İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

İpsala Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunun 19. yılında 17. mezuniyet töreni İpsala Meslek Yüksekokulu bahçesinde coşkuyla gerçekleştirildi.

İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

İpsala Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunun 19. yılında 17. mezuniyet töreni İpsala Meslek Yüksekokulu bahçesinde coşkuyla gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Haziran 2022 Cuma 06:00
İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende, okul birincisi Merve Gezer yaptığı konuşmasında, Trakya Üniversitesinden aldıkları eğitimin çok değerli olduğunu belirterek her anlamda kendilerine destek veren ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, meslek yüksekokulu ile ilgili bilgiler vererek başladığı konuşmasında “Bu yıl mezun olan 200 mezunumuz ile İpsala Meslek Yüksekokulu olarak yaklaşık 3500 meslek elemanını ülkemize kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Türkiye’deki üç üniversitede uygulanmakta olan 3+1 iş yeri uygulama eğitimi modeline geçen ilk üniversite ve meslek yüksekokullarından biri olduk. Bu yıl meslek yüksekokulumuz için başarılarla dolu bir yıl oldu. Ülkemizin en büyük teknoloji yarışması ve fuarı olan Teknofest yarışmasına katılan Danışmanlığını Okulumuz Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü’nün yaptığı Roket takımı, Roket kategorisinde 550 ekip içerisinde Türkiye 8. oldu. Robotrak robot yarışmasında Yüksekokulumuz birçok branşta ödül almayı başardı. Yine Üniversitemiz ilçe meslek yüksekokulları arasında bir ilki olan ilçe meslek yüksekokulu düzeyinde Ulusal katılımlı ‘Her yönüyle İpsala Sempozyumu’nu başarıyla ve yüksek katılımla gerçekleştirdik. Değerli mezunlarımız, sıkı bir eğitim ve öğretim hayatımızın sonuna gelmiş bulunmaktasınız. Ama bu demek değil ki eğitim ve öğretiminiz sadece okulda başlar okulda biter. Okul hayatınız bittikten sonra da öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye durmadan devam etmelisiniz. Çünkü insanın öğrenme süreci hayatı boyunca devam eden bir süreçtir. Bu süreç okul dönemi ile sınırlı kalmamalıdır.” diyerek mezunlar ile ailelerini tebrik etti ve öğrencilerin yetişmesinde büyük emek sarf eden akademisyenlere teşekkür etti.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör törende bir konuşma gerçekleştirerek mezunları ve ailelerini tebrik etti.

Konuşmalar sonrasında bölümlerinden dereceyle mezun olan öğrencilere plaket ve belgeleri verildi. Tören, programlara göre mezun olan öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve meslek andının okunmasının ardından sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.