“LAF DALAŞINA DEĞİL İCRAATA BAKARIZ!”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, AK Parti ile muhalefet partileri arasında günlerdir devam eden ‘Köy gibi’ tartışmaları hakkında yaptığı açıklamada; Edirne’nin terminal, pazar yeri, otopark, Selimiye Meydanı, yollar, altgeçitler ve tuvaletler gibi birçok sorunu olduğunu ve tartışmalara son verilerek bu sorunlarla ilgilenilmesi gerektiğini belirtti. El ele verilerek Edirne için çalışılması gerektiğini belirten Tercan, “Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak temennimiz; Belediyemizin, AK Partili yetkililerle görüşerek Edirne için çalışmalar yapması. Laf dalaşına hiç gerek yok. ‘O bunu yapmış, şu bunu yapmış’ söylemlerine itibar etmiyoruz. Biz icraata bakarız. İcraat varsa, bizim için kabuldür.” dedi.

“LAF DALAŞINA DEĞİL İCRAATA BAKARIZ!”

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, AK Parti ile muhalefet partileri arasında günlerdir devam eden ‘Köy gibi’ tartışmaları hakkında yaptığı açıklamada; Edirne’nin terminal, pazar yeri, otopark, Selimiye Meydanı, yollar, altgeçitler ve tuvaletler gibi birçok sorunu olduğunu ve tartışmalara son verilerek bu sorunlarla ilgilenilmesi gerektiğini belirtti. El ele verilerek Edirne için çalışılması gerektiğini belirten Tercan, “Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak temennimiz; Belediyemizin, AK Partili yetkililerle görüşerek Edirne için çalışmalar yapması. Laf dalaşına hiç gerek yok. ‘O bunu yapmış, şu bunu yapmış’ söylemlerine itibar etmiyoruz. Biz icraata bakarız. İcraat varsa, bizim için kabuldür.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ekim 2020 Cuma 10:33
“LAF DALAŞINA DEĞİL İCRAATA BAKARIZ!”

Eski Bakan Veysel Eroğlu’nun, ‘Edirne köy gibiydi. AK Parti’yle gelişti.’ ifadeleriyle ilgili AK Parti Edirne İl Başkanlığı ile muhalefet partileri arasındaki tartışmalar Edirne kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, tartışmaların bir kenara bırakılarak Edirne’nin sorunlarına odaklanılması gerektiğini belirtti.


“TERMİNALİMİZ ÇAĞA UYGUN OLARAK GELİŞTİRİLMELİ”
MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Edirne’deki sorunlar hakkında yaptığı açıklamada, “Edirne’de yaşayan insanlar olarak bu şehrin gelişmesini canı gönülden istiyoruz. Edirne’mizde bizim de istemediğimiz görüntüler var. Örneğin; terminal. Diğer illerdeki terminallere baktığımızda, bizim terminalimizin çağın gerisinde kaldığını görüyoruz. Terminalimiz çağa uygun olarak geliştirilmeli ve insanların daha rahat bir şekilde ulaşımını sağlayabileceği bir terminal görüntüsüne kavuşturulmalıdır. Edirne’ye yakışan bir terminal yapılmasından yanayız. Belediye Başkanımızdan bu konuda çalışmalar bekliyoruz.” dedi.
 

“GENİŞ KAPASİTELİ OTOPARKLAR YAPILMALI”
Bir diğer önemli sorunun da otoparklar olduğunu belirten Tercan, “Gerçekten Edirne’mizde çok ciddi bir otopark sorunu var. Artık bir otopark projesi hazırlanmalıdır. Edirne’mizin insanlarına ve kentimize gelen turistlere iyi hizmet verebilecek; geniş kapasiteli otoparklar yapılmalıdır. Bu da çok büyük bir eksiklik. Umuyoruz ki; yakın zamanda bu konuda da çalışmalar yapılır ve kentimize uygun otoparklar hizmete girer.” ifadelerini kullandı.
 

“DİĞER İLLERİN PAZAR YERLERİNE İMRENİYORUZ”
Diğer kentlerdeki Pazar yerlerini gezdiklerinde imrenerek baktıklarını söyleyen Tercan, “Cumartesi pazarı da ilkel bir durumda. Gerçekten çok bakımsız ve karmaşık bir görüntüye sahip. Edirne’mize yakışmayan bir Pazar yeri. Diğer illere gittiğimizde  Pazar yerlerini de gezme şansımız oluyor. İnanın imreniyoruz. Bizim Pazar yerimizin de çağa uygun olarak düzenlenmesi gerekiyor. Sayın Başkanımızdan bu konuda da çalışma yapmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“TUVALETLER YETERSİZ VE BAKIMSIZ”
Tercan, tuvaletlerin yetersiz ve bakımsız olduğunu söyleyerek, “Kentimizde çok ciddi bir tuvalet sorunu var. Edirne gibi turistik bir şehirde bunun olmaması gerekiyor. Yetersiz sayıda olmasının yanında, var olanlarda da temizlik sorunu olduğunu görüyoruz. Ciddi manada şikayetler de alıyoruz bu konuda. Tuvaletlerin sayıları arttırılmalı. Bunun yanında da temizliğe oldukça fazla dikkat edilmeli.” dedi.

