KUR’AN-I KERİM KURSLARI BAŞLADI

KUR’AN-I KERİM KURSLARI BAŞLADI

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Haziran 2018 Perşembe 10:07
KUR’AN-I KERİM KURSLARI BAŞLADI

Edirne İl Müftülüğü’nce düzenlenen yaz dönemi Kur'an-ı Kerim kursları başladı. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm öğrencilerin bu kursta hem eğleneceklerini hem de Kur’an-ı öğreneceklerini söyledi. Üzüm öğrencilere de “Hep camiye gelelim” diye seslendi.

Edirne İl Müftülüğü’nce düzenlenen yaz dönemi Kur'an-ı Kerim kursları başladı.  Kur'an-ı Kerim kursu açılışı Esentepe’de bulunan Yavuz Sultan Selim Camii’nde gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim kursu açılışında konuşan Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm “62 Kur’an kursumuzda 117 dersliğimizde 59 camimizde toplam 251 Kur’an kursu hocamızla beraber Kur'an-ı Kerim’i öğretmek, öncelikle namaz dualarını öğretmeyi, birlikte namaz kılmayı, orucu, ibadetleri, diğer ibadetlerimizi ve güzel ahlakı öğrenmek için iki aylık bir çalışma yapacağız. Spor etkinliklerimiz var, sosyal etkinliklerimiz var, oyunlar var Edirne Belediyesi ile ortak yaptığımız çalışmalar var. Diğer kurumlarla da birlikte bu yaz Kur'an-ı Kerim kurslarını yürütüyoruz.” Dedi.

“HEP CAMİYE GELELİM”

Çocuklarla birlikte dua okuyan Üzüm ardından çocuklara seslenerek “Ne mutlu size camidesiniz. Bu cami sizindir, bu camide koşabilir, oynayabilir, eğlenebilirsiniz ama hocalarınız ders başlıyor dediğinde de hemen derse başlayacaksınız. Cami sizin. Biz yarın bu camileri hep size bırakacağız. Sizde sizden sonra gelenlere bırakacaksınız. Kur’an-ı biz size öğretiyoruz, sizde sizden sonra gelenlere öğreteceksiniz değil mi? Sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum. İki aylık çok güzel eğlenceli, sevgi dolu, saygı dolu bir eğitim dönemi diliyorum. Bu cami siz gelince çok güzel oldu. Siz yokken bu cami bu kadar güzel değildi. Siz varken, siz dua edip namaz kılınca cami o zaman cami oluyor. Siz yoksanız cami üzgün oluyor. Hep camiye gelelim.” Diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.