JUDO EK SALONU HİZMETE GİRDİ

Şükrüpaşa Spor kompleksinde yer alan Judo ek salonu törenle hizmete girdi. Törene; Edirne Valisi  Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Yusuf Güler,Emniyet Müdürü  Ali Kemal  Kurt,Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Daire Müdürleri, antrenör ve sporcular katıldı.

JUDO EK SALONU HİZMETE GİRDİ

Şükrüpaşa Spor kompleksinde yer alan Judo ek salonu törenle hizmete girdi. Törene; Edirne Valisi  Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Yusuf Güler,Emniyet Müdürü  Ali Kemal  Kurt,Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Daire Müdürleri, antrenör ve sporcular katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Eylül 2019 Pazartesi 08:26
JUDO EK SALONU HİZMETE GİRDİ

AMACIMIZ SPORU TABANA YAYMAK  

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende  söz alan  Gençlik ve Spor  İl Müdürü Selim Ak, Açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ak konuşmasında şöyle dedi, “Amacımız sporu tabana yayıp milli ve manevi değerlerini bağlı toplumsal yaşama katılan sosyal ve uyumlu bireyler olarak bireylerin Gerçekleştirmesini sağlamaktır. Bakanlığımız politikaları doğrultusunda hizmetimizi sürdürüyoruz. judo felsefesi olan bir spor dalıdır. Ruh ve beden eğitimini birlikte sağlayan kendine güveni geliştiren moral üstünlüğü ,derin düşünme saygı ve sevgiyi geliştiren bir spor dalıdır. Edirne 1986 yılından bu yana Türkiye,Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında kürsünün her basamağına çıkmış çok sayıda milli takım sporcusu yetiştirmiştir.” Dedi

EDİRNE BELEDİYESİ JUDO SPORUNA DESTEK VERECEKTİR

Daha sonra söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,konuşmasında şunları kaydetti;” Kuşkusuz spor sadece tek başına spor değildir.Spor aslında bir yaşam biçmedir.Bu yönden baktığımızda Edirne’de hem bireysel sporların hem de takım sporlarının spor alanında önemli bir yer tuttuğunu, kent yaşamını etkilediğini görüyoruz.Edirne Belediyesi olarak valimizle birlikte sporun her dalında hem destek vermeye  hem de hizmet sunmaya devam ediyoruz. Belediyemizin bünyesinde tekvandodan futbola, kadar birçok dalda faaliyetlerimiz var.Judo sporunu zaman zaman destekledik fakat bünyemizde faaliyetini görmedik. Buradan sporcu kardeşlerimize ve antrenör arkadaşlarımıza şu çağrıyı yapmak istiyorum.  İhtiyaç duyulan her anda belediyemizin desteğinin sizde olduğunu belirtmek isterim.  Tekvandoda bugüne kadar elde edilen en iyi derece dünya üçüncülüğü. Dünya nüfusuna bakıldığında Edirne ilinden bir dünya üçüncüsü sporcu olduğunu  dikkat aldığımızda bunun başarı olduğunu kabul ederiz.Diğer spor dallarında olduğu gibi judoda da üstün başarı kazanacağımız muhakkaktır. Tesisimizin Edirne’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 Edirne Valisi Ekrem Canalp törende yaptığı konuşmasında,  sporun her dalının özellikle judonun belli bir felsefeyi barındırdığını  belirterek, “Spor sadece bedenleri geliştirmekle kalmıyor.aynı zamanda ruhumuzu da geliştiriyor.Beden ile ruh arasındaki o  dengeyi de ortaya çıkartıyor.Bu sporla  uğraşanların ellerini tuttuğunuzda bu sporun sadece bedenle ilgili bir spor olmadığını, bedenle ruh arasında dengeyi sağlayan bir spor olduğunu görüyorsunuz. Judo karakteristik olarak bir savunma sporudur son derece de barışçıl bir spor dalıdır. Bu spor insanlara zarar vermeyi değil karşınızdaki insanın size zarar vermesini engellemeyi bunu amaçlayan bir spor dalıdır. Açtığımız bu salon sadece gençlerimize değil her yaşta insanımıza hizmet verecektir. Bu  salon 27 günde tamamlandı.Bu da şunu gösteriyor. Edirneliler bir işe giriştiklerinde  bir işi ne kadar seri şekilde  yaptıklarını gördük. Bu  tesisin yapılmasında emeği geçenlere  Özellikle Mülkiye Baş Müfettişimize Vali yardımcımız Yusuf beye , çevre Vakfı Müdürümüz Ali beye teşekkür ederim. Takım halinde çalıştığımızda  olumlu sonuçlar aldığımızı görüyoruz. Bu tesisi spor il müdürümüz Edirne halkına en iyi hizmet vermesini sağlayacaktır. Dilerim judo sporunda gelecekte Edirne’de iyi sonuçlar alacağımızı göreceğiz” dedi

BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Daha sonra ödül törenine  geçildi. Judo branşına katkı yapan Judo başmüfettişi aynı zamanda Judo antrenörü olan  Yener Yüksel’e plaketini Edirne Valisi Canalp sundu.Birinci kademe judo antrenörleri Çiğdem Bora Gamze  Türe’ye ödülünü Belediye Başkanı Recep Gürkan verdi.  Başarılı sporculara ve antrenörlere ödüllerinin verilmesinden sonra  kurdele  kesilerek tesisin açılışı gerçekleşti. Daha sonra ikramda bulunuldu.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.