VALİ CANALP, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi.

VALİ CANALP, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ekim 2021 Çarşamba 06:37
VALİ CANALP, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Polis Bahçesi'nde organize edilen buluşmada Vali Canalp, köy ve mahalle muhtarlarıyla sohbet ederek, muhtarların sorunlarını dinledi.

Muhtarlarla hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Canalp, muhtarlar günüyle ilgili olarak basına açıklama yaptı. Muhtarlar gününü tüm Türkiye’de 81 İl ve ilçelerde çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Vali Canalp, şunları söyledi:

“Muhtarlık müessesesi bir temsil makamıdır. Temsil makamı hem devletin en ücra noktasında dahi devletin temsilcisidir ama aynı zamanda halkımızın da temsilcisidir. Dolayısıyla hem devleti hem halkı aynı anda temsil eden güzide kurum aslında tüm dünyaya da örnek bir temsil makamıdır. Çünkü diğer ülkelerin pek çoğunda bizdeki muhtarlık müessesesine benzer bir müessesenin olduğunu göremiyoruz. Bizim açımızdan demokrasinin en temel ilkelerinden bir tanesi halkın temsilidir. Dolayısıyla da muhtarlık müessesemizde bizim yerel demokrasimizin en önemli  ihtiyaçlarından bir tanesi olan temsil ihtiyacını en güzide en güzel şekilde yerine getiriyorlar. Tüm muhtar arkadaşlarımızın muhtarlar gününü tebrik ediyorum hayırlı olsun.”

Vali Canalp ardından tüm muhtarlarla yakından ilgilenerek yolcu etti.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.