İBA, “ÇELTİK FİYATLARI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan çeltik fiyatlarının üreticinin yüzünü güldürdüğünü dile getirdi.

İBA, “ÇELTİK FİYATLARI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan çeltik fiyatlarının üreticinin yüzünü güldürdüğünü dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Eylül 2021 Çarşamba 06:16
İBA, “ÇELTİK FİYATLARI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini kabulündeki görüşmede çeltik üreticilerinin sorun ve taleplerini iletmişti. İba'nın aracı olduğu talep ve dilekleri geri çevirmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde başlayacak çeltik hasadı için alım fiyatlarının ton başına baldo için 5 bin 500 lira, Osmancık için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için ise 4 bin liraya yükseldiğini belirtti.

Yazılı açıklamasında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünün dile getiren İba, çeltik üreticisinin sıkıntı ve taleplerini ilettiğini hatırlattı. Özellikle TMO alımlarıyla ilgili iyileştirme talepleri bulunan bölge üreticisinin, bu arzularını Cumhurbaşkanı'na bizzat ileten Belgin İba, önceki dönem de benzer şekilde bölge üreticilerinin ihtiyaçları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bizzat görüştüğünü ifade etti.

İba, açıklamasında talebini geri çevirmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yapılacak çeltik hasadı için TMO alım fiyatlarını arttırdığını duyurdu.

İba, “Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde başlayacak çeltik hasadı için alım fiyatlarının ton başına baldo için 5 bin 500 lira, Osmancık için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için ise 4 bin liraya yükseldiğini belirtti” dedi.

“BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZDEKİ ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Üreticiler için sevindirici bir gelişme yaşandığını ifade eden Başkan İba, “Çeltik üreticilerimizin böyle bir talepleri vardı. Bizim en önemli sorumluluklarımızdan biri de bölgemizin her tür ihtiyaç ve arzularını devletimize iletmek ve bölgemizin, üreticimizin hayrına olacak çözümler üretmektir. Bu nedenle çiftçilerin sorunlarına çözüm bulmak ve emeklerinin karşılığını en adil şekilde alabilmeleri  için çalışmaya devam edeceğiz. Üreticimizin yüzünü güldüren yeni fiyatlar bölgemiz ve ülkemizdeki çiftçilerimize hayırlı olsun. Üreticisinin de vatandaşının da sesini her zaman duyan, her zaman duyarlı davranan ve bizi yine kırmayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da bilhassa teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.