İYİ PARTİ’DEN ‘VARAMAYAN 1’

AK Parti Edirne İl Başkanlığı kentimize yapılan Devlet Su İşleri yatırımlarını önceki gün ‘Varan 1’ başlığıyla yayınlamıştı. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’ndan söz konusu açıklamaya ‘Varamayan’ başlığıyla cevap verilerek, “Ne yazık ki 18 yıllık AK Parti iktidarı döneminde projelendirilmiş temeli atılan bir baraj ve sulama projesi yoktur. İktidar önceki yıllarda ihale edilen önemli projelerin ise yüzde 50’sini bile tamamlayamamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

İYİ PARTİ’DEN ‘VARAMAYAN 1’

AK Parti Edirne İl Başkanlığı kentimize yapılan Devlet Su İşleri yatırımlarını önceki gün ‘Varan 1’ başlığıyla yayınlamıştı. İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’ndan söz konusu açıklamaya ‘Varamayan’ başlığıyla cevap verilerek, “Ne yazık ki 18 yıllık AK Parti iktidarı döneminde projelendirilmiş temeli atılan bir baraj ve sulama projesi yoktur. İktidar önceki yıllarda ihale edilen önemli projelerin ise yüzde 50’sini bile tamamlayamamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ekim 2020 Perşembe 10:04
İYİ PARTİ’DEN ‘VARAMAYAN 1’

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Edirne ile ilgili çok tepki çeken açıklamalarına cevap İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’den gelmişti. Demir, yaptığı yazılı açıklamada Edirne’nin durumuna dikkat çekerek, AK Parti döneminde yapılanları eleştirmişti.  Aradan geçen sürenin ardından AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından gün gün yayınlanacağı ifade edilen, içerisinde projelerle ilgili bilgilerin yer aldığı yazılı açıklamalar yerel basında yayınlandı. Konuyla alakalı İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından çok geçmeden cevap geldi. Yapılan yazılı açıklamada, her projenin tek tek anlatılacağı ve gün gün “Varamayan” adıyla basına geçileceği bildirildi. Başkanlık tarafından ‘Varamayan 1’ olarak yayınlanan açıklamada, barajlara, sulama projelerine, Kanal Edirne Projesine ve harcanan paralara dikkat çekildi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından ‘Varamayan 1’ başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“AK PARTİ DÖNEMİNDE PROJELENDİRİLMİŞ, TEMELİ ATILAN TEK BİR BARAJ PROJESİ YOK!”
“AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nca, yerel gazetelerde projelerle ilgili açıklamalar yer aldı. Bu kapsamda tarafımıza söz hakkı doğmuş ve cevap verme ihtiyacı hasıl olmuştur. Öncelikle şunu ifade etmek gerekiyor, 18 yıllık AKP iktidarında Sn. Eroğlu’nun DSİ Genel Müdürlüğü ve Bakanlık yaptığı dönemde, DSİ tarihinde en yüksek harcamalar yapılmış, gereksiz birçok iş için para harcanmıştır. Edirne iline toplam 5 milyar 313 milyon 649 bin 708 TL (eski para ile 5 katrilyon üzerinde) yatırım yapılmıştır.  Edirne DSİ Bölge Müdürlüğünde görev yapan tecrübeli, liyakatli yetişmiş teknik personeller tayin veya emekli edilerek yönetim erki zayıflatılmıştır. Öyle ki 2006-2016 yılları arasında taşkınlar ve su yönetimi iyi yapılamadığı için Edirne zarar görmüş ve itibar kaybetmiştir. Ne yazık ki 18 yıllık AK Parti iktidarı döneminde projelendirilmiş temeli atılan bir baraj ve sulama projesi yoktur. İktidar önceki yıllarda ihale edilen önemli projelerin ise yüzde 50’sini bile tamamlayamamıştır.”

“KANAL SAZLIK HALİNDE BIRAKILDI”
“Bahsi geçen ve yerel basında yer alan yatırımlar ile ilgili görüşlerimiz şu şekildedir:
En önemli konuların başında şehrimizi yıllardır taşkınlardan koruyacak diye lanse edilen ‘Kanal Edirne Projesi’ gelmektedir. Sn. Eroğlu tarafından 2016 yılında uygulama projesi bile olmadan, aceleyle, kanala başlanacak açıklamasıyla, kazısına başlanmıştır. ‘Kanal projesi, bitirildi tamamlandı artık taşkınlardan kurtulacağız’ denilerek açıklanmıştır. Lakin gerekli mühendislik çalışmaları tamamlanamadığı için kanal sazlık halinde bırakılmıştır. Kanal, herhangi bir taşkını önleyebilecek durumda değildir. Karaağaç sakinlerinden de kanala karşı büyük tepkiler mevcuttur. Üstelik gereksiz yere yapılan 5 köprüden övünülerek bahsedilmektedir. Kanal üzerinden geçiş için 2 köprü yeterli olmasına rağmen 3 tanesi gereksiz yapılmış bir müsrifliktir.”


