KÖYLERE 95 MİLYON TL YATIRIM!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, kırsal alana çok amaçlı salonlar, parke taşı, tuvalet, sağlık kabinleri başta olmak üzere birçok yatırım için 9 ayda toplam 95 Milyon TL yatırım yapıldığını belirtti.

KÖYLERE 95 MİLYON TL YATIRIM!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, kırsal alana çok amaçlı salonlar, parke taşı, tuvalet, sağlık kabinleri başta olmak üzere birçok yatırım için 9 ayda toplam 95 Milyon TL yatırım yapıldığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ekim 2019 Cumartesi 07:57
KÖYLERE 95 MİLYON TL YATIRIM!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantıları devam ediyor. Dün Edirne Valisi Ekrem Canalp’in de ziyaret ettiği ve İl Genel Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda İl Özel İdaresi tarafından 2019 yılında kırsal alana yapılan hizmetler hakkında bilgi verildi. Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 2019’un ilk 9 ayında kırsal alana yaklaşık 95 Milyon TL yatırım yapıldığını; bu rakamın 45 Milyon TL’sini Özel İdare’nin karşıladığı, 50 Milyon TL’sinin ise tahsisli ödeneklerden karşılandığını söyledi.

“45 MİLYONU ÖZEL İDARE’DEN 50 MİLYONU TAHSİSLİ ÖDENEKTEN”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in meclisi ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Özel İdare Genel Sekreter Vekili Alaaddin Uğur’un da 2019 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapılan iş ve işlemler hakkında meclise sunum yaptığını belirtti. Geçmiş, İl Özeş İdaresi’nin 9 ayda yaklaşık 3 bin 700 kadar iş ve işlem yaptığını belirterek, “Tabi çok güzel işlerin ve büyük yatırımların olduğunu bir kez daha gördük. 9 ayda kırsal alanda yapılan yaklaşık 3 bin 700 iş yapılması gerçekten çok güzel bir durum. Yalnız Özel İdare’nin işlerini değil, kamu kurumlarının işlerini de üstlenerek yapmışız. Bütçemizde ayırmış olduğumuz 45 Milyon TL’lik yatırımın, yaklaşık 35 Milyon TL’sini Köylere Hizmet Götürme Birliklerine göndererek hizmetlerimizi yerine getirmişiz. Yaklaşık olarak 10 Milyon TL de İl Özel İdare’nin kendi öz kaynaklarıyla yatırım programına ayırdığı ödenek olmuş. Ama bununla da yetinmemişiz. 9 aylık kırsal alana yapılmış olan yatırım 88 Milyon TL’lik bütçemizi aşmış; 95 Milyon TL gibi bir rakama ulaşmıştır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek adına 95 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirilmiştir. Burada 45 Milyon TL İl Özel İdare’nin kendi kaynaklarından; yaklaşık olarak 50 Milyon TL’si de tahsisli ödeneklerden karşılanmıştır. Bunun yanında Sayın Valimiz Ekrem Canalp’in bireysel imkanlar yaratarak sağlamış olduğu ödeneklerden karşılanmıştır.” dedi.

PARKE TAŞLAR, SALONLAR, TUVALETLER, SAĞLIK KABİNLERİ…

Geçmiş kırsal alana birçok iş yapıldığını belirterek, “Öncelikle 1 Milyon 200 bin TL’lik parke taşı aldık. Daha önce ‘Köylü Vatandaşımız Çamura Basmayacak’ demiştik. 253 köyümüzde de yaklaşık olarak 750 bin TL’lik parke taş alımı yaparak taş döşeme işlemleri gerçekleştirildi. Çamurlu meydanı olan köylerimiz artık kalmadı. Bu hizmet ara sokaklarda da ilerleyen yıllarda devam edecek. Bununla birlikte tüm köylerimizdeki sağlık kabinlerini aktif hale getirdik. Kadın, erkek ve engellilere ayrı ayrı olmak üzere köy tuvaletleri yapıldı. Tarihi köy çeşmelerimiz onarıldı. Belli imkanlar dahilinde halı saha ve spor tesisleri yapıldı. Köylü vatandaşlarımızın çok amaçlı salonlarını hayata geçirdik. 253 köyümüzde çok amaçlı salonlar var. Bu salonlarda vatandaşlarımız birçok faaliyet gösterebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.