İL GENEL MECLİSİNDE GEÇEN YILIN YATIRIMLARI GÜNDEME GELDİ    

İl Genel Meclisi  toplantısına katılan  Özel İdare Genel Sekreteri Alaattin Uğur, meclis üyelerine 2019 yılı çalışmaları yatırım  programları  hakkında bilgi verdi.

İL GENEL MECLİSİNDE GEÇEN YILIN YATIRIMLARI GÜNDEME GELDİ    

İl Genel Meclisi  toplantısına katılan  Özel İdare Genel Sekreteri Alaattin Uğur, meclis üyelerine 2019 yılı çalışmaları yatırım  programları  hakkında bilgi verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mart 2020 Pazartesi 06:00
İL GENEL MECLİSİNDE GEÇEN YILIN YATIRIMLARI GÜNDEME GELDİ    

Uğur   konuşmasında tahsisli  yatırım hariç  yatırıma yönelik konuşma yaptığını belirterek”46 milyon liralık köylere yönelik hizmetlerimiz var Bu 45 milyon liralık köylere yönelik hizmetlerin  35 milyon liralık bölümü alt yapının iyileştirilmesi amacıyla harcandı .  bunlar nedir, parke taşının döşenmesi yolların bakımı menfezler içme suyu hizmetleri , gölet bakım ve onarımları gibi faaliyetler var. 10 milyon lirası ise üst yapıya harcandı . Bu amaçla 13 sağlık kabini yapıldı, 39 adet  yeni, 12 adet onarımlı  çok amaçlı salon yapıldı.Her köyde kitaplık, ecza dolabı içine malzemeleri konuldu. Köylerin giriş çıkışında tanıtım levhaları asıldı Mezarlıkları çevresi düzenlendi 38 köyümüzde bu hizmeti yaptık. 16 adet yeni tuvalet yapıldı.7 cami onarımı 7 vc onarımı gerçekleşti.” Dedi

MERA İSLAHI İÇİN 250 BİN LİRA HARCANDI

Genel sekreter Uğur,mera ıslahı onarımı için 250 bin lira verildiğini belirterek” bu arada 8 park yapımı gerçekleşti. Kısaca 45 milyon liralık kırsala verdiğimiz  paranın   35 milyon lirası yasal alt yapı, 10 milyon lirası ise hizmetler için harcandı.Eğitim hizmetlerinde de yatırımlarımız vardı. Bu da 36 milyon lira olarak gerçekleşti.5,5 milyon liraya trafik eğitim sahası yapıldı. 7.8 milyon liraya 90 adet tasarım ve beceri atölyeleri kuruldu . Akıl ve zeka oyunları yaptık . Toplamda on milyon liraya yüz elli beş tane  atölye yaptık .Okul bahçelerinde zemin iyileştirilmesi gerçekleşti. 150 okulumuza parametreleri ölçen cihazlardan konuldu.Bu cihazlar oksijen azaldığında uyarı veriyor. Çeşitli desteklerimiz oldu  Ödül alan Emel Özgür Subaşı Lisesine bilgisayar laboratuarı kuruldu.  Fiziki altyapı iyileştirilmesi yapıldı. 29  okul onarımı için 20 milyon lira harcandı.Kültür ve turizm projelerimiz: Kapukule’de araç parkı projemiz vardı 50 dönümlük alana kamera kuruldu.Fotoğraf,  yarışması Edirne’ye davet panoları , tanıtım broşürleri 5 tane  sokak kütüphanesi yapıldı. Yunanca, Türkçe Bulgarca sözlükler esnaflara dağıtıldı.100 bin liraya bir stant alındı. Çevre eğitim projelerimiz için 500 adet konteynır alındı, bir çöp kamyonu alındı. Saroz’da kirliliği önlemek için bazı arkadaşlar  konuldu,  sahile çöp konteynırları konuldu ,çöplerin  zamanında alınması sağlandı. Çalışmalar bu yıl da devam edilecek İtalyan Koyunun olduğu yer çöplük haline dönüşmüş.. Fırtına ile çöpler çevreye yayılmış.Buradaki çöpler toplanacak.Kanalizasyon faaliyetleri olarak köylerimizin talepleri doğrultusunda  yol içinde yaptığımız görevler şöyle:  14 hat ilavesi yapıldı.5 fosseptik  gerçekleşti.Bunları adedi fazla.restorasyon faaliyetlerinde  kültür varlıkları payı birikmişti onları harcamaya karar verdik. Bu alanda her ilçenin kendi payı var. Bu paralar o ilçelere harcanması gerekiyor.Bir türbe üç dört çeşme restorasyonu yapıldı.Uzunköprü Telli Çeşme meydanı düzenlemesi var. O bu yıl yapılacak. Arastanın kapı ve pencerelerini değiştirdik.Keşan Hastanesi içinde tarihi bir bina var, orayı restore edip belediyeye vereceğiz.Harcamayı belediye yapacak.Sosyal hizmet projelerini İl Genel Meclisi valilik  ortaklaşa yaptık. Osmanlı köyündeki düğün salonu tamamlandı. Mesire yerlerine destek sağladık.Havsa ilçesinde iki okulda konferans salonu oluşturuldu.İpsala’da spor kompleksi yapıldı.bu tesis için 200 bin lira katkıda bulunduk.Uzunköprü’de kadınlar pazarı ortaklığı için 150 bin lira katkı sağladık.Masa tenisinde 7 okulla başladık  şimdi 200’ü buldu.Bunları Endüstri Meslek Lisesi Atölyesinde yaptırdık.kadın ortak kullanım alanı dediğimiz Havsa içlisinin Yolageldi köyünde kullanılmayan boş bina restore edildi. Kadınlar burada ürünlerini pazarlayacaklar” dedi.

Fikri Yalın

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.