KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 44. YILI KUTLANDI

Edirne Muharip Gaziler Derneği’nde düzenlenen törenle Kıbrıs Barış Harekatının 44. yıldönümü kutlandı.

KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 44. YILI KUTLANDI

Edirne Muharip Gaziler Derneği’nde düzenlenen törenle Kıbrıs Barış Harekatının 44. yıldönümü kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Temmuz 2018 Cumartesi 12:17
KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 44. YILI KUTLANDI


Edirne Muharip Gaziler Derneği’nde düzenlenen törene Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Aile ve Sosyal Politika İl Müdürü Bilgin Özbaş ile Gaziler Derneği yöneticileri ve üyeleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü ve Garnizon Komutanı, Kıbrıs Barış Harekatının 44. yıldönümü nedeniyle gazileri kutladı. Barış harekatında şehit olanlara rahmet ve gazilere sağlık dileklerini sundu.

Kıbrıs gazileri toplantıda barış harekatı ile anılarını tazeledi. Bu konuda açıklama yapan Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet İslamoğlu, Kıbrıs Barış harekatını gerçekleştiren rahmetli Bülent Ecevit, adaya barış ve özgürlük getirmek amacıyla düzenlediğini belirterek “20 Temmuz 1974 yılı sabahı bu harekat başladı. Kıbrıs Barış Harekatının amacı Kıbrıs halkının ENOSİS baskısından kurtarmaktı” diye konuştu.

"AMAÇ KIBRIS HALKINA BARIŞ GETİRMEKTİ"

Bugün bu önemli harekatın başladığı günü kutlandığını belirten İslamoğlu, “Burada bizlerin de içinde bulunduğu o günleri hatırladık, anılarımızı tazeledik. Allah bir daha ülkemize savaş günleri yaşatmasın. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize sağlıklar diliyorum.” Dedi.

Kıbrıs Gazilerinden Dernek Başkan Yardımcısı İbrahim Aksal ve sekreter  Fevzi Demir, Barış Harekatı ile duygularını dile getirdi ve Barış harekatını kutladı. Törene katılan  Edirne Aile ve Sosyal Politika İl Müdürü Bilgin Özbaş yaptığı konuşmada  şunları kaydetti, “Kıbrıs adasına barış ve huzur getirmek için gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatının 44. yılını kutluyoruz. Barış harekatıyla sadece oradaki Türklere değil, Rumlara da barış getirmiştir. Barış harekatından bu yana Kıbrıs’a huzur ve güven geldi. Bu harekatta Türk Silahlık Kuvvetlerimiz 498 şehit verdi. Buradan şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize ise sağlıklar dilerim. Bu arada Kıbrıs Barış harekâtının gerçekleştirildiği gün olan “Barış ve Özgürlük Günü”nü de kutluyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.