“İNSANLAR ALTGEÇİTLERİ KULLANMAYA KORKUYOR”
Tercan, altgeçitler konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, “Kentimizdeki altgeçitlere baktığımızda; insanlar o altgeçitlerden geçmeye korkuyor. Çok bakımsız olmasının yanı sıra, altgeçitlerde vatandaşlarımızın hiçbir güvenliği yok. Çok kötü kullanılıyor. Oralara da bir el atılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“ALTYAPI DAHA PLANLI OLABİLİRDİ”
Yollarda da ciddi sıkıntılar olduğunu vurgulayan Tercan, “Şu anda altyapı çalışmaları da sürüyor. Tabi bu konuda biraz sabretmemiz gerekiyor. Fakat bu altyapı daha planlı olarak da yapılabilirdi. Örneğin; Şükrüpaşa Mahallesi’nde çalışmalar varsa, orası bitirilip diğer mahallelere sonra geçilebilirdi. Ama bu konuda Sayın Başkan herhalde bir an evvel bitmesi için dört bir taraftan bu işe başladı.” dedi.

“KÜLTÜR MERKEZİ BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”
Uzun süredir bitirilemeyen Atatürk Kültür Merkezi hakkında da açıklamalarda bulunan Tercan, “Çalışmalarına başlandığı halde bitirilemeyen bir kültür merkezi var. Yıllardır o halde duruyor. Edirne’mizin kültür merkezine ihtiyacı var. Neden hiçbir çalışma yapılmadığını kamuoyu gibi biz de merak ediyoruz. Bir an önce bu kültür merkezinin de tamamlanmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.  
 

“SELİMİYE MEYDANI İÇLER ACISI”
Selimiye Meydanı’nın bir an önce düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Tercan, “Selimiye Meydanı’na baktığımızda; içler acısı bir görüntü var. Yerli ve yabancı turistlerin bu konuda çok fazla eleştiri yaptığını ben de duyuyorum. Belediyemiz ve hükümetimiz ortak bir çalışma yaparak bir an önce bu Selimiye Meydanı’nı bitirmeli. Kentimizin meydanı şu anda çok kötü bir görüntü veriyor. Biz yapıcı dille eleştiriler yapıyoruz. Bu konunun artık göz ardı edilmemesi gerekiyor.” dedi.

“KÖTÜ GÖRÜNTÜYE SON VERİLMELİ”
Kaleiçi’ndeki tarihi evlerin restore edilmesine öncelik verilmesi gerektiğini ifade eden Tercan, “Kaleiçi’ndeki tarihi evlere bakıyoruz. Yine binlerce turist bu evleri görüyor ve hayretler içerisinde kalıyor. Bu evlerin restore edilmesi gerekiyor. Belediyemiz ve hükümetimiz el ele vererek çeşitli projeler geliştirmeli ve bu kötü görüntüye son vermeli.” şeklinde konuştu.

“SÖZ DALAŞINI BIRAKALIM, EDİRNE’NİN SORUNLARINI ÇÖZELİM”

Tartışmaların bir kenara bırakılması ve Edirne’ye hizmet konusunda beraber çalışılması gerektiğini söyleyen Tercan, “Eski Bakanlarımızdan Veysel Eroğlu, ‘Edirne köy gibiydi. AK Parti’yle gelişti.’ demişti. Ben Sayın Bakanın bu sözleri kötü niyetle ettiğini düşünmüyorum. Bakanımızın ve hükümetimizin Edirne’ye hizmetleri olmuştur. Altyapı konusunda dahi hükümetimizin yardımları olmuştur. Bunları da göz ardı edemeyiz. Yerelde CHP, genelde AK Parti iktidarda. İkisi de ‘Biz şunu yaptık, bunu yaptık’ diyeceklerine; el ele, gönül gönüle vererek Edirne’deki eksikleri tespit etmeli ve bu konularda çalışmalar yapmalı. Hepimiz Edirne’de yaşıyoruz. Bu konuda hem hükümetimize, hem de belediyemize diyoruz ki; bu söz dalaşını bırakalım, Edirne’nin sorunlarını çözelim. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize her ne düşüyorsa fazlasıyla yerine getirmeye de hazırız. Çünkü biz de Cumhur İttifakı’nın bir parçasıyız. Bu ittifakta da Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. Edirne’mize bu hükümetin ciddi manada hizmetleri olmuştur, oluyor da. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak temennimiz; Belediyemizin, AK Partili yetkililerle görüşerek Edirne için çalışmalar yapması. Laf dalaşına hiç gerek yok. ‘O bunu yapmış, şu bunu yapmış’ söylemlerine itibar etmiyoruz. Biz icraata bakarız. İcraat varsa, bizim için kabuldür. Edirne’ye kim güzel şeyler yaparsa, biz onu alkışlarız, biz onunla ilgili güzel şeyler söyleriz. Edirne’mizde çok fazla eksiklikler var. Bir an önce yetkililer bir araya gelerek, bizim de düşüncelerimizi alarak sorunları çözmeliler. Edirne’yle ilgili herhangi bir yardım talebi olursa, biz bu talepleri Sayın Genel Başkanımıza da sunarız.” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.