KAYA GÜVEN TAZELEDİ

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Teşkilatı tarafından dün gerçekleştirilen olağan genel kurulda tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Zafer Kaya, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

KAYA GÜVEN TAZELEDİ

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Teşkilatı tarafından dün gerçekleştirilen olağan genel kurulda tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Zafer Kaya, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Şubat 2020 Pazartesi 06:04
KAYA GÜVEN TAZELEDİ

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Kongresi, dün kentte bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirildi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurula; İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, ilçe başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Genel kurulda tek listeyle yapılan seçimde güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Zafer Kaya’nın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu: Nilüfer Liznak, Serpil Balcı Gören, Şermin Şeker Uzer, Ceylan Türksoy, Nafize Kaya, Berna Geceyatmaz, Cansu Onur, Gökhan Altunok, Atahan Anıl Attay, Şenol Yıldırım, Adem Küçük, Seçkin Tuncay, Onur Polat, Ahmet Ali Tunç, Cevat Çakar, Halil Meriç, Erdinç Başköylü, Ümit Kula, İsmail Durak, Gökhan İnzibat, Erol Kartal, Cemil Almadık, Sadullah Altınok, Serkan Dolabçı, Ahmet Kocaman, Erkan Genç, İlhan Özkan, Deniz Çınar, Ersan Akçın, Mesut Küçükkaragöz, Kemal Ergin ve Erdoğan Dülger

DEMİR: “KUCAKLAŞMAYI EDİRNE’NİN DÖRT BİR YANINDA SAĞLAMALIYIZ”

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, “İYİ Parti bir kardeşlik, kucaklaşma hareketidir. Nefretin, kavganın, bağrışmanın hüküm sürdüğü kara bulutları dağıtmak için buradayız. ‘Senin dilin ne?’ demedik. ‘Senin inancın ne?’ diye sormadık. Sizlere düşen görev; ilçe ilçe, mahalle mahalle bu kucaklaşmayı Edirne’nin dört bir köşesine sağlamak olacaktır. Sizlere düşen görev; liyakat sahibi her insanımıza partimiz içerisinde bir yol açmak olacaktır. İYİ Parti 2 yaşını doldurmasına rağmen, demokrasiyi özümsemiş, İYİ Parti tüzüğünü harfiyen uygulayarak merkezde delege seçimini gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalarından dolayı İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Teşkilatı’nı bir kez daha kutluyorum.” ifadelerini kullandı.  

AKALIN: “İKTİDAR HEDEFİNE YÜRÜYORUZ”

Genel kurulun divan başkanlığını yapan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın ise, “2 yıllık siyasi harekette bu tür aksaklıklara karşı yürüyüşümüzü hiç bozmuyoruz, başımız dik, asla ve kata politik hezeyanların içerisinde kendimizi kaybetmeden temel hedefe, iktidar hedefine yürüyoruz. Bugün Türkiye’nin üçüncü bir yola ihtiyacı var ve Türkiye’de İYİ Parti siyasal hareketi bu üçüncü yolu temsil ediyor. Onun için bundan sonra yürüyeceğimiz yol Türkiye’nin milli makul akıl yolu olacaktır.” şeklinde konuştu.

KAYA: “TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA SÖZ SÖYLEME HAKKI YOKTUR”

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya da, “Kongreler, siyasi partilerin düğün yerleridir. Ne kadar çok aday olursa kongrelerimiz hareketli, heyecanlı geçer. Seçime bir hafta kala bir arkadaşımız, ‘Whatsapp’tan grup kurarak Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Yaptığı açıklamalarla da kamuoyunu yanıltmaya çalıştı. Yaptığı açıklamaların hiçbiri doğru değil. Bu açıklamalar, bizleri üzmüştür. Partimizin her üyesi, her delegesi bilgi birikimi ve tecrübesiyle istediği her mevkide aday olabilir. Ancak tarlada izi olmayanın, harmanda söz söyleme hakkı yoktur.” dedi.

ÇAKIRLAR: “BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ YERLEŞTİRECEĞİZ”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, mahalli seçimlerde alınan neticelerin İYİ Parti’nin demokrasiye katkısının ne seviyede olduğunu gösterdiğini belirterek, “İYİ Parti olmasaydı, Türkiye bugün ne halde olurdu? Herkesin bu soruyu kendine sorması lazım. İYİ Parti olmasaydı mevcut iktidarın seçimle gideceği hiçbirimizin aklına gelmezdi. Mahalli seçimlerde alınan neticeler, İYİ Parti’nin demokrasiye katkısının ne seviyede olduğunu gösterdi. Bugün burada arkadaşlarımızın birçoğu ilk defa kürsüye çıktığını söyledi. Demek ki baskılar, tecrit ve tehdit etmeler bu insanları yıldıramıyor. Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı olan, kanunla nizamı olmayan herkes bizim partimize üye olur. Biz iyi olursak Türkiye iyi olacak ve bu ülkede demokrasiyi yerleştireceğiz. Demokrasi bayrağını yüceltip bu ülkeyi, bu husumetten kurtarmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek listeyle gerçekleştirilen seçimde mevcut Başkan Zafer Kaya, yeniden Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Kaya’nın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Nilüfer Liznak, Serpil Balcı Gören, Şermin Şeker Uzer, Ceylan Türksoy, Nafize Kaya, Berna Geceyatmaz, Cansu Onur, Gökhan Altunok, Atahan Anıl Attay, Şenol Yıldırım, Adem Küçük, Seçkin Tuncay, Onur Polat, Ahmet Ali Tunç, Cevat Çakar, Halil Meriç, Erdinç Başköylü, Ümit Kula, İsmail Durak, Gökhan İnzibat, Erol Kartal, Cemil Almadık, Sadullah Altınok, Serkan Dolabçı, Ahmet Kocaman, Erkan Genç, İlhan Özkan, Deniz Çınar, Ersan Akçın, Mesut Küçükkaragöz, Kemal Ergin ve Erdoğan Dülger

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.