, “Kocasinan'da Özel İdare'nin arkasında, Hacılar Ezanı Camii arkasındaki bölgede içme suyu şebeke çalışmasına başlıyoruz. Yine Abdi İpekçi Caddesi'nde yağmur suyu toplama kanallarıyla altyapımıza 1 hafta 10 gün içerisinde başlayacağız. Edirne’mize şimdiden hayırlı olsun diliyorum. Bu kitapçığı ilk önce basın mensuplarına takdim edeceğiz ardından şehir içinde bu kitabın dağıtımına başlayacaklar. 1 hafta içerisinde tüm şehre dağıtmayı planlıyoruz. Halkımız bugüne kadar Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın hangi sorunları çözmüş olduğunu bu kitabı gördükten sonra yeniden değerlendirme yapacaktır. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele kavuşmak için mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“ÇOCUK MÜZESİ’Nİ 20 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ”

Kitapçıkta bulunan projeleri tek tek anlatan Başkan Gürkan, Çocuk Parkları ve Çocuk Müzesi hakkında da konuşarak, “Çocuk Parkı sayısı 5 yıl içerisinde 45'de 105'e çıktı. Türkiye'nin ve Balkanlar'ın en büyük Çocuk Müzesi'ni 29 Ekim'de açmıştık. 3 ay oldu diyebiliriz açalı. Bugüne kadar 20 bine yakın ziyaretçi aldı. Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme ve kadınlarımız için çalışmalar var. Kadın merkezlerimizi açtık. Toplu taşımada hem Özgecan Önlemi diyoruz hem de kadınlar için yaptığımız Türkiye'de ilk olan çalışmalar oldu. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitim kursları açmaya yetkili 3 belediyeden birisiyiz. Bugüne kadar toplam 445 kişiye sertifikalı ilk yardım temel eğitim kursu verildi. Madde bağımlılığıyla ilgili çok ciddi çalışıyoruz. Çünkü uyuşturucu illetinin hem gençlerimizin hem de Cumhuriyet'in önündeki en büyük engellerden biri olduğu su götürmek için bir gerçek. Bugüne kadar madde bağımlılığıyla ilgili Edirne Belediyesi 18 bin kişiye eğitim verdi.” şeklinde konuştu.  

“TARİHİ SOKAKLAR ÖZGÜN DOKUSUNA KAVUŞACAK”

Başkan Gürkan, tarihi sokakların özgün dokularına kavuşması için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Ulu Önder Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünden hareketle spora verdiğimiz destekle, Edirne'den bir Dünya 3'üncüsü çıkardık sevgili kızımız Derya Eşme. Amatör Spor Kulüplerine bugüne kadar 4 milyon 860 bin TL maddi katkıda bulunduk. Bu çalışmalarımız amatör sporun gelişmesi için devam edecek. Dost Eller Dayanışma Evi'ni açtık. Burada ihtiyacı olmayanlar ihtiyacı olanlara Giysiyle, oyuncakla, kitapla katkıda bulunuyor. 5 yılda ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 160 tanesinin evini yeniledik. Burada önceliğimiz ailesinde engelli birey bulunan vatandaşlarımızdı. Bu da yaklaşık 4 milyon TL'lik yatırım demek. Edirne'de tarihi özelliğini kısmen koruyan kısmen de yitirmiş 14 sokak tespit etmiş. Mesela bir tanesi Çilingirler, bir tanesi Saraçlar Caddesi. Bunların 7 tanesinin projesi bitti. Yaklaşık 8-9 ay önce Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na teslim ettik, hala incelemede. Bu incelemeler biter bitmez Çilingirler Caddesi'nden başlayarak tarihi sokaklarımızı kendi özgün dokusuna kavuşturacağız. İnanıyorum ki Edirne'nin turizmine ve görselliğine çok ciddi katkı yapacak bu proje. ” ifadelerini kullandı.

“5 MAYIS 2019 VE 5 MAYIS 2020 BİLE DOLU”

Başkan Gürkan Kakava’nın artık festivale dönüşmesi gerektiğini belirterek, “Kakava UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde. 2018 yılında katılımcı sayısı 80 bine çıktı. Önümüzdeki yıl artık Kakava'yı bir festivale dönüştürme zamanı geldi. Şimdiden Kakava’nın yapıldığı tarihte otellerde yer bulunmuyor. Tamamı rezerve edilmiş. 5 Mayıs 2019 ve 5 Mayıs 2020 otel rezervasyonları full. Bugün arasanız yer bulamazsınız.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.