“HAMZADERE BARAJI SULAMA KISMININ YÜZDE 50’Sİ ANCAK TAMAMLANABİLDİ”
“Önceki hükümetler döneminde ihale edilen Hamzadere Barajı, pompaj doldurmalı baraj olarak, imdat sulaması durumunda kullanılmak üzere planlanmış bir projeyken, Sn. Eroğlu, genel müdür olduktan sonra proje ihalesi revize edilerek inşaat hızlandırılmış fakat daha sonra yavaşlamıştır. 2016 yılında 581 milyon TL harcanarak baraj sedde gövdesi tamamlanarak su tutulmuştur. Lakin barajın sulama kısmının yüzde 50’si ancak tamamlanabilmiştir. İhale ödeneği bittiği için kalan işlerin ne zaman biteceği belli değildir.”

“ÇAKMAK BARAJI’NDA SULAMA GENELİNİN NE ZAMAN BİTECEĞİ BELLİ DEĞİL”
“Yine önceki hükümetler döneminde planlanıp ihale edilen Çakmak Barajı projesi maalesef ihale edilen sürede tamamlanamamış tekrar ihale edilmiş ve uzun zaman sonra 2017 yılında baraj gövdesi bitirilebilmiştir. Ödenek yetersizliğinden ne yazık ki sulama ihalesinin küçük bir bölümü ihale edilebilmiş durumda olup sulamanın genelinin ne zaman biteceği belli değildir.”


“18 YIL VE HARCANAN PARALAR HEBA EDİLDİ”
“Önceki yıllarda ihalesi yapılan pompaj doldurmalı Sultanköy Baraj İnşaatı 2001 yılında tamamlanmış olup sulamasına devam edilmiş ve 2012 yılında sulaması tamamlanmıştır. Yenikarpuzlu Barajı 2002’den önce hizmete girmiş, sulamasının küçük bir kısmı 2003’ten sonra tamamlanmıştır. Lakin harcanan para dikkat çekicidir. Önceki yıllarda planlanan sulama projelerinin kademeli olarak sulamaya açılması geçte olsa kısım kısım yapılmaktadır. Lakin üzücü olan bu kadar çok para harcanarak ancak Edirne’de sulanabilecek arazilerin ancak yüzde 30’u işletmeye açılabilmiştir. Küplü Yamaç arazi sulaması, Lalapaşa Göletleri sulamaları yarıda bırakılmıştır. Daha ilginci yılan hikayesine dönen ‘Çömlekköy Barajı, İpsala Korucuköy Barajı’ projeleri unutulmuştur. Maalesef 18 yıl ve harcanan paralara heba edilmiştir.”

“TERÖR ORTAKLARI APO’NUN KARDEŞİNİ TELEVİZYONA ÇIKARANLARDIR”
“Tüm bunların yanında çok çirkin bir davranış örneği göstererek, ayrımcılığı, çamur at izi kalsın siyaseti yaparak bizleri, terör destekçileri olarak ifade ediyorlar. Bizim teröre bakış açımızın bir kısmına siz sahip olsaydınız Oslo’daki çadır mahkemesine, dağdan inenlerle megri megri halay çekilmesine, APO’nun mektubuna, Türkiye’nin kamu kanalında APO’nun kardeşinin yayınlanmasına ses çıkarırdınız. Ama görüyoruz ki tek kelime edecek ne milliyetçiliğiniz ne de gücünüz var. Sizler Bu suskunluğunuzla hem teröre destek oluyorsunuz hem de çirkin düşüncelerinizle bizlere leke sürmeye çalışıyorsunuz. İlerleyen zamanlardan Edirne’nin ekonomisinde, tarımında, sosyal hayatında her türlü alanında AK Parti döneminde meydana gelmiş çarpıklıkları ve hataları aktarmaya devam edeceğiz. Gerekli tüm bilgilere sahibiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.