HER YÖNÜYLE HAVSA SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Her Yönüyle Havsa Sempozyumu”nda Havsa’nın tarihi, sosyal, çevresel, toplumsal, yönetimsel, ekolojik ve ekonomik boyutları konuşuldu.

HER YÖNÜYLE HAVSA SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Her Yönüyle Havsa Sempozyumu”nda Havsa’nın tarihi, sosyal, çevresel, toplumsal, yönetimsel, ekolojik ve ekonomik boyutları konuşuldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Haziran 2022 Perşembe 06:00
HER YÖNÜYLE HAVSA SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Trakya Üniversitesi Havsa Kaymakamlığı ve Havsa Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen "Her Yönüyle Havsa Sempozyumu", açılış programının ardından panel ve oturumlar ile devam etti.

Sempozyumda iki gün boyunca aralarında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bilim insanlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlardan gelen katılımcılar tarafından Havsa’nın tarihi, coğrafi, sosyal, çevresel, toplumsal, yönetimsel, ekolojik ve ekonomik pek çok yönü konuşuldu.

Havsa’nın, kültür ve medeniyetimizdeki yerinin ve bugün sahip olduğu potansiyelin tam olarak ortaya konulması adına düzenlenen sempozyuma, Trakya Üniversitesinin yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Hitit Üniversitesinden akademisyenler ve araştırmacılar katıldı.

Her Yönüyle Havsa Sempozyumunun birinci gününde “Havsa’nın Tarihi Gelişimi” konulu panel düzenlendi. Havsa MYO Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tan başkanlığında başlayan panelde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yiğit “Havsa’nın Osmanlı Devleti Dönemi Kaynakları”, Trakya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Veysi Akın ise “Havsa’nın Kurtuluşu” başlıklı sunumlarını yaptı. Sempozyum ardından farklı salonlarda altı ayrı oturumda devam etti.

Sempozyumun ikinci gününde “Havsa’nın Sosyo-Ekonomik Gelişimi” konulu bir panel ve ardından eş zamanlı oturumlar gerçekleştirildi. Havsa’nın Sosyo-Ekonomik Gelişimi konulu panelin başkanlığını Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan üstlenirken, Öztürk Grup Genel Müdürü ve ETB Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk “Öztürkler Yem ve Havsa’nın Son 40 Yılı”, Havsa Batı Ekspres Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nilay Yılmaz “Basın Gözüyle Havsa’nın Son Yılları” ve Havsa Ziraat Odası Genel Sekreteri Taner Bozkurt “Havsa Tarımında Son Yıllarda Yaşanan Değişimler” isimli sunumları ile katılımcıları bilgilendirdiler.

İki gün boyunca devam eden sempozyumda 14 farklı kurumdan 77 katılımcı, 12 farklı oturumda toplam 52 bildiri sundu.

Sempozyum, kapanış ve değerlendirme oturumu ile sona erdi.

Sempozyum Bildirileri Kitapta Toplanacak

Havsa’nın kurtuluşunun 100. yıl dönümünde, asırlar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış Havsa ve çevresi ile ilgili sosyal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak kayıt altına alınmasını ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlayacak “Her Yönüyle İpsala” Sempozyumunda sunulan bildiriler, Trakya Üniversitesi tarafından kitap haline getirilecek.

Sempozyum kitabında Havsa’nın tarihi ile ilgili olmakla birlikte tarım, coğrafya, ulaşım, sağlık, gastronomi, sosyal ve kültürel konularında bildiriler yer alacak. Kitabın, Havsa ve çevresinin bilinmeyen yönlerini ortaya koyması ve gelecekte yapılacak araştırmalara bilimsel bir kaynak teşkil etmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.