KIRKPINAR HAZIRLIKLARI BAŞLADI!

1-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında 658’incisi gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Meydanın bakım ve onarım faaliyetlerinin yapılacağını aktaran Başkan Gürkan, bu faaliyetler için 4-5 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını kaydetti.

KIRKPINAR HAZIRLIKLARI BAŞLADI!

1-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında 658’incisi gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Meydanın bakım ve onarım faaliyetlerinin yapılacağını aktaran Başkan Gürkan, bu faaliyetler için 4-5 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını kaydetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Nisan 2019 Cumartesi 08:16
KIRKPINAR HAZIRLIKLARI BAŞLADI!

Bu yıl 1-7 Temmuz tarihleri arasında 658’incisi gerçekleştirilecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kollar sıvandı. Dün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ekibi güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’na gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan burada yapılacak olan bakım ve onarım işlemleri için 4-5 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını ifade etti.

 “ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YAPACAĞIZ”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar öncesi tüm ekibiyle birlikte Sarayiçi Er Meydanı’nda inceleme yaptıklarını söyleyerek, “Bu yıl 658'incisini yapacağımız tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 2019 yılında 1-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tarihi Kırkpınar'ın 658'incisi yine Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Biz de bugün tüm ekip olarak buradayız. Kırkpınar’la ilgili eksiklerimiz neler, sahada yapılması gerekenler neler, tel çitlerde yapılması gereken düzenlemeler neler, bunların incelemesini yapacağız. Özellikle tel çitlerle ilgili çok şikayet vardı. Geçtiğimiz yıllarda seyircilerin tel çitlerden atlayarak sahaya girmeleri pehlivanlarımıza ciddi sıkıntılılar yaratıyordu. Tabii bunların düzenlemesini yapacağız ama kendi öz kaynaklarımızla yapacağız bunları. Hakem kulesinde yapmamız gerekenler var. Orası ile ilgili nasıl düzenleme yapabiliriz, onlara bakacağız.  1- 7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 658’inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hazırlıklarına şimdiden başlamış olduk.” dedi.

“TÜM PAYDAŞLARLA BERABER EN GÜZELİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”  
Ortak bir çalışma sonucunda en güzelini yapmaya çalıştıklarını aktaran Başkan Gürkan, “Bu süreçte hem Güreş Federasyonumuz hem de 3 yıl önce Balıkesir’le kurmuş olduğumuz Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ile birlikte çalışıyoruz. Türk'ün ata sporu olan yağlı güreşin en büyük organizasyonu olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediyesi’nin sorumluluğunda. Ama bizim sorumluluğumuzda olması demek; diğer kurumlarla paylaşmamamız anlamına gelmiyor. Gerçekten örnek olacak bir işbirliği ile Gençlik Spor Bakanlığımızla, Güreş Federasyonumuzla, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ile ve bu işle ilgili tüm paydaşlarla beraber en güzelini, en başarılısını yapmaya çalışıyoruz. Sayın Valimizle de bu konuda ortak bir çalışma içerisindeyiz. Sayın valimizin de destekleriyle inanıyorum ki, bu yıl geçen yıldan daha kalabalık bir seyirciyle 658’ci Kırkpınar Yağlı güreşlerini gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ YILA YETİŞTİRİRİZ”
Başkan Gürkan Kırkpınar Er Meydanı’nın modernizasyon süreciyle ilgili de bilgiler vererek, "Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Hamza Yerlikaya ile bir görüşmemiz oldu. Yeni Kırkpınar Stadyumu için bir proje çizilmişti. Ama biliyorsunuz; referandum, 24 Haziran seçimleri, yerel seçimler gerçekleşti. İnşallah bu yıl bu projeyi bitirip başlarız diye umut ediyorum ve inanıyorum. Sayın Hamza Yerlikaya çok üzerinde duruyor bu konunun. Sayın Gençlik ve Spor Bakanı da çok üzerinde duruyor. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımız da üzerinde duruyor. Yapmış olduğumuz tahsis, protokol hala geçerli. Ama üst üste farklı konular nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Bir proje yapılmıştı ama doğrusunu söylemek gerekirse ben de Kırkpınar'a çok yakışmadığını düşünüyordum. Sayın Yerlikaya da aynı şekilde düşünüyor. Şimdi yeni bir proje çizimi söz konusu. Elbette bu yıla yetişmez. Bu yıl yine burada yapacağız. İnşallah önümüzdeki yıla Kırkpınar Er Meydanı'nın modernizasyonunu yetiştiririz. Daha rahat bir ortamda yağlı güreşlerimiz olur." şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.