KENT KONSEYİ 28. OLAĞAN KONGRESİ

Edirne Kent Konseyinin 28. Olağan Genel Kurulu Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Genel Kurula Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, dernek temsilcileri ve üyeler katıldı. Gündem gereği divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Mustafa Tuna, Katip üyeliklere Sait Dayıoğlu ve  Cemile Özeker getirildi.

KENT KONSEYİ 28. OLAĞAN KONGRESİ

Edirne Kent Konseyinin 28. Olağan Genel Kurulu Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Genel Kurula Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, dernek temsilcileri ve üyeler katıldı. Gündem gereği divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Mustafa Tuna, Katip üyeliklere Sait Dayıoğlu ve  Cemile Özeker getirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:24
KENT KONSEYİ 28. OLAĞAN KONGRESİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden Genel kurulda söz alan Başkan Ziya Gökerküçük, konseyin çalışmaları ve talepleri konusunda bilgi verdi. Gökerküçük konuşmasında şöyle dedi” 2004 tarihinde kentin ortak aklı ile oluşturulan Edirne Kent Konseyi; kent ve doğa yaşamının biriken sorunlarının  giderilmesi,demokratik, kamucu ve ekolojik temelde bir yerel yönetim anlayışı için çalışmalarını sürdürmektedir. Kent yaşamında hayata geçirilmesi ise  kent yaşayanlarının yaşam alanlarına  sahip çıkması ile olacaktır. Bu anlamdaki yasal mevzuatlarındaki haklarımız bilen ve gelişmesi için çalışan kentliler olmak zorundayız.” dedi

GÜNÜMÜZ KOŞULLARI ELVERİŞLİ

 Kent konseyindi görev alacak kentlilerin sahiplenmesiyle hayat bulacak olan çalışmalar için  günün koşullarının elverişli olduğunu belirten Gökerküçük, “ Bu koşullar ülkenin gidişi ile bağlantılıdır. Çünkü demokrasinin beşiği olan yerel yönetimler merkezi iktidarların ve sermayenin kıskacı altındadır.  Bunu aşmanın yolu yerellerde başlayacak olan demokratik katılımlı kentlerdir. Mahalli idarelerin işini de kolaylaştıracak olan katılım kentin sorunlarını çözmede gereklidir. Bu nedenle mahallelerimizde başlayan katılım kentin mağdur kesimlerinin meclisleşmesiyle  büyütülmektedir. Biz kentliler olarak mevzuatlarımızda bulunan katılım hakkımızı bilmeliyiz.” Dedi

DELEGELER KENT YÖNETİMİNE KATILMALI

Gelecek dönemde örgütlenme çalışmalarının devam edeceğini belirten  Gökerküçük,” Delegelerimizin temsil ettikleri kurumların da  kent  yönetimlerine katılımı önemlidir.

 31 Mart seçimlerinde hemen hemen tüm adaylar ve siyasi partilerin ortak eylemi katılım, meclisler, birlikte yönetim ve şeffaflıktı. Bu durum kentin sivil  örgütlenmeleri için olumlu bir durumdur. Kent Konseyimiz de her seçim öncesi  hazırladığı seçmen bildirgesinde  bu talepleri  ve kazanan yöneticinin  vaatlerini izlemektedir.Olumlu olanları desteklemekte, eksik görülenlerde  de  uyarıcı açıklamalar yapmaktadır. Kentliler olarak  şu soruyu kendimize sormalıyız; biz kentimizi çevresiyle birlikte yaşam alanı olarak görüp sahiplenecek miyiz yoksa  seçimden seçime oy kullanarak görevimizi yapmış mı olacağız.Kentleri çevresiyle birlikte sahiplenmek zorundayız. Ortaklaştığımız bir söz vardır. Başka bir dünya mümkün , evet başka bir dünya, başka bir kent ve kırsal alan da mümkündür Bizler dayatılan değil kendi düşüncelerimize göre  eylemleri gerçekleştirdiğimizde  güzel günler gelecektir. Biz kent konseyi delegeleri olarak,tüm kentliler gibi  kentimize karşı görevlerimizi yerine getirmeliyiz” dedi.

Gündemin diğer maddelerinde yürütme ve  denetleme kurulu raporları okundu . Daha sonra  Genel Kurul  kararları tartışıldı. Konuşmacılar konu hakkında görüşlerini sundular.  Aranın ardından Kent Konseyi Başkanı ile   Yürütme ve denetim kurulu seçimine geçildi. Yapılan sayım sonunda  Kent Konseyi Başkanlığını  tek aday olan    Ziya Gökerküçük  seçildi. 

Yürütme  kuruluna Gönül Sayın, Serpil Tütüncü, Mehtap Kodaman, Turah Şallı, Nihat Çolak, Murat Bulut, İsmail Demiray,Nihal Özocak, Önder Akdağ, Ahmet Tabakoğlu,Ahmat Budak,

 Denetim Kuruluna:

Özer demir, Firdevs,  Sarvili  Erdinç  Gürer seçildi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.