KADINLARIMIZLA DAHA GÜZEL YARINLARA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Dünyada her şey kadının eseridir.’ Hayatı güzelleştiren ve mükemmel kılan kadınlarımızla birlikte daha güzel yarınlar için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

KADINLARIMIZLA DAHA GÜZEL YARINLARA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Dünyada her şey kadının eseridir.’ Hayatı güzelleştiren ve mükemmel kılan kadınlarımızla birlikte daha güzel yarınlar için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mart 2020 Cumartesi 06:47
KADINLARIMIZLA DAHA GÜZEL YARINLARA

Kadınların büyük bir bedel ödeyerek tarihe adını yazdığı 8 Mart’ın; kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, şiddete ve sömürüye karşı yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesi olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Dünyanın yarısını kadınlar; diğer yarısını da kadınların yetiştirdikleri erkekler oluşturur. Kadının elinin değmediği hiçbir şey güzel ve kusursuz olamaz. İşte biz bu bilinçle, kadınlarımızdan aldığımız güç ve destekle her zaman onların yanında olmaya; kadınlarımız ile birlikte kentimizi geleceğe taşımaya devam ediyoruz. En büyük hedefimiz, en büyük temennimiz ise kadınlarımızın sosyal, siyasal ve iş yaşamında hak ettiği yere gelmesi” diye konuştu.

‘Dünyanın yarısını kadınlar; diğer yarısını da kadınların yetiştirdikleri oluşturur’ diyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hiç kuşkusuz ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, Türk kadınlarının eseridir. Bu devrim, bir kadın devrimidir. Ve Cumhuriyet’i Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar kılacak olanlar kadınlarımızdır. O yüzden Edirne’nin tüm sokakları, caddeleri, parkları, tüm alanları kadınlarımıza aittir. Edirne’de bir kadın gece de, gündüz de gönül rahatlığıyla sokaklarda gezebilmektedir. Bu Edirne’nin olduğu kadar Edirneli kadınların başarısıdır” dedi.

Hayatı güzelleştiren ve mükemmel kılan kadınlarla birlikte daha güzel yarınlar için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Gürkan, “Modern, çağdaş ve geleceğe yön veren bir kent; bir ülke ancak ve ancak kadınlarımızla mümkün. 6 yılda kadınları sosyal, ekonomik ve siyasal alanda desteklemek amacıyla birçok projeye imza attık; atmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

KADIN MERKEZLERİMİZLE UMUT OLDUK

Kadınların siyasal, ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer bulabilmesi kentin farklı noktalarına Kadın Merkezlerini hizmete sunduklarını belirten Başkan Gürkan, “Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak, dezavantajlı kadınlara yol göstererek, onları da yaşamın her alanına katabilmek ve kadının her meslek grubunda var olabileceğini göstermek adına şehrimizin farklı noktalarına Kadın Merkezleri kurduk. Bugüne kadar Zübeyde Hanım Kadın Merkezi, Özgecan Kadın Merkezi ve Edirne’nin ilk kadın milletvekilinin ismini taşıyan Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi, kadınlarımıza her alanda yol göstermeye devam etmektedir. 2016 yılından 2019 yılına kadar kadın merkezlerimizde cilt bakımı ve kuaförlük, ücretsiz spor salonu, Kişisel Gelişim Eğitimleri, Evlilik ve Aile Danışmanlık hizmeti verilmektedir. Kadın Merkezlerimizde cilt bakımı ve kuaförlük, ücretsiz spor salonu, kişisel gelişim eğitimi ve danışmanlık hizmetinden toplamda 23 bin 627 kişiye ulaşılmıştır” dedi.

EDMEK İLE KADINLARIMIZ MESLEK EDİNİYOR

Bir süre önce Edirne Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi’ni hizmete kazandırdıklarını belirten Başkan Gürkan, “Kurs merkezimizde, 10 dikiş makinesi, 4 overlok makinesi ve 1 sanayi tipi ütü yer almakta. Kadınlarımızın kurs merkezine ulaşımları ise ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Burada eğitim gören kadınlarımız sertifika almaya hak kazanarak; dünya markalarına üretim yapan tekstil fabrikaları ve atölyelerde iş bulma şansı yakalıyor. 2019 yılında 43 kadınımız faydalanmıştır. 2 kadınımız istihdam sağlamıştır. Emek Evi’nde ise 37 kadın ürün satışı yapmaktadır” diye konuştu.

11 PİLOT İL ARASINDA EN BAŞARILI İL OLDUK

Gürkan, Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi’nde 11 pilot il arasına girip kadına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda en başarılı belediyelerden biri olduklarını söyledi. Bu çalışma kapmasında toplu ulaşımda kadın döneminin başladığını aktaran Gürkan, “ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump da toplu taşımada yer alan kadın şoförümüz Pelin Aslantaş’tan övgü dolu sözlerle bahsetti. Ayrıca Edirne Belediyesi’nin bünyesine kadın ambulans şoförünü dahil ettik. Farkındalık yaratarak, erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla uygulanan proje kapsamında 307 kadın personelimize eğitim verdik, yaş gruplarına göre kanser taramasından geçirilmelerini sağladık” dedi.

TOPLU TAŞIMADA ÖZGECAN ÖNLEMİ

Özgecan Aslan cinayetinden sonra tüm Türkiye’ye örnek olmak ve kadınların özgürce sokaklarda dolaşabilmelerini sağlamak adına Toplu Taşımada Özgecan Önlemi aldıklarını belirten Gürkan, “Belediye Meclisi olarak, kadına yönelik şiddet, taciz gibi konularda sabıkası bulunanlara ticari araç plakası verilmemesi ve şoför olarak çalıştırılmamasına karar verdik. Ayrıca kadınlarımıza saat 22.00’den sonra durak harici istediği yerde inebilme ayrıcalığı tanıdık” diye konuştu.

BU PAZARDA KADINLAR VAR

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile bir çalışma yaptıklarını ve üretici kadınların olduğu bir Pazar kurduklarını belirten Gürkan, “Kadınlarımızı ekonomik anlamda da güçlendirmek adına hayata geçirdiğimiz bu proje ile kadınlarımız el emeğiyle ürettiklerini bu pazarda satma imkanı buldu. Sadece ve sadece kadınların yer aldığı bu pazara belli kurallar getirdik. Bizim için en önemli kural ise kadınların burada kazandıkları paraları asla ve asla kocalarına vermemeleri. 20 kadınla kurduğumuz Kırsalın Doğal Pazarı’nda şuanda yüzü aşkın kadımız yer alıyor” şeklinde konuştu.

VE SİYASİ ALANDA KADIN

Evde, okulda, işte olduğu gibi kadının siyasi alanda da daha fazla yer alması gerektiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Modern, çağdaş ve geleceğe yön veren bir ülke için kadınlarımızla birlikte omuz omuza mücadele etmeli; onların fikirlerinden ve onların yeteneklerinden hayatın her alanında yararlanılmalıdır. Bu düşünce ve hedefle çıktığımız yolda 6 yıl boyunca kadınlarımızı ekonomik ve sosyal alanda destekledik. Siyasal alanda da kadınımızın daha fazla yer alması gerektiğinin her zaman farkında olduk. 31 Mart’tan sonra Edirne Belediyesi’nde kadınların siyasal alanda daha fazla yer alabilmeleri için yepyeni bir dönem başlattık. Belediye Meclis Üyeliği Listesi’nde kadınlara seçilebilir sıralarda yer vererek; Türkiye’de bir ilke imza attık. Belediye Meclisi Üye Listesi’nin ilk 5 sırasını kadınlarımız oluşturdu. Şimdi kadın meclis üyesi arkadaşlarımızla çok başarılı işlere imza atıyoruz. Edirne’den tüm Türkiye’ye tüm dünyaya örnek olarak, hem kentimizi hem de dünyamızı güzelleştirmeye devam ediyoruz. Yetenekli, canlı, iddialı, duygusal, güzel ve zeki… Tüm bu muhteşem özellikleri ile insana ilham veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun! Umut dolu yarınlarımız olsun!” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.