“MERDİVEN ALTI EMLAKÇILARI ARTIK SİLMEK GEREKİR”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği faaliyetlerine resmen başladı. Derneğin Kurucu Başkanı Serhat Çeker, emlakçılığın ciddi bir meslek dalı olduğunu söyleyerek, “ Tabiri caizse; merdiven altı emlakçıları artık silmek gerekir.” ifadelerini kullandı.

“MERDİVEN ALTI EMLAKÇILARI ARTIK SİLMEK GEREKİR”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği faaliyetlerine resmen başladı. Derneğin Kurucu Başkanı Serhat Çeker, emlakçılığın ciddi bir meslek dalı olduğunu söyleyerek, “ Tabiri caizse; merdiven altı emlakçıları artık silmek gerekir.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mart 2019 Perşembe 08:44
“MERDİVEN ALTI EMLAKÇILARI ARTIK SİLMEK GEREKİR”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği faaliyetlerine resmen başladı. Dün kentte bulunan bir tesiste basın mensuplarıyla bir araya gelen derneğin yönetim kurulu üyeleri, dernek hakkında bilgiler verdi. 9 kurucu üyeden oluşan Edirne Emlak Müşavirleri Derneği'nin Kurucu Başkanlığını Serhat Çeker yaparken, Kurucu Üyeler Salih Ertan Koçtürk, Sevil Şanverer, Ömer Kutlu, Derviş Kılınç, Rüknettin Gül, Mehmet Hus, Gürcan Altuğ, Tuncay Koç’dan oluşuyor.

“YENİ BİR OLUŞUMA İHTİYAÇ VARDI”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker; “Yaklaşık 15 yıldan beri Trakya Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanlığını yürütmekteyim. Biz burada bir şube olarak kalmıştık. Yeni çıkan yasamızda, emlakçılık artık ciddi bir kuruluş, ciddi bir meslek dalı olduğundan dolayı sayımızın da artmasıyla Edirne’de yeni bir girişim oluşturalım, dedik.  Bir aydan beri yapmış olduğumuz çalışmalarda, Edirne Emlak Müşavirleri Derneği olarak yeni bir kuruluş oluşturduk. Bu kuruluşun amacı da, hepimizi bir çatı altında toplayarak bir oda olma yoluna girmek. Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan resmi kayıtlara baktığımızda 250 kişiye ulaşmışız. Resmi kayıtlı olmayan üyelerimizde var. Bunları ve ilçeleri de kattığımızda bizim ciddi bir üye sayımız var. Birçok ilde emlak odası var. Bizde bu işi biraz daha ileri safhalara getirmek istiyoruz. O yüzden bu girişimi yaptık. Yeni dernek ofisimiz Çilingirler Çarşısı’nda. Bütün emlakçı arkadaşları üye olmaya davet ediyorum. Ne kadar çok olursak o kadar güzel oluşumumuz olur.  Biz Emlakçılık dalını ciddi bir meslek haline getirmek istiyoruz. Tabiri caizse; merdiven altı emlakçıları artık silmek gerekir.” dedi

“EV ALMANIN TAM ZAMANI”

Çeker, ev almak için çok uygun bir dönemde bulunduğumuzu söyleyerek, “Yeni yasada bulunan, ‘Taşınmaz ticaret yetki belgesi’ için herkes müracaat etmeye başladı.  Bu yıl sonuna kadar herkes yetki belgesini almak zorunda. Bundan sonra herkes yetki belgeleri ile işlemlerini yapacak. Emlakçılık yetki belgesi olmayanlar artık emlakçılık yapamayacaklar.  Bu belgelerin süresi 5 yıllıktır, 5 yılda bir yenilenecektir. Ticaret İl Müdürlüğünde yetkililer gelip ofisleri denetliyorlar. ‘Çalışma şartlarına uygun mu? değil mi?’ diye tutanak tutuyor, ondan sonra yetki belgesini alınıyor. Bundan sonra tapularda bunlara bakılarak işlemler yapılacak. Ev almak için şu an en uygun zaman. Piyasa çok sıkışık, ev kredilerinde de en uygun yine devlet bankalarından olduğunu da görüyoruz. Kenarda parası olan için tam ev alma zamanı.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.