İL GENEL MECLİSİ’NDE EĞİTİM TARTIŞMASI

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı son birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te ve İl Genel Meclis Üyesi Fedayi Işık ile Uzunköprü Ak Parti Üyesi Nedret Akbulut arasında gergin anlar yaşandı.

İL GENEL MECLİSİ’NDE EĞİTİM TARTIŞMASI

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı son birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te ve İl Genel Meclis Üyesi Fedayi Işık ile Uzunköprü Ak Parti Üyesi Nedret Akbulut arasında gergin anlar yaşandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ağustos 2018 Çarşamba 08:32
İL GENEL MECLİSİ’NDE EĞİTİM TARTIŞMASI

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı son birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi’nde Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyon Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Fedayi Işık tatil döneminde okullarda yapılan onarımlarla ilgili bilgi verirken, Uzunköprü Ak Parti Üyesi Nedret Akbulut’la Işık arasında bir tartışma yaşandı. Akbulut’un Işık konuşurken Işık’ın sözünü bölmesi üzerine gergin anlar yaşandı. Ardından Akbulut, Işık’ın konuşması sürerken dışarı çıkıp, konuşma bittikten sonra salona geri döndü. Komisyon ve Meclis Üyesi Fedayi Işık; “ Okullarının fiziki durumunun iyi olduğunu ancak eğitim durumunun hiçte iç açıcı durumda olmadığını dile getirdi. Bu okullarda okuyanlar bizim çocuklarımızdır.”Dedi.

“16 ÇİFTÇİYE 106 DEKAR ALANDA ARMUT BAHÇESİ”

Komisyon Üyesi Erdinç Can da alternatif tarıma yönelmek için Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu tarafından 2015 – 2016 yılında 16 çiftçiye 106 dekar alanda Armut Bahçesi uygulaması başladıklarını belirterek, “Projenin devam edilmesi ilgili olarak Uzunköprü İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ve İl Özel İdaresi ile ortaklaşa yürütülmek üzere hazırlanan meyvecilik ( Armut, Şeftali, Ceviz, Badem ve Çilek Yetiştiriciliği ) projesinin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanunun 64. maddesi kapsamında ortak proje kapsamında değerlendirilerek proje bedeli olan toplam 91. 622, 50 – TL’nin 34. 686, 75 – TL’si çiftçi katısından ödenmesine kalan 56.935, 75 TL’lik kısmının Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün bütçesinden karşılanmasına karar verilmiştir” dedi.

“706 ADET GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU”

İl Genel Meclisi’nde Edirne İl Özel idaresi, Edirne Valiliği ile beraber Bulgaristan Aytos Belediyesiyle sınır ötesi iş birliği anlaşması tarafından yapılan ortak proje amacına ulaştı. Proje kapsamında yer alan “Sınır Ötesi Bölgesinde Doğanın Korunması için İşbirliği Girişimlerini Geliştirmek” kapsamında toplam 253 köyde kullanılmak üzere toplam 706 adet geri dönüşüm kutularının 2018 Eğitim Öğretim yılın başlamasıyla beraber dağıtıma başlanacağı ve bu kutuların köy muhtarlarına ve okullara dağıtılacağı belirtildi